ροή ειδήσεων

ΙΣΤΡΙΟΣ : 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 479.000€ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Ιστρίου και το τοπικό συμβούλιο με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι, ένα πολύ σημαντικό έργο για το χωριό μας είναι σε εξέλιξη... και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και ένα δεύτερο επίσης μεγάλο και σημαντικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει από μέρα σε μέρα. Συγκεκριμένα:

Τα έργα με τίτλο «βελτίωση και εκσυγχρονισμός δικτύου άρδευσης τοπικής κοινότητας Ιστρίου» και «βελτίωση και εκσυγχρονισμός δικτύου άρδευσης τοπικής κοινότητας Ιστρίου (περιοχή υψηλή) » συνολικού προϋπολογισμού 479.000 ευρώ ( με ΦΠΑ) τα οποία έχουν ενταχθεί από τον Μάιο του 2012 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» είναι στο τελικό στάδιο.

Σε αυτά τα πολύ σημαντικά έργα για το χωριό μας, προβλέπεται:
Η Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων με την κατασκευή νέου δικτύου μήκους 2.900 μέτρων που θα οδεύει παράλληλα του υφιστάμενου, και η περισυλλογή του νερού από τέσσερις πηγές που χρησιμοποιούνται για της ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης της Ιστρίου, με σκοπό την βελτίωση του δικτύου άρδευσης για να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις τωρινές και τις μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων, αλλά παράλληλα και ποιο σημαντικό, και του δικτύου ύδρευσης (γιατί αφορά τον ίδιο αγωγό) έτσι ώστε η Ίστριος μετά από πολλά χρόνια να έχει πόσιμο νερό.
Η Κατασκευή νέου αγωγού μήκους 1.500 μέτρων και αποκατάσταση ζημιών στο υπάρχων δίκτυο, με σκοπό την άρδευση της Ιστρίου από το φράγμα Απολλακιάς.

Η μελέτες που εντάχθηκαν και σήμερα υλοποιούνται, δρομολογήθηκαν από την Τοπική μας Κοινότητα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και πραγματικά χρειάστηκε να γίνει αγώνας δρόμου, για να προλάβουμε τις προθεσμίες του προγράμματος.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί 2 πολύ σημαντικοί στόχοι μας (που ήταν και από τα βασικότερα προβλήματα του χωριού μας) επιτεύχθηκαν, όσον αφορά τα έργα υποδομών που αφορούν την Ίστριο και μάλιστα σε έναν τομέα ιδιαίτερα σημαντικό και καίριο, για το μέλλον, την υγεία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Οφείλουμε ως Τοπική κοινότητα Ιστρίου, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας:

Ø Στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά, που ανταποκρίθηκε θετικά και υποστήριξε το αίτημα της Τοπικής μας Κοινότητας, κάτι που αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση, διότι αυτά τα έργα τα είχε πραγματικά ανάγκη το χωριό μας.

Ø Στον Χωρικό μας Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Παλαιολόγο, που στάθηκε και στέκεται δίπλα μας σε όλα τα στάδια (σύνταξη μελέτης, ένταξη για χρηματοδότηση και εκτέλεση) και με καίριες παρεμβάσεις του αντιμετωπίστηκαν διάφορα προβλήματα με αποτέλεσμα σήμερα να προχωράνε κανονικά αυτά τα σημαντικά έργα για το χωριό μας.

Ø Στον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και στον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδόση Κολιάδη.

Ø Σε ολόκληρη την μελετητική ομάδα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, που έφεραν εις πέρας της συγκεκριμένες μελέτες και ειδικά τον Ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Κύρκο Γεώργιο, τον τοπογράφο κ. Παντελή Φεϊζίδη και τον Γεωπόνο κ. Σήφη Μανιαδάκη.

Ø Σε κατοίκους χωριού που με την γνώση τους και την εμπειρία τους βοήθησαν στο να συνταχθούν οι μελέτες και συνεχίζουν να συμβάλουν σημαντικά και στην υλοποίηση των έργων.

Ø Τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω τον πρώην Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλη Σαββή, που συνέβαλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στο να εκπονηθούν οι συγκεκριμένες μελέτες και να ενταχθούν στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτά τα έργα για εμένα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για τα μικρά μας χωριά και ότι με επιμονή, μεθοδικότητα και καλή συνεργασία πολλά μπορούν να γίνουν και εν μέσω κρίσης.



Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιστρίου,

Βουκκής Βασίλειος


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *