επικαιρότητα

ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΗ !!

Ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, πέρασε μέσα από το...
σύστημα Γης-Σελήνης το βράδυ της Τετάρτης. Όλος ο κόσμος μπορούσε να παρακολουθήσει το θέαμα μέσα από μεγάλα τηλεσκόπια που μετέδωσαν ζωντανά σε απευθείας σύνδεση μέσω αρμόδιων φορέων.

Ο αστεροειδής 2014 DX110, ανακαλύφθηκε μόλις στις 28 Φεβρουαρίου 2014 και δεν αποτέλεσε ευτυχώς κανένα κίνδυνο, δεδομένου ότι πέρασε από τον πλανήτη μας στα 218.000 μίλια (350.837 χιλιόμετρα) και είχε πλάτος 30 μέτρα. Ωστόσο, μόνο τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια ήταν σε θέση να κυνηγήσουν αυτόν τον αστεροειδή 16ου μεγέθους.

Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό ουράνιο θέαμα, ένας άλλος πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής που θα περάσει κοντά στη Γη, ονομαζόμενος 2014 CU13, αναμένεται να περάσει από τον πλανήτη μας την Τρίτη 11 Μαρτίου, όμως σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση. Αυτός ο τεραστίων διαστάσεων διαστημικός βράχος θα κάνει την πιο κοντινή προσέγγισή του στη Γη περίπου οκτώ φορές πιο μακριά από ότι είναι το φεγγάρι.

Το Slooh (Slooh.com) όπως έκανε και χθες με την λειτουργία ενός τηλεχειριζόμενου τηλεσκοπίου, θα επιχειρήσει και πάλι να απαθανατίσει την πορεία του αστεροειδή σε ζωντανή μετάδοση από το παρατηρητήριο του στα Κανάρια Νησιά την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 19:00 PDT / 22:00 EDT / 2:00 GMT, προκειμένου να εντοπιστεί πιο εύκολα η μετέπειτα τροχιά τουΠαράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης