επικαιρότητα

Application για την ελληνική διατροφική κληρονομιά

Είναι ένας ψηφιακός χάρτης με προορισμούς... γαστρονομικούς, ένα εργαλείο που συνδέει την παραγωγή των προϊόντων με τη παράδοση και την ιστορική συνέχεια ενός τόπου, με τον πολιτισμό και την οικονομία.
Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιάζεται στην πιλοτική της μορφή στην DETROP, με σκοπό αρχικά να αναδείξει τα προϊόντα των εκθετών. "Για πρώτη φορά, η τεχνολογία και η καινοτομία κάνουν 'δυναμική παρέμβαση' σεμια ελληνική έκθεση Τροφίμων και Ποτών, όπως είναι η DETROP, διευρύνοντας με τέτοιο τρόπο το πεδίο ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων. Άλλωστε, η τεχνολογία είναι ένας τομέας στον οποίο επενδύουμε συστηματικά καθώς συνδέεται με την καινοτομία, την εξέλιξη και κατ' επεκταση το μέλλον μας" δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

Το application δίνει -μεταξύ άλλων- τη δυνατότητα να εντοπίζει κανείς, επιλέγοντας μια κατηγορία προϊόντων, όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, σύγχρονες μονάδες αλλά και παραδοσιακές: φάρμες, μύλους, ζυθοποιεία, γαλακτοκομεία, αμπελώνες, οπωρώνες, εστιατόρια, καφετέριες, αγορές τροφίμων, παντοπωλεία, ξενοδοχεία και πανδοχεία."Είναι μια πρωτοπόρος ιδέα που βασίζεται στα Google Maps APIs και μπορεί να εμπλουτιστεί απεριόριστα με δεδομένα που θα προσθέτουν όλοι όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν" εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής του GDG Thessaloniki, Παναγιώτης Τζίνης.

"Πρόκειται για Open Linked Data, μια μέθοδο με την οποία δημοσιεύονται ανοιχτά δομημένα δεδομένα, ώστε να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και να είναι πιο χρήσιμα. Χτίζεται πάνω σε βασικές τεχνολογίες του διαδικτύου, οι οποίες δεν σταματούν στο να υπηρετήσουν μόνο τον αναγνώστη της ιστοσελίδας, αλλά επεκτείνονται στο να διανείμουν αυτά τα δεδομένα, ώστε να διαβαστούν αυτόματα από τους υπολογιστές. Αυτό επιτρέπει δεδομένα από διαφορετικές πηγές να συνδέονται" εξήγησε.

"Έτσι, παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα να αντλήσει από μια αναζήτηση πλουσιότερες και περισσότερες πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν" συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι το GDG Thessaloniki και οι συνεργάτες του είναι υπεύθυνοι για την εγκυρότητα και την ασφάλεια των δεδομένων. Σύμφωνα με τον κ. Τζίνη, αυτό θα οδηγήσει σε μια τεράστια βάση δεδομένων, με τη συμβολή και άλλων φορέων (πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, κρατικών) ώστε μελλοντικά να αξιοποιηθεί ως ένα εργαλείο εξωστρέφειας.

"Ως κοινότητα προγραμματιστών της Google θέλουμε να προσφέρουμε την τεχνογνωσία που απαιτείται για να αναδείξουμε την ελληνική παραγωγή βοηθώντας στην ανάγκη που υπάρχει για ανάπτυξη" ανέφερε ο κ. Τζίνης και πρόσθεσε: "Με αυτό το είδος χαρτογράφησης θα προκύψουν πολλά περισσότερα στοιχεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, όπως για παράδειγμα να δούμε τι ανάγκες έχει η κάθε περιοχή και πού αξίζει να γίνει μια σχετική επένδυση ή όχι".

Το application που δημιούργησε το GDG Thesaloniki συμβαδίζει με τι πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που όπως λένε οι προγραμματιστές, είναι πλέον οι διαδικτυακές εφαρμογές. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα, ανεξάρτητα από το λογισμικό ή τη συσκευή που διαθέτει.
Πηγή:www.paseges.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά