επικαιρότητα

Φοβερή μπίζνα οι ευρωεκλογές!

Είναι κοινό μυστικό πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πασχίζουν για να καταφέρουν να μπούν στην ευρωβουλή. Είναι λοιπόν απορίας άξιον....
πως άλλα πολύ μικρότερα κόμματα απο αυτά τα δύο που θα κατεβούν επίσης στις ευρωεκλογές θα πετύχουν και εκείνα την είσοδο τους στη ευρωβουλή!

Για να μπεί ένα κόμμα στην ευρωβουλή θέλει ένα ποσοστό 4,75% (ενώ για να μπεί στην βουλή στις εθνικές εκλογές θέλει 3%).

Κόμματα όπως η Δράση,Δημιουργία Ξανά,Οικολόγοι,το κόμμα του κ.Χατζημαρκάκη,το ποτάμι του κ.Θεοδωράκη,η Ένωση για την πατρίδα και τον λαό των Πολύδωρα,Ζώη,Νικολόπουλου,ΛΑΟΣ του κ.Καρατζαφέρη και άλλα παρεμφερή!

Ευτυχώς όμως ο εκλογικός νόμος φροντίζει όσα κόμματα ξεπεράσουν το 1,5% να μπορούν να πάρουν ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΥΣΗ άσχετα με το αν θα μπούν στην βουλή ή την ευρωβουλή. Π.Χ. οι οικολόγοι,ο ΛΑΟΣ,η δημιουργία ξανά παίρνουν ήδη κρατική επιχορήγηση επειδή ξεπέρασαν το 1,5% στις εθνικές εκλογές. (το σχετικό link απο τη διαυγεια)

Θα μπορούσε να πεί κάποιος κακοπροαίρετος δηλαδή πως ο μόνος στόχος όλων αυτών των κομμάτων είναι να καταφέρουν να ξεπεράσουν το (ευφικτό για μερικά απο αυτά) 1,5% ώστε να εισπράττουν μετά την κρατική επιχορήγηση καθώς αν πραγματικά ήθελαν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στην ευρωβουλή με αξιώσεις θα έψαχναν για συνεργασίες που θα τους βοηθούσαν να αγγίξουν το όριο εισόδο στην ευρωβουλή!

(NOMOΣ 3023/2002 (ΦΕΚ Α 146 20020625) Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος.)

Αν ήμουν κακοπροαίρετη θα πιστευα οτι οι ευρωεκλογές είναι φοβερή μπίζνα!

Υ.Γ. Κάποια απο αυτά δεν θα κατεβάσουν ούτε έναν υποψήφιο στις περιφέρειες καθώς έχουν δηλώσει ότι στόχος τους είναι μόνο οι ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

Με εκτίμηση η δική σας @kali_nda

http://kalindafromgreece.blogspot.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

αναζήτηση στον ιστό

S M S

Αναγνώστης: Έχει γίνει καμια μελέτη για ποιον λόγο 90%+ των οδηγών δεν ξέρουν ή αδιαφορούν για το πώς να πάρουν σωστά μια απλή αριστερή στροφή σε διασταύρωση στη Ρόδο;

M M S

M M S