ροή ειδήσεων

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ - ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Θα δανειστώ τα λόγια του Βαγγέλη Μπεξή μιας και με αντιπροπωπεύουν πλήρως.
Σε μία πατρίδα που σήμερα στενάζει υπό ξένη οικονομική κατοχή και καθημερινές απειλές.... κατά του κάθε Έλληνα πολίτη από ξένα κέντρα και ντόπιες μαριονέτες, εντολοδόχους και υπαλλήλους πολυεθνικών συμφερόντων , σε μια Ελλάδα που δεν είναι εκ των
πραγμάτων σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά από της «απελευθερώσεως», πλην της ναζιστικής κατοχής, κυρίαρχο κράτος και ανεξάρτητη χώρα, πώς να γιορτάσεις χωρίς δάκρυα και πίκρα; Πως μπορείς να «γιορτάζεις» πίσω από κάγκελα σε άδειους δρόμους; Με τι ηθικό και δύναμη θα παρελάσουν οι νέοι και οι νέες μας όταν ξέρουν ότι ίσως και την επόμενη ημέρα οι γονείς τους και οι ίδιοι, δεν θα έχουν δικό τους σπίτι να μείνουν; Πως θα μπορούν να παρελάσουν αυτά τα παιδιά όταν ίσως δεν έχουν τις φυσικές δυνάμεις να το κάνουν από την ασιτία και την ελλιπή διατροφή τους; 




Πώς οι στρατιώτες μας αύριο θα σύρουν το βήμα τους όταν νοιώθουν την προδοσία και την διαφθορά να ξεχειλίζει από τους οχετούς της αναλγησίας πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας ; Και όμως θα το κάνουν, και όμως θα γιορτάσουν, όχι για τους ανάξιους και προδότες, όχι για ηγεσίες και συμφέροντα, αλλά στο όνομα των Ηρώων του Ελληνικού Έθνους, ήρωες και αυτοί μαζί, σύγχρονοι πολεμιστές και συνεχιστές των Εθνικών αγώνων και θυσιών, ήρωες της καθημερινότητας, στα σύγχρονα «ταμπούρια» της ζωής .

Και απορεί η Ευρώπη, ο Κόσμος όλος, ακόμα δεν λύγισαν οι Έλληνες, ακόμα δεν γονάτισαν, μα πώς μπορούν και αντέχουν ακόμα; Γι αυτό γιορτάζουμε λοιπόν, γι αυτό θα παρελάσαμε και πάλι, γιατί η «πάστα» απ την οποία φτιάχτηκε αυτό το Έθνος είναι τόσο γερή όσο και τα λιθάρια που ποτίσαμε όλους αυτούς τους αιώνες με ποτάμια αίματος για την υπεράσπιση του υπέρτατου αγαθού, της Ελευθερίας. Και αυτό είναι ακριβώς το μήνυμα της Εθνικής επετείου του 1821 Αυτός ο λαός δεν λυγάει, δεν τσακίζει εύκολα.

Γιατί εμείς οι Έλληνες πολεμούσαμε στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την σωτηρία όλης της Ευρώπης από τον Ασιατικό Δεσποτισμό, όταν οι πρόγονοι των Ευρωπαίων εταίρων μας που τόσο μας προδίδουν και απαξιώνουν σήμερα, εκείνη την εποχή ζούσαν ακόμα σε σπηλιές και καλύβες. Αγνώμονες, υποκριτές, αχάριστοι, υπερόπτες και αλαζόνες, ντόπια φερέφωνα και ξένοι εντολοδότες, σας στέλνουμε το μήνυμα. Ναι θα γιορτάσουμε, ναι θα παρελάσουμε και μαζί μας θα παρελαύνουν νοητά και τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων “Ελληνες δημιουργοί Πολιτισμού και πολεμιστές, του Παρελθόντος.

Θα γιορτάσουμε και θα παρελάσουμε μαζί με τον Λεωνίδα, με τον Πλάτωνα, τον μέγα Αλέξανδρο και τον Σωκράτη, τον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά, τον Δαβάκη και τους ήρωες των οχυρών του 1940, του υψώματος 731, τους πολεμιστές της Κύπρου, τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και τον Μανώλη Μπικάκη, αλλά και τον Σολωμό Σολωμού. Και είμαστε περήφανοι για τους ήρωες μας και την Ιστορία μας, γι” αυτό ούτε τα γόνατα μας θα τρέμουν απ την αδυναμία όταν παρελάσουμε, ούτε τα σπίτια που θα χάσουμε μας νοιάζουν, ούτε τα βρώμικα λεφτά και τα παιχνίδια εξουσίας σας. Γιατί η ψυχή μας ήταν και θα μείνει ελεύθερη και αδούλωτη, γιατί ξέρουμε να περιμένουμε για την Ελευθερία.
Γιατί ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, δεν τέλειωσε, αλλά συνεχίζεται μέχρι της τελικής νίκης.

Ευάγγελος Γ. Μπεξής ο Πρόεδρος του «ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/3/14 12:34

    ΤΡΟΜΑΤΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΠΑΑ ΣΟΚ
    ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΛΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/3/14 14:29

    οι ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ του κοσμου
    αποδεδιγμένα με το ξευτελιστικό μισθό των 1.200 ευρωλάκια
    Αρε πολιτικοί φαταούλες, μόνο για το δικό σας συμφέρον κανονίζεται να παίρνετε
    παχυλούς μισθούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/3/14 18:17

    oraia parelasi ti na po tespa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/3/14 18:18

    ayta ta ixeia na min toys xaloysan sunexeia ton vimatismo toys ola teleia tha itan alla nomarxia myalo miden

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *