ροή ειδήσεων

Ρόδος: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Ιεροβασίλη

Δύο χρόνια συμπληρώνονται τον Ιούνιο από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη με 14 μαχαιριές μέσα στο σπίτι της στο Γεννάδι Ρόδου... και η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη. Ωστόσο, νέα στοιχεία αναπτερώνουν τις ελπίδες των συγγενών της άτυχης γυναίκας, καθώς μια μαρτυρική κατάθεση-κλειδί οδηγεί σε νέα μονοπάτια τη δικαστική έρευνα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πέρασε το κατώφλι του ανακριτή, στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης που ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου από την τακτική ανακρίτρια Ρόδου, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει τη μυστηριώδη υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη του νησιού των ιπποτών. Εξάλλου, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κώστας Μπούτσικος έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ' αγνώστων δραστών, ενώ η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα σε στοιχεία που της απεστάλησαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012 ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της κόρης της 61χρονης και ένας συγγενής του τη βρήκαν νεκρή στο ισόγειο της μονοκατοικίας της στο Γεννάδι. Στο σπίτι μετέβη κλιμάκιο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών και ο ιατροδικαστής και έλαβαν φωτογραφίες, δείγμα από αίμα και άλλο υλικό για έλεγχο με τη μέθοδο του DNA. Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα μαχαίρια, ένα κινητό τηλέφωνο, μια ροζ μπατονέτα με αίμα, ένα σκουρόχρωμο φόρεμα με λευκές βούλες που φορούσε το θύμα και δύο κλειδιά θυρίδας τράπεζας.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», από την έρευνα που έχει διενεργηθεί έχουν προκύψει ενδιαφέροντα στοιχεία που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου υπέβαλε υπόμνημα ένα από τα παιδιά της 61χρονης, το οποίο ζει στην Αυστραλία, που υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι η μητέρα του είχε δημιουργήσει περιουσία, έχοντας στην ιδιοκτησία της περίπου δέκα ακίνητα. Σε έξι από αυτά ήταν συνιδιοκτήτρια, ενώ διατηρούσε θυρίδα σε τράπεζα και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίζεται μάλιστα ότι η μητέρα του είχε δεχτεί στο παρελθόν απειλές κατά της ζωής της και ότι είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της.

Ο άλλος γιος του θύματος, ο οποίος είχε θεωρηθεί ύποπτος, παρουσίασε στις Αρχές άλλοθι το οποίο επιβεβαιώθηκε, ενώ και ο πρώην σύζυγός της παρουσίασε ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο επισημαίνοντας ότι την επίμαχη ημέρα ταξίδευε από την Κρήτη στον Πειραιά. Κατάθεση λήφθηκε και από έναν μουσικό για τον οποίο υπήρξαν υποψίες ότι διατηρούσε σχέση με τη 61χρονη και από έναν οικοδόμο, ο οποίος είχε κάνει εργασίες στο σπίτι της.

Ενδιαφέρον έχουν τα όσα κατέθεσε μια γειτόνισσά της στο Γεννάδι, σύμφωνα με την οποία στις 7.00 το απόγευμα την ημέρα του φόνου άκουσε ανδρική και γυναικεία φωνή, που δεν μπορούσε να προσδιορίσει από πού προέρχονταν. Κατά τις 9.00 το βράδυ άνοιξε ένα παράθυρο και άκουσε πάλι φωνές. Σημειώνεται ότι ο δράστης επιδίωξε να πείσει ότι τα κίνητρα του εγκλήματος ήταν οικονομικά, αφού βρέθηκαν ανακατωμένα συρτάρια και ντουλάπες δίχως να έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα αξίας, ενώ στο μπρελόκ της νεκρής γυναίκας βρέθηκε το κλειδί μιας τραπεζικής θυρίδας.

Πεσμένη στην κουζίνα σε μια λίμνη αίματος

Το πρωτοφανούς βιαιότητας έγκλημα σημειώθηκε στην απομονωμένη μονοκατοικία στην επαρχιακή οδό Γενναδίου - Λαχανιάς (το πιο κοντινό σπίτι απέχει εκατό μέτρα), στην οποία διέμενε η 61χρονη Ευαγγελία (Αντζελα) Ιεροβασίλη, διαζευγμένη και μητέρα τριών ενήλικων παιδιών.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή από συγγενείς που έσπευσαν στο σπίτι της ανήσυχοι, διότι δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα της κόρης της. Εντρομοι αντίκρισαν την 61χρονη πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα της κουζίνας, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το θύμα, που φιλοξενούσε στο σπίτι και περιέθαλπε μια 83χρονη -σχεδόν κατάκοιτη- που πάσχει από Αλτσχάιμερ, φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε από τον δολοφόνο, ο οποίος της κατάφερε αρχικά τρία πισώπλατα χτυπήματα με μαχαίρι.

Κατόπιν, συνέχισε να τη μαχαιρώνει μέχρι που σωριάστηκε αιμόφυρτη στο έδαφος έχοντας δεχτεί συνολικά 14 χτυπήματα! Από την ιατροδικαστική έρευνα δεν προέκυψαν σημάδια πάλης ή άμυνας από την πλευρά του θύματος, γεγονός που μαρτυρά πως ο δράστης είτε ήταν κρυμμένος είτε ήταν γνωστός της που την αιφνιδίασε ενώ μιλούσαν. Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε τη στιγμή που η 83χρονη βρισκόταν ξαπλωμένη σε άλλο δωμάτιο και δεν έχει επίγνωση του τι έγινε.
Espressonews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *