ροή ειδήσεων

Ιστορική απόφαση συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στους εκλογικούς καταλόγους των Ευρωεκλογών

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την Πέμπτη τροποποιητικό νόμο για αυτόματη εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο... όλων των πολιτών της Δημοκρατίας που διαμένουν στα κατεχόμενα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι το Υπουργικό ενέκρινε τον περί της Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2014, που σκοπό έχει «την αυτόματη εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για εκλογείς όλων των πολιτών της Δημοκρατίας που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, οι οποίοι έχουν δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου και κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας».
Είναι, ήδη, γνωστό, πρόσθεσε, «ότι αυτή η απόφαση έχει σχέση και με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις επόμενες Ευρωεκλογές».

«Είναι μια ισότιμη συμμετοχή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό το νομοσχέδιο προχωρά προς τη Βουλή για έγκριση», σημείωσε.

Επίσης, το Υπουργικό σε μια άλλη του απόφαση ενόψει και των Ευρωεκλογών, ενέκρινε τον περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμο του 2014, που σκοπό έχει την τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε να καταστεί δυνατή η αυτεπάγγελτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο όσων αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.
Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *