ροή ειδήσεων

Κως: Ακυβέρνητο σκάφος με 100.000 ναρκωτικά χάπια

Με περίπου 100.000 ναρκωτικά χάπια στην κατοχή του ταξίδεψε από την Κω με προορισμό τις τουρκικές ακτές 59χρονος Ολλανδός, όμως τον «πρόδωσε» η μηχανή.... του σκάφους του, έμεινε μεσοπέλαγα και συνελήφθη από προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω!


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Λιμεναρχείο της Κω, την Παρασκευή το βράδυ, όταν προσωπικό του πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής διενήργησαν έρευνα στην θαλάσσια περιοχή της Κω στο πλαίσιο των προγραμματισμένων περιπολιών που πραγματοποιούν.

Οι λιμενικοί εντόπισαν ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος τύπου Jetski στο οποίο επέβαινε μόνο ο 59χρονος σύμωνα με τη Ροδιακή.

Αμέσως οι λιμενικοί έσπευσαν για να δουν τι συμβαίνει και παράλληλα βέβαια διενήργησαν έλεγχο στο σκάφος του 59χρονου Ολλανδού όπου και βρήκαν δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν χάπια ναρκωτικών ουσιών (πιθανόν τύπου ecstasy), η πρώτη μικτού βάρους 14.350 γρ. και η δεύτερη μικτού βάρους 16.950 γρ. αντίστοιχα.

Μέσα στις συσκευασίες αυτές υπήρχαν συνολικά είκοσι (20) σακούλες με χάπια ναρκωτικών ουσιών και ένα δοχείο το οποίο περιείχε σκόνη - άγνωστη ουσία (πιθανό συστατικό ναρκωτικών ουσιών). Η ποσότητα των ανευρεθέντων χαπιών υπολογίζεται περίπου σε ενενήντα οκτώ χιλιάδες πεντακόσια (98.500)!

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ποσότητα των χαπιών, το ταχύπλοο σκάφος, ένα Ι.Χ όχημα του συλληφθέντα και το τρέιλερ μεταφοράς του.

Ο συλληφθείς προσήχθη χθες, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Τα προόριζε για την Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ο 59χρονος Ολλανδός αγόρασε από την Κω το ταχύπλοο σκάφος τύπου Jetski και ξεκίνησε το ταξίδι του για τα απέναντι τουρκικά παράλια, εκεί όπου και θα παρέδιδε το «φορτίο» του.

Ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σχέδιο του, καθώς η μηχανή του σκάφους έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο μεσοπέλαγα και συγκεκριμένα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά.

Το προσωπικό του πλωτού του Λιμεναρχείου της Κω το οποίο διενεργεί εντατικούς ελέγχους στην θαλάσσια περιοχή εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος και τότε ξεκίνησε η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 59χρονο Ολλανδό.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *