επικαιρότητα

Πρόστιμα κατά ... λάθος! Μπλόκαρε το taxisnet και εμφανίζει απλήρωτους φόρους που έχουν πληρωθεί!

- Φορολογούμενοι που πλήρωσαν εντός προθεσμίας εμφανίζονται να έχουν ληξιπρόθεσμα - Κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων...- Χειρόγραφα περνάνε τα στοιχεία στην εφορία και ο φορολογούμενος μπορεί να πέσει σε παγίδα - Απίστευτο αλαλούμ στο taxisnet

Το αλαλούμ δεν έχει τέλος στο taxisnet. Χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει κανονικά κάποια φορολογική τους υποχρέωση λαμβάνουν μπιλιετάκι ότι έχουν ληξιπρόθεσμο χρέος.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αφενός δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα και αφετέρου κινδυνεύουν με πρόστιμο ή ακόμη και με κατασχέσεις στο μισθό ή τη σύνταξή τους.
Γιατί όλα αυτά;

Γιατί το σύστημα καθυστερεί να καταχωρήσει την πληρωμή. Μια και μόνο πληρωμή μπορεί να καθυστερήσει από 2 με 3 ημέρες μέχρι και ολόκληρες εβδομάδες, ανάλογα με τον όγκο δουλειάς που έχει ο υπάλληλος.
Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο καθώς υποτίθεται ότι έχουμε περάσει στην εποχή των υπολογιστών.

Όχι, το σύστημα εξακολουθεί να είναι χειροκίνητο.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” οι τράπεζες εκδίδουν αναλυτικούς καταλόγους με στοιχεία (ΑΦΜ, Ταυτότητα Οφειλής, εξοφληθέν ποσό) για όλες τις πληρωμές που έγιναν και τους αποστέλλουν στις Δ.Ο.Υ., είτε ηλεκτρονικά είτε εντύπως δια αλληλογραφίας. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. καταχωρούν μία προς μία τις πληρωμές που αναγράφουν οι κατάλογοι, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα (Τaxis και Taxisnet) να ενημερωθούν για όλες τις εμπρόθεσμες πληρωμές. Για να ολοκληρωθεί μια τέτοια διαδικασία απαιτεί πολλές ημέρες. Κι αυτό γιατί για την καταχώρηση των στοιχείων κάθε πληρωμής ο υπάλληλος θα πρέπει να εισέλθει στο σύστημα, να εκδώσει χειρόγραφα διπλότυπο είσπραξης με βάση τα στοιχεία που έχει στείλει η τράπεζα, να επικυρώσει το διπλότυπο και να εκδώσει Ατομικό Φύλλο Διαγραφής Οφειλής, ώστε να πιστωθεί το εξοφληθέν ποσό και να σβηστεί η οφειλή από τον υπολογιστή του Taxis.
newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα εδώ κ δύο μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα απευθύνθηκα παντού Αλλά κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει...θα παρακαλούσα πολύ να με ενημερώσετε κ να με ακούσετε κ να βρούμε μια λύση σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου κ πιο συγκεκριμένα το γεφύρι Μακκαρη... έχουμε την επιχειρήσει (πρατήριο υγρών καυσίμων) κατανοώ την επικινδυνότητα κ βέβαια αποδέχομαι όλα Αλλά το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το γεγονός ότι μου κλείσατε απ τον κόμβο Λίνδου προς Ροδο κ πιο συγκεκριμένα στην διασταύρωση κατασκήνωση Μασσαρι Γιατί εκεί η επιχείρηση απ το γεφύρι είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος θα σας παρακαλέσω να κλείσετε το δρόμο πιο πάνω κ συγκεκριμένα έξω απ την επιχειρήσει μου ...Υπάρχουν δύο χωριά που τους εφοδιαζω με καύσιμα κ πέρα απ αυτό έχουμε σύμβασης με το ΚΤΕΛ κ δεν μπορούν να έρθουν όπως επίσης κ με τουριστικά γραφεία για την καλοκαιρινή σεζόν... σας παρακαλώ πολύ ακούσετε την διαμαρτυρία μου κ βοηθήστε να βρεθεί μια λύση προσωρινή

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά