ροή ειδήσεων

Έκτακτο!!Ο Πούτιν εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για την εξαγωγή κεφαλαίων από τη Ρωσία και την επένδυσή τους στην Ελλάδα!!

φωτογραφία infognomon

Και κάποια τσιράκια θέλουν να μας τους φέρουν να παρελάσουν την 25η Μαρτίου !!?

Ο Πούτιν εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για την εξαγωγή κεφαλαίων από τη Ρωσία και την επένδυσή τους στην Ελλάδα από τον Ιβάν Σαββίδη. Στην Αθήνα, κάποιοι πρόθυμοι και χρήσιμοι ηλίθιοι είναι έτοιμοι να εκτελέσουν
εντολές ξένων, για να τον πλήξουν καίρια. Είναι αυτό που έλεγαν
πάντα οι Πόντιοι: Σα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδαν ξένος!

του Σάββα Καλεντερίδη

Οπως ακροθιγώς αναφερθήκαμε στο άρθρο μας της Παρασκευής, η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική αξία του ελληνικού χώρου είναι ασύγκριτη, κυριολεκτικά μια ευλογία για τον τόπο, η οποία μετατρέπεται σε κατάρα, αφού ακριβώς λόγω της συγκεκριμένης αξίας στον ελληνικό χώρο διασταυρώνονται και ενίοτε συγκρούονται τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα, η Κύπρος και ο Ελληνισμός γενικότερα, από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, να μπαίνουμε συχνά - πυκνά στα δόντια της μυλόπετρας, να συνθλιβόμαστε από τους γίγαντες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή μας και να πληρώνουμε τεράστιο τίμημα, το οποίο πολλές φορές γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από άστοχους και ενίοτε προδοτικούς χειρισμούς των ιθυνόντων.

Αν γίνει μια προσεκτική και αντικεμενική ανάλυση όλων των πολιτικών επιλογών και χειρισμών των ελληνικών κυβερνήσεων, που κατέληξαν σε φιάσκο, προκαλώντας καταστροφές στον Ελληνισμό, θα διαπιστώσουμε ότι πίσω από αυτές κρύβονται πολιτικοί που είχαν ειδικές σχέσεις με ξένους παράγοντες, που ήθελαν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και φυσικά όχι τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Αν αναζητήσουμε δε τα αίτια της κακοδαιμονίας στην ελληνική πολιτική σκηνή, θα διαπιστώσουμε ότι τα άνθη του κακού, όπως η διαφθορά, ο νεποτισμός, ο αριβισμός, ο καιροσκοπισμός, η κακιστοκρατία και η δίψα για εξουσία που διακρίνει πολλούς από τους πολιτικούς μας, φυτρώνουν στους καλά «λιπασμένους» κήπους των πρεσβειών, που προσπαθούν να βρουν ερείσματα στο ελληνικό σύστημα εξουσίας για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Γι’ αυτό έχουμε τονίσει ξανά στο παρελθόν σ’ αυτήν εδώ τη στήλη ότι, αν είχε θεσπιστεί ο εισαγγελέας Εθνικής Ασφαλείας, πολύ γρήγορα θα είχε ζητήσει βοηθούς, γιατί το έργο του θα ήταν τεράστιο και πάντως πολύ πιο δύσκολο από την κάθαρση της κόπρου του βασιλιά της Ηλιδος Αγείου, με τα 3.000 βόδια!

Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η αντικειμενική κατάσταση αναφερόμαστε στο ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων για τον ελληνικό χώρο, πέραν της θεσμοθέτησης της θέσης του εισαγγελέα Εθνικής Ασφαλείας, και ενώ ήδη η συρρίκνωση του Μείζονος Ελληνισμού, που λειτουργούσε ως ένα δίχτυ ασφαλείας για την Κύπρο και την Ελλάδα, έχει φθάσει στο τελευταίο στάδιο, καθιστά επιβεβλημένη τη θωράκισή του με θεσμική αναβάθμιση της δημοκρατίας, κάτι που θα αναβαθμίσει τον ρόλο των πολιτών και θα καταστήσει λιγότερο ευάλωτους τους λαμβάνοντες αποφάσεις για τις τύχες του έθνους.

Ομως, ακόμα και αν με κάποιο… μαγικό τρόπο γίνουν τα παραπάνω, και πάλι η πατρίδα μας πρέπει να υιοθετήσει ένα δόγμα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι σε θέση να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις γεωπολιτικές εξελίξεις και θα είναι σε θέση να προβλέπουν και να προλαμβάνουν καταστάσεις, διατηρώντας το δικαίωμα και τη διακριτική ευχέρεια να κάνουν κάθε φορά τις επιλογές εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τον τόπο και τα στρατηγικά συμφέροντα του Ελληνισμού.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Για παράδειγμα, τώρα που είμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, στην Κριμαία, στον Εύξεινο Πόντο και στη Συρία, η Ελλάδα θα κληθεί να διαχειριστεί την αντιπαλότητα μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ και Ρωσίας - Ε.Ε., αντιμετωπίζοντας και πάλι τον κίνδυνο να συνθλιβεί στα δόντια της μυλόπετρας, όπως έγινε πλειστάκις κατά το παρελθόν, με τελευταίες φορές τον Εμφύλιο και την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, εθνικές τραγωδίες που θα ήταν αδύνατον να συμβούν χωρίς τους «πρόθυμους» πολιτικούς αλλά και τους στρατιωτικούς, που έβαλαν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα της ξένης δύναμης που τους στήριζε κάθε φορά πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας και του Ελληνισμού.

Και μια που αναφερθήκαμε στο προηγούμενο άρθρο μας στην περίπτωση του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος καταδικάστηκε από μίσθαρνα όργανα των Αγγλογάλλων, που τον θεωρούσαν κίνδυνο για την Αντιβασιλεία επειδή ήταν, λέει, «ρωσόφιλος», και επειδή και πάλι στις μέρες μας έχουν φτάσει στα αυτιά μας ότι ενοχλεί κάποιους κύκλους η δραστηριοποίηση του ποντιακής καταγωγής Ελληνορώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι κύκλοι αναζητούν μίσθαρνα όργανα για να τον πλήξουν μέσω των κρατικών μηχανισμών της χώρας μας, να θυμίσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:

Ο Ιβάν Σαββίδης, παρότι στην αρχή είχε αρνηθεί, επειδή δεν τον ενδιέφερε επιχειρηματικά, να εμπλακεί στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, που λειτουργεί στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος, την Ξάνθη, όταν οι Τούρκοι είχαν ήδη κερδίσει τον διαγωνισμό και ήταν έτοιμοι να πάρουν τη βιομηχανία, εκλήθη και ανταποκρίθηκε. Ετσι, σε μια περίοδο όπου οι Ελληνες πλούσιοι, που κέρδισαν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, τα έβγαζαν στο εξωτερικό, ο Σαββίδης, που τα κέρδισε στη Ρωσία, τα έφερε στην Ελλάδα, για να αγοράσει μια επιχείρηση που δεν τον ενδιέφερε, για εθνικούς λόγους, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα δημοσίως τη χλεύη και τη μήνη του ίδιου του Πούτιν. Τα ίδια περίπου έγιναν με το ξενοδοχείο «Makedonia Palace» αλλά και με άλλες επενδύσεις.

Αυτά για τους προθύμους και τους χρήσιμους ηλίθιους, των οποίων η «δουλειά» τη φορά αυτή δεν θα είναι τόσο εύκολη!


http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/03/blog-post_475.html

http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3615.html




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/3/14 20:17

    Έκτακτο!!Ο Πούτιν εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για την εξαγωγή κεφαλαίων από τη Ρωσία και την επένδυσή τους στην Ελλάδα!!
    Και κάποια τσιράκια θέλουν να μας τους φέρουν να παρελάσουν την 25η Μαρτίου !!?.......

    Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΑ ΥΠΟΔΟΥΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

    ΑΧΙΛΛΕΥΣ Ο ΚΑΛΥΔΝΙΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/14 23:19

      Ο ΝΕΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΛΑΒΊΑΣ -- ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ? http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3887.html ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ

      ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΦΙΛΟΣΛΑΒΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ,,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΑΚΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ???

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/3/14 20:30

    ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!ΑΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΤΣΙ???ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!!
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.....

    Μήνυμα Πούτιν προς τους μεγιστάνες, Ελλάδα ακούς;

    Καμία πρόθεση να διασώσει τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους οι οποίοι ενδεχομένως πληγούν από τις κυρώσεις που φέρεται να σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αποτέλεσμα της προσάρτησης της Κριμαίας απηύθυνε ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Με πρωτοφανούς σκληρότητας φρασεολογία, τόσο αυτός όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, κάλεσε τους μεγιστάνες του χρήματος να φέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους στη Ρωσία και να πληρώνουν φόρους στη «μητέρα πατρίδα».

    Τα λόγια αυτά, καλό θα ήταν να τα ακούσει η ελληνική πλευρά, όπου όσοι προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν για το «σύστημα» και την κρατικοδίαιτη «ολιγαρχία», κοροϊδεύουν την ελληνική κοινωνία. Όχι ότι ο Πούτιν δεν έχει δημιουργήσει τη δική του περιουσία ή ότι δεν επιδιώκει να ενισχύσει το προφίλ του φιλολαϊκού ηγέτη. Ας μείνουμε στην κυριολεξία των λόγων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/14 23:19

      Ο ΝΕΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΛΑΒΊΑΣ -- ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ? http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3887.html ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ

      ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΦΙΛΟΣΛΑΒΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ,,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΑΚΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ???

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/3/14 00:54

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/3/14 01:24

    Και ξαφνικά πάλι Συρία!

    Το μεσανατολικό μπλέκεται με το ανατολικό (Ουκρανία, Υπερδνειστερία κτλ.) και το πόκερ αγριεύει…

    Και ενώ σας έχουμε ήδη γράψει ότι οι Δυτικοί θα επιδιώξουν να στρέψουν εκτός Ουκρανίας την προσοχή της Αρκούδας, πατρονάροντας χώρες ως συνήθως, ξαφνικά και όλως τυχαίως επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της Συρίας, για το οποίο οι ειρηνευτικές συνομιλίες είχαν ούτως ή άλλως αποτύχει. Να θυμίσουμε ότι με την ενεργοποίηση της ρωσικής διπλωματίας είχε αποφευχθεί η επέμβαση Η.Π.Α. και συμμάχων.

    Μπροστά μπαίνει πάλι η Τουρκία, η οποία μετά από κατάρριψη συριακού μαχητικού απειλεί με εισβολή την Συρία και ανεβάζει εκ νέου το θερμόμετρο στην περιοχή. Ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό τα μέσα είχαν επαναφέρει στο προσκήνιο εικόνες από τις μάχες στην Συρία μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ισλαμιστών.

    Έτσι, τουλάχιστον για την ώρα, φαίνεται να «μπερδεύεται» το θέμα της Αν. Ευρώπης με το μεσανατολικό. Όπως είχαμε εκτιμήσει στις 4. Μαρτίου:

    Ένα πιθανό σενάριο, σε περίπτωση που τα πράγματα επιδιωχθούν να οδηγηθούν στα άκρα, θα ήταν η δημιουργία κι άλλων μικρών εστιών έντασης σε περιοχές ρωσικού ενδιαφέροντος, προκειμένου η προσοχή των Ρώσων να είναι στραμμένη ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα (σ.σ. πέραν της Ουκρανίας). Ήδη οι Αμερικανοί επανέφεραν τα περί ατλαντικής προοπτικής της Γεωργίας. Στην Συρία το θέμα είναι ανοιχτό, ενώ έχουν ανέβει οι τόνοι και στο Παλαιστινιακό.

    Επομένως το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας προσπαθεί λογικά να χτυπήσει στο άλλο ανοιχτό μέτωπο με την Ρωσία, δηλαδή την Συρία. Το θέμα είναι αν θα επιδιωχθούν ταυτόχρονα να ανοιχθούν στο μέλλον κι άλλα μέτωπα, με υποψήφιες περιοχές το Αιγαίο και τα Στενά.

    Η Τουρκία που απέτυχε να προκαλέσει επέμβαση στην Συρία με υποχώρηση των Ρώσων, αναλαμβάνει πάλι «δράση», εκτιμώντας πως η Ρωσία είναι προσηλωμένη στο «ανατολικό μέτωπο» και δεν θα αντιδράσει στον βαθμό που θα αντιδρούσε πριν μερικούς μήνες.

    Άλλωστε στην γείτονα θέλουν γενικά να στρέφουν την προσοχή εκτός εσωτερικού, όπου τα πράγματα εδώ και καιρό δεν πάνε καθόλου καλά και επιδεινώνονται. Αυτό βολεύει στην παρούσα φάση και την Ουάσινγκτον που ψάχνει απεγνωσμένα ρεβάνς εναντίον του Πούτιν.

    Πάντως γίνεται αυτό που είχαμε προβλέψει με τον άξονα Μαύρη Θάλασσα – Στενά – Αιγαίο – Κύπρος – Μέση Ανατολή να εξελίσσεται σε γεωγραφικό χώρο αλληλεπιδράσεων μεταξύ σημείων, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν ανά πάσα στιγμή την ευρύτερη περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη.

    ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ???ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *