ροή ειδήσεων

772 μόνιμοι στο υπ. Δικαιοσύνης

7 στη Ρόδο

72 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ, 400 ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ, 300 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ανοίγουν σταδιακά και τμηματικά θέσεις μονίμων στο Δημόσιο, στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα διενεργηθούν... μέσα στο 2014 σε διάφορα υπουργεία και Οργανισμούς. Οι θέσεις αυτές θα αντικαταστήσουν σε αριθμό εκείνους που, σύμφωνα με τις επιταγές των Μνημονίων και της τρόικας, θα απολυθούν το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέσα στο 2014.

Ετσι, μετά τις προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών (εφοριακοί και τελωνειακοί) θα ακολουθήσουν προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις ειδικότητες κατά κύριο λόγο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και των εξωτερικών φρουρών στα καταστήματα κράτησης. Επίσης σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, αλλά και στην κεντρική του υπηρεσία θα διοριστούν 72 νέοι υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών (ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ) και με συγκεκριμένες ειδικότητες όπως νοσηλευτές και άλλες ιατρικές ειδικότητες, εγκληματολόγοι, πληροφορικής κ.λπ.

Η πλειονότητα των υπαλλήλων που θα προσληφθούν θα αφορά στις δύο μεγάλες κατηγορίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων (400 άτομα) και των εξωτερικών φρουρών (300 άτομα). Ετσι, από τον συνολικό αριθμό των 772 θέσεων τη μερίδα του λέοντος παίρνουν αυτές οι δύο ειδικότητες (700 άτομα).

Παραθέτουμε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και εκπαιδευτική κατηγορία:

Πτυχιούχοι ΑΕΙ

* ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων 10 θέσεις.

* ΠΕ Ιατρικών Ειδικοτήτων 4 θέσεις.

* ΠΕ Οδοντιάτρων 2 θέσεις.

* ΠΕ Ψυχολόγων 2 θέσεις.

* ΠΕ Εγκληματολόγων 2 θέσεις.

Πτυχιούχοι ΤΕΙ

* ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού 6 θέσεις.

* ΤΕ Πληροφορικής 2 θέσεις.

* ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας 16 θέσεις.

* ΤΕ Ηλεκτρονικών 2 θέσεις.

* ΤΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγων 2 θέσεις.

Απόφοιτοι Λυκείου

* ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού 20 θέσεις.

* ΔΕ Τεχνικών 4 θέσεις.

* ΔΕ Σωφρονιστικοί υπάλληλοι 400 θέσεις.

* ΔΕ Προσωπικό εξωτερικής φρούρησης 300 θέσεις.

Οπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς που αποτελούν και το μεγαλύτερο πλήθος. Η επιλογή αυτών των δύο μεγάλων κατηγοριών θα γίνει με μόρια που συγκεντρώνουν από τίτλους και επιδεξιότητες, στα οποία θα προστεθούν οι επιδόσεις τους σε αθλητικές δοκιμασίες. Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν με επιτυχία ψυχολογικά τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύσουν όρια στην ηλικία των υποψηφίων που θα αποκλείσουν τους μεγαλύτερους, υπάρχει όμως η επισήμανση ότι χρειάζεται για αυτού του είδους τους υπαλλήλους (εξωτερικούς φρουρούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους) καλή φυσική κατάσταση. Τα όρια ηλικίας που θα ισχύσουν θα είναι πιθανόν μέχρι τα 35 χρόνια και για τις δύο ειδικότητες. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και προϋποθέσεις στο ανάστημα των υποψηφίων. Ετσι, για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι άνδρες πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,75 και οι γυναίκες 1,65. Αντίστοιχα για για το προσωπικό εξωτερικής φρούρησης οι άνδρες πρέπει να έχουν ελάχιστο ανάστημα 1,70 και οι γυναίκες 1,60.

Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση το βαθμό του τίτλου σπουδών και την εντοπιότητα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαμένουν μόνιμα σε περιοχές όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης θα κερδίσουν κρίσιμα μόρια για το διορισμό.

Οι αθλητικές δοκιμασίες θα περιλαμβάνουν:

* άλμα εις μήκος,

* άλμα εις ύψος,

* δρόμο 100 μέτρων,

* δρόμο 1.000 μέτρων,

* ρίψη σφαίρας.

7 στη Ρόδο

Ο δήμαρχος Ρόδου ανακοίνωσε ότι επαναπροκηρύσσει 7 θέσεις για κάλυψη των αναγκών του Δήμου Ρόδου.

Αναλυτικά, οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

* Πέντε [5] θέσεις ΔΕ οδηγών απορριμματοφόρου.

* Δύο [2] θέσεις ΥΕ εργατών συνοδών απορριμματοφόρου.

Οποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για προϋποθέσεις και δικαιολογητικά πρέπει να τηλεφωνήσει: 22410 46246, 46214.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι 19 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη.

5 στην Καστοριά

Στην πρόσληψη πέντε ατόμων θα προχωρήσει η 16η ΕΒΑ στην Καστοριά. Οσοι προσληφθούν θα εργαστούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και θα απασχοληθουν στην εκτέλεση του αρχαιολογικού έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση τοιχογραφιών Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Βουνού στην Καστοριά». Οι εργάτες που θα προσληφθούν θα εργαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου (31-12-2014), με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης αν το έργο δεν εχιε ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά οι θέσεις:

* ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών (αναστήλωσης).

Οσοι επιθυμούν να προσληφθούν πρέπει να υποβάλουν αίτηση με τα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο (με εξουσιοδότηση που φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή), είτε ταχυδρομικά. Η διεύθυνση είναι: Μητροπόλεως 25, Καστοριά 52100 (υπόψη κας Κοντοπούλου Αγορίτσας), τηλ.: 2467088200. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη.

6 στο Αμύνταιο

Στην πρόσληψη έξι ατόμων θα προχωρήσει ο Δήμος Αμυνταίου.

Οσοι προσληφθούν θα δουλέψουν ως έκτακτοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του δήμου.

Αναλυτικά, οι θέσεις ανά ειδικότητα έχουν ως εξής:

* Πέντε (5) ατόμα ειδικότητας ΥΕ Εργατών γενικών καθηκόντων.

* Ενα (1) ατόμο ειδικότητας ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην είναι υπόδικοι για εγκληματική δράση ή να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και να έχουν υγεία και την αναγκαία φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οσοι ενδιαφέρονται πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση, επισυνάπτοντας:

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται και ότι τους προηγούμενους 12 μήνες δεν έχουν εργαστεί σε φορείς του δημοσίου τομέα.

4. Για τους υποψήφιους οδηγούς οχημάτων GSB τα διπλώματα που αναφέρονται ανωτέρω, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και απολυτήριο λυκείου ή εξατάξιου γυμνασίου.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Αμυνταίου (Γρηγ. Νικολαΐδη 2 Αμύνταιο, υπεύθυνη Τζώρτζη Ι.).

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι μέχρι 21 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή.

8 στο Πολυτεχνείο

Στην κάλυψη οκτώ θέσεων εξειδικευμένων επιστημόνων θα προχωρήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι συμβάσεις που θα υπογράψουν όσοι τελικά προσληφθούν θα είναι συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Αναλυτικά οι θέσεις και οι ειδικότητες έχουν ως εξής:

* Δύο (2) άτομα Διπλωματούχοι Μηχανικοί Υπολογιστών

* Ενα (1) άτομο Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός

* Δύο (2) άτομα απόφοιτοι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί Πολυτεχνικής Σχολής

* Ενα (1) άτομο πτυχιούχος ΑΕΙ Οικονομολόγος ή Κοινωνικών Επιστημών ή Δίπλωμα Μηχανικού

* Δύο (2) άτομα Μεταπτυχιακοί φοιτητές ή Υποψήφιοι Διδάκτορες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την κ. Ε. Πασπαλιάρη, τηλ. 210-7721089, e-mail: career@central.ntua.gr

Οσοι ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες θέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών είναι 24 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα.

13 στο Αργος Ορεστικό

Στην πρόσληψη 13 ατόμων προχωρεί η 16η ΕΒΑ σε αρχαιολογικό έργο και αναστηλωτικές εργασίες στο Αργος Ορεστικό.

Οσοι τελικά προσληφθούν θα εργαστούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του βορειοδυτικού τμήματος του οχυρωματικού περιβόλου της Διοκλητιανούπολης». Ολες οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι το τέλος του χρόνου (31.12.2014) εκτός αν ληφθεί παράταση, επειδή οι εργασίες δεν θα έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά οι θέσεις ανά ειδικότητα και αριθμό έχουν ως εξής:

* Μία (1) θέση ΠΕ Αρχαιολόγων

* Οκτώ (8) θέσεις ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών (για αναστηλωτικές εργασίες)

* Τέσσερις (4) θέσεις ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών (για ανασκαφικές εργασίες)

Οσοι επιθυμούν να προσληφθούν, πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση και να την υποβάλουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη διεύθυνση: Μητροπόλεως 25, Καστοριά 52100 (υπόψη κας Κοντοπούλου Αγορίτσας), τηλ. 24670-88200. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει αύριο Τρίτη και ώρα 1 μετά το μεσημέρι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *