επικαιρότητα

Τσελέντης: Δεν μας ενδιαφέρει η Πενέλοπε Κρουζ, η Κεφαλονιά δεν είναι Περοκέ - Θα βιώσουμε ισχυρό μετασεισμό

Ο διακεκριμένος καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, στη συνέντευξη Τύπου
που παρέθεσε σχετικά... με τους τελευταίους μεγάλους σεισμούς της Κεφαλονιάς, είχε να πει πολλά, άκρως ενδιαφέροντα και σίγουρα καθησυχαστικά σε σχέση με τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό και τις φήμες που κυκλοφορούν και τρομάζουν τον κόσμο.

Ο κ. Τσελέντης, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε, σε συνέντευξη στην Κεφαλονιά, πως αυτός και το επιτελείο του κατά κάποιο τρόπο περίμεναν αυτό το σεισμό.

«Από μετρήσεις από δορυφόρο είχαμε παρατηρήσει ότι από το 2008 η Παλική είχε αρχίσει να φουσκώνει. Ξέραμε ότι τα επόμενα χρόνια κάτι θα γίνει και είχαμε υποβάλει έκθεση τον ΟΑΣΠ γι' αυτό το φαινόμενο» ήταν τα πρώτα λόγια του.

«Την 1η Γενάρη σε μία συστοιχία ΒΑΝ, είδαμε στον σταθμό του Πύργου μια ακολουθία από σήματα που φωτογράφιζαν την Κεφαλονιά . Τα φλας αυτών των σημάτων δεν μας έδιναν σεισμό μεγαλύτερο των 6 ρίχτερ και γι' αυτό δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση για την Κεφαλονιά».

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν «6,1 βαθμών της Κλίμακας ρίχτερ» και παράλληλα τόνισε πως: «Ρίσκαρα να πω πως ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός. Ο δεύτερος ήταν μετασεισμός από το ίδιο ρήγμα ή δίδυμος σεισμός. Ό,τι ακούτε για σεισμούς 7άρια είναι "Ράδιο Αρβύλα".. Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή κάτι μεγαλύτερο στο ίδιο ρήγμα από 5,2 ή 5,4. Περιμένουμε έναν μετασεισμό σε αυτά τα μεγέθη. Όχι κάτι μεγαλύτερο. Κατά 99% αυτά τα γεγονότα ήταν τα κυρίως γεγονότα και δεν θα έχουμε κάποιον άλλο μεγάλο καταστροφικό σεισμό. Η μετασεισμική ακολουθία είναι απολύτως φυσιολογική. Είναι σίγουρο πως τις επόμενες εβδομάδες θα βιώσουμε ένα σεισμό του 5,2 ή 5,3, αλλά δεν χρειάζεται κανένας πανικός».

Ο κ. Τσελέντης έκανε σφοδρή κριτική στην Κυβερνητική αντιμετώπιση του σεισμού: «Η διαχείριση του σεισμού ήταν απαράδεκτη. Παρόλο που υπήρχαν περιορισμένες καταστροφές σε σχέση με το τι θα μπορούσε να έχει γίνει σε άλλες περιοχές και πάλι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν απαράδεκτη».

Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο που έχει ο σεισμός στον τουρισμό «καυτηριάζοντας» την στάση κάποιων Καναλιών της τηλεόρασης ότι έδειξαν μία εικόνα σαν να έχει πέσει «βόμβα» στην Κεφαλονιά. «Δεν μας ενδιαφέρει αν έκανε δήλωση συμπαράσταση η Πενέλοπε Κρουζ για την Κεφαλονιά. Η Κεφαλονιά δεν είναι «Περοκέ» θέλει στήριξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επιτάχυνση του σεισμού και τη σφοδρότητά του ο κ. Τσελέντης ήταν κατηγορηματικός: «Η επιτάχυνση του σεισμού στην Κεφαλονιά ήταν 0,65 (g), όταν ο σεισμός της Καλαμάτας ήταν 0,25 (g). Η Κεφαλονιά άντεξε. Η Κεφαλονιά αντέχει 7άρια».Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά