ροή ειδήσεων

Χειροπέδες σε γνωστό προμηθευτή των νοσοκομείων Ρόδου και Κω

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός

Ευρεία επιχείρηση η οποία κινήθηκε με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, με σκοπό την εξάρθρωση κυκλώματος... που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελούσε μέλος της«μαφίας» των προμηθειών, διενεργούν οι αστυνομικές αρχές καθ” υπόδειξη των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Η υπόθεση η οποία δουλευόταν υπό άκρα μυστικότητα τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz στη σύλληψη ενός τουλάχιστον προσώπου ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας «ST Medical» που προμήθευε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας (π.χ Ευαγγελισμός, Θριάσειο, Παίδων Πεντέλη, Παπαγεωργιου , Ιπποκράτειο κλπ),με αποτέλεσμα μέσα σε δύο χρόνια το Δημόσιο να εμφανίζει ζημία, ύψους περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι κατάρτιση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, απόκρυψη εισοδημάτων – φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη, βάσει τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.



Η οικονομική αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη στη σύλληψη του Σ. Τ. του ιδιοκτήτη της εταιρείας «ST Medical», ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος και ενορχηστρωτής του colpo grosso με υπερτιμολογήσεις – μαμούθ μέσω τριγωνικών συναλλαγών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατοικούσε σε βίλα στη Γλυφάδα ενώ στην κατοχή του είχε και ένα πανάκριβο αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι στους τραπεζικούς του λογαριασμούς δεν βρέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Οι αρχές εικάζουν είτε ότι τα έχει διοχετεύσει στο εξωτερικό είτε τα είχε τοποθετήσει στη μονοπρόσωπη εταιρεία που είχε.

Η εταιρεία της Κύπρου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η απάτη είχε στηθεί και στηριχθεί στη μέθοδο τωντριγωνικών συναλλαγών.

Ο συλληφθείς αγόραζε τα υλικά σε πολύ φθηνή τιμή από χώρες του εξωτερικού. Είχε όμως φροντίσει να συστήσει μια εταιρεία – «φάντασμα» στην Κύπρο η οποία τιμολογούσε αντί πολύ υψηλότερων ποσών. Η ίδια εταιρεία πωλούσε τα υλικά έναντι ακόμη υψηλότερης τιμής, που ξεπερνούσε έως και το 241%, στην εταιρεία του ίδιου στην Ελλάδα και αυτή με τη σειρά της στα δημόσια νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.

Ο ίδιος αρνείται ότι η εταιρεία στην Κύπρο είναι δική του. Ωστόσο, από έρευνα των αστυνομικών αρχών και του εισαγγελέα κ. Αντώνη Ελευθεριάνου στα γραφεία της εταιρείας του τον Οκτώβριο του 2012 βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ο οποίος είχε τα τιμολόγια της κυπριακής εταιρείας. Τον δίσκο είχαν φροντίσει να τον κρύψουν στο κλιμακοστάσιο του πενταώροφου κτιρίου, τον οποίο όμως εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία.


Εντοπίστηκαν δε, σύμφωνα με πληροφορίες 380 τιμολόγια που θεωρούνται πλαστά και εικονικά, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ για τις «αγορές των ιατρικών ειδών από την Κυπριακή εταιρία», τα οποία υπολογίζονται ότι κόστισαν στον ίδιο μόλις 8,5 εκατομμύρια.

Οπότε είναι εύκολο κάποιος να αντιληφθεί τι ακριβώς είδους πάρτι είχε στηθεί στην πλάτη του ελληνικού Δημοσίου.

Από την εισαγγελική έρευνα έχει προκύψει ότι η εν λόγω κομπίνα εκτεινόταν χρονικά μέχρι το 2010, ενώ την έρευνα πραγματοποίησαν οι επίκουροι εισαγγελείς κ.κ. Δραγάτσης και Ελευθεριάνος κατά της Διαφθοράς κατόπιν εντολής της επικεφαλής της εισαγγελίας, κυρίας Ελένης Ράικου.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πως εισέπραττε μέρισμα κερδών από την εταιρία του, π.χ το 2008 – 3,5 εκατομμυρίων, το 2009 -6,5 εκατομμυρίων, και το 2010 -7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και στις διοικήσεις των νοσοκομείων που αγόραζαν τα υλικά έναντι της υψηλότερης τιμής.

Το προσεχές διάστημα οι Αρχές αναμένεται να απλώσουν τα δίχτυα τους και στις υπόλοιπες εταιρείες οι οποίες προμήθευαν με υλικό τα νοσοκομεία, ενώ ήδη σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2011.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/3/14 12:39

    Δεν έχουν άδικο στην ΕΕ ότι είμαστε το πιό διεφθαρμένο κράτος μέλος της!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *