ροή ειδήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 12 Μαρτίου

Σε κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση προχωρά η ΑΔΕΔΥ

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη... δημόσια διοίκηση εξέφρασαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα και εξήγγειλαν κινητοποιήσεις.

Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 19 και 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία, ενώ στις 21 Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εξετάσει την πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εξέφρασαν φόβους ότι έως το τέλος του μήνα θα υπάρξουν 5.000 απολύσεις, κυρίως από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο «είναι απολύτως ενταγμένο στη συνολικότερη πολιτική περιορισμού του δημοσίου τομέα, εκχώρησης δομών και αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και δραστικού περιορισμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, τουλάχιστον αυτών που εργάζονται με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας». Επίσης, δήλωσαν την αντίθεσή τους με την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, ενώ, αναφερόμενοι στη διαδικασία της αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο, τόνισαν ότι πρόκειται για διαδικασία που «θα παρέχει στην κυβέρνηση άλλον έναν τρόπο ουσιαστικής κατάργησης μίας υπηρεσίας».

Ακόμη, εξέφρασαν την ανησυχία της ΑΔΕΔΥ για ενδεχόμενο «πάγωμα» της καταβολής του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, από το καλοκαίρι, και σημείωσαν ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 60.000 έως το τέλος του έτους, ενώ τα αποθεματικά του ταμείου πρόνοιας δεν υπερβαίνουν τα 400 εκατ. ευρώ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *