ροή ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 10 ΠΙΟ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΦΩΤΟΣ

Τα ξενοδοχεία που ακολουθούν δεν ξεχωρίζουν για τις παροχές, την υψηλή γαστρονομία ή το spa τους. Αυτό που τα κάνει τόσο ιδιαίτερα...
είναι η τοποθεσία και η αρχιτεκτονική τους. Δείτε τα!

Yunak Evleri, Καππαδοκία
Εντυπωσιακή επιλογή διαμονής στο Προκόπι (Urgup) με 39 υπόσκαφα δωμάτια του 5ου και 6ου αιώνα με την αρχοντική ελληνική έπαυλη του 19ου αιώνα στο επίκεντρο. Χειροποίητα έπιπλα, αντίκες, ξύλινα πατώματα, μπεζ τοίχοι, μαρμάρινα μπάνια και παχιά χαλιά δίνουν την αίσθηση κομψής, μεσογειακής βίλας στο σεληνιακό τοπίο της Καππαδοκίας. 



Mihir Garh, Ρατζαστάν, Ινδία
Το ξενοδοχείο-φρούριο βρίσκεται απομονωμένο στην έρημο Thar και μοιάζει με πελώριο κάστρο από άμμο. Εδώ τα πάντα, από τους τοίχους μέχρι τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι χειροποίητα και αντανακλούν τις παραδόσεις της περιοχής.



Planet Baobab, Μποτσουάνα
Το resort βρίσκεται σε ένα σεληνιακό τοπίο όπου δεν υπάρχει ίχνος βλάστησης, παρά μόνο μπαομπάμπ, τα πελώρια δέντρα που μπορούν να φτάσουν τα 20 μέτρα ύψος και ο κορμός τους να ξεπεράσει σε διάμετρο τα 12 μέτρα. Σε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό, οι επισκέπτες μένουν σε παραδοσιακές αφρικανικές καλύβες, δίπλα σε μία λίμνη όπου ξεδιψούν ελέφαντες.


Prendiparte B&B, Μπολόνια
Το πανδοχείο στεγάζεται στον ύψους 60 μέτρων μεσαιωνικό πύργο, τον δεύτερο ψηλότερο της πόλης. Στους πρώτους δύο ορόφους βρίσκεται το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο και η κουζίνα ενώ από πάνω βρίσκονται τα πρώην κελιά των κρατουμένων με τα σχέδιά τους ακόμα σκαλισμένα στους πέτρινους τοίχους.


Qasr Al Sarab, Άμπου Ντάμπι
Μοιάζει με οφθαλμαπάτη καταμεσίς στην έρημο. Εξωτερικά το πολυτελές resort μοιάζει με φρούριο ενώ το εσωτερικό του είναι βγαλμένο από τις Χίλιες και Μια Νύχτες με πολυτελή υφάσματα, σκαλισμένα αραβουργήματα, παχιά χαλιά και βαριές ξύλινες πόρτες.


Peppers Cradle Mountain Lodge, Τασμανία
Στην καρδιά της άγριας ζούγκλας της χώρας το resort είναι όσο πολυτελές χρειάζεται για να ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον. Οι βίλες βρίσκονται σε απομονωμένα σημεία με τα εξωτικά πουλιά και τα ζώα να περνούν δίπλα από τη βεράντα σας.


Free Spirit Spheres, Βανκούβερ
Κρεμασμένες με σχοινιά από τα δέντρα, οι χειροποίητες σφαίρες είναι τα ιδανικά καταλύματα στο πυκνό δάσος. Για να ανεβείτε, θα χρειαστεί να διασχίσετε εναέρια γέφυρα ή ανεμόσκαλα ενώ “συγκάτοικοι” σας συχνά είναι σκίουροι και πουλιά.


Thonga Beach Lodge, Νότια Αφρική
Βρίσκεται μέσα στον προστατευόμενο από την Unesco υδροβιότοπο και διαθέτει ξύλινες καλύβες μέσα στο δάσος, ένα βήμα από την άμμο του ωκεανού που απλώνεται μπροστά σας. Φάλαινες και γιγάντιες θαλάσσιες χελώνες είναι οι συνηθέστεροι περαστικοί.


Saugerties Lighthouse, Νέα Υόρκη
Ο φάρος από κόκκινα τούβλα του 1869, βρίσκεται 160 χλμ. βόρεια της Νέας Υόρκης στον ποταμό Χάντσον και έχει μετατραπεί σε B&B δύο δωματίων εδώ και περίπου δύο δεκαετίες.


The Gibbon Experience Treehouse, Λάος
Δεντρόσπιτα σε ύψος δεκάδων μέτρων σε παρθένο δάσος, με γίββωνες (είδος πιθήκου) να σας κρατούν συντροφιά και το δείπνο σας να είναι ντόπιο κυνήγι από τη ζούγκλα. Για να τα προσεγγίσετε, θα πρέπει να κρεμαστείτε από σκοινιά.


Πηγή: http://arttravel.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *