ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα, μεγάλη κερδισμένη φέτος στην Σκανδιναβία

- Στο Όσλο η Ο. Κεφαλογιάννη για ιατρικό τουρισμό, τρίτη ηλικία και επαφές με TOs....

Οι σκανδιναβικές αγορές είναι μία all time classic αξία για τον ελληνικό τουρισμό και πέραν των μεγάλων αριθμών ποιοτικών τουριστών που μας φέρνουν, έχουν και περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην έκθεση Grekland Panorama, στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά είναι εμφανές και στα θετικά και εγκωμιαστικά δημοσιεύματα και στα αφιερώματα που φιλοξενούνται στοντύπο, κυρίως σε Σουηδία και Νορβηγία αυτό το διάστημα.

Το καλό κλίμα αλλά και τη δυναμική που υπάρχει στις σκανδιναβικές αγορές ιδίως σεειδικές μορφές τουρισμού σπεύδει να αξιοποιήσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που αναχωρεί σε λίγο γιατo Όσλο.

Η κ. Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας θα έχει συναντήσεις μευψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, με σκοπό το ευρύτερο άνοιγμα της Ελλάδας στις Σκανδιναβικέςχώρες, αλλά και η επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, στοχεύοντας κυρίως στον ιατρικό τουρισμό και στοντουρισμό τρίτης ηλικίας..

Παράλληλα η υπουργός Τουρισμού θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Νορβηγίας κ. Μπέντ Χαγέρ. Θασυζητηθούν θέματα ιατρικού τουρισμού, ενώ θα συναντηθεί και με τη Διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα της Νορβηγίας.


«Ελλάδα - Νικήτρια του φετινού Καλοκαιριού», είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του σουηδικούπεριοδικού Travel News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων του γραφείου Ticket εμφανίζουντην Ελλάδα στην κορυφαία θέση των εταιρειών charter.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με τηνίδια περίοδο πέρυσι.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ΕλληνικήςΠρεσβείας στη Στοκχόλμη, υπάρχει πληθώρα παρόμοιων αναφορών για την Ελλάδα αυτό το διάστημα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Dagens Nyheter δημοσιεύεται άρθρο, στις τουριστικές σελίδες Resor, στο οποίοπροτείνονται δέκα θεματικά ταξίδια που διοργανώνουν διάφορα σουηδικά τουριστικά γραφεία, έχοντας ως θεματική τηνγυμναστική και την άθληση και ένας από τους προτεινόμενους προορισμούς είναι η Ρόδος και συγκεκριμένα, ηβορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Εκτός όμως από προορισμός για άθληση, η Ελλάδα ενδείκνυται και ως ένας από τους πλέον ρομαντικούς τουριστικούςπροορισμούς. Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Allas το οποίο αναφέρεται σεπρόσφατη έρευνα (Φεβρουάριος 2014) που διεξήγαγε το Thomas Cook Group σε πέντε χώρες (Σουηδία, Αγγλία, Γερμανία,Βέλγιο, Ολλανδία). Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες η Ελλάδα κατατάσσεται στην 3η θέση των δέκα πιο ρομαντικώνπροορισμών, μετά τις Μαλδίβες και την Καραϊβική.

Τέλος το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ αναφέρεται σε έρευνα της Fujifilm στην οποία συμμετείχαν 700 μέλη του siteπολυτελείας "Very First To" σχετικά με το ποια είναι τα τοπία όπου μπορεί κανείς να τραβήξει τις πιο φαντασμαγορικέςφωτογραφίες από την Ευρώπη ξεχωρίζει ως μοναδική περίπτωση ομορφιάς η Σαντορίνη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *