ροή ειδήσεων

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απέλυσαν χιλιάδες υπαλλήλους...

Την πόρτα της κολάσεως και της ανεργίας άνοιξαν για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, καθώς, μετά από ονομαστική ψηφοφoρία που προκάλεσε.... ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν όλα τα άρθρα και τις ρουσφετολογικές τροπολογίες υπουργών και βουλευτών.

Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για επαναπρόσληψη

Την ίδια ώρα που απέλυαν τον κόσμο, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για μεγάλες επιχειρήσεις πετρελαιοειδών που μπλέκονται σε τριγωνικές ενδοομιλικές συναλλαγές, αλλά και ρυθμίσεις για ημετέρους, όπως η τροπολογία Ταλιαδούρου για άρση των ποινικών διώξεων εις βάρος της διοίκησης του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών.
Τροπολογία για τις εταιρείες πετρελαιοειδών

Η τροπολογία για τα πρόστιμα για ενδοομιλικές συναλλαγές έρχεται τέταρτη φορά, αντέδρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που έκπληκτος διάβασε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία εκτιμούσε ότι δεν έχει επιπτώσεις για το Δημόσιο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε επίμονα ποιες εταιρείες πετρελαιοειδών ευνοούνται. Αρχικά ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι είναι... αναρμόδιος! Αργότερα ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης είπε το εξής... διαφωτιστικό: "Αποσαφηνίζει το θέμα με βάση τη νομολογία του ΣτΕ που ορίζει ότι, αν ένα τεκμήριο δεν ορίζεται ως αμάχητο, είναι μαχητό. Είναι θέμα αποσαφήνισης, να μην υπάρχει θέμα αμφισβήτησης".

"Αυθαιρεσίες. Μετατρέπετε αμάχητα κριτήρια σε μαχητά προκειμένου να ευνοηθούν τριγωνικές συναλλαγές" απάντησε ο Π. Λαφαζάνης. Κατά της τροπολογίας μίλησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς επισημαίνοντας ότι μετατρέπονται πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε αμφισβητούμενα. "Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας" είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη ομολογώντας εμμέσως ότι κάποιες εταιρείες ευνοούνται.
Χωρίς συνοχή το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε για 14 άρθρα και 5 τροπολογίες οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στήριξαν και τις απολύσεις και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στις εταιρείες πετρελαιοειδών. Η ψηφοφορία είχε δύο χαρακτηριστικά:

α) Τις πολλές απουσίες. Συνολικά απουσίασαν 66 βουλευτές (ανάμεσά τους όλοι οι χρυσαυγίτες).

β) Τις διαφοροποιήσεις.

Από τη Ν.Δ. ξεχώρισε ο Νικήτας Κακλαμάνης ψηφίζοντας "παρών" στην τροπολογία 1253 για την διαδημοτική κινητικότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ "έσπασαν" όλες οι "γραμμές". Ο Απόστολος Κακλαμάνης, που εκνευρίσθηκε επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέσυρε το άρθρο 17 που έκλεινε την Ακαδημία για την Ελευθερία με έδρα το Μεσολόγγι, καταψήφισε το άρθρο 17 (για την Ακαδημία) και δήλωσε "παρών" στο άρθρο 6 (για την κατάργηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας) και σε όλες τις υπουργικές τροπολογίες.

Ο Θάνος Μωραΐτης καταψήφισε το άρθρο 17 και δήλωσε "παρών" σε όλες τις τροπολογίες. "Παρών" στις τροπολογίες δήλωσε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ καταψήφισαν την τροπολογία για τα πρόστιμα στις εταιρείες πετρελαιοειδών οι Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και Γιάννης Δριβελέγκας.

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. διαφοροποιήθηκε ο Βασίλης Οικονόμου, καθώς ψήφισε υπέρ του άρθρου 14, που αφορά την κατάργηση του Οργανισμού για τη λίμνη Κωπαΐδα.

Σημειώνεται ότι οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) καταψήφισαν το άρθρο 6, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης καταψήφισε όλα τα άρθρα και τις τροπολογίες δηλώνοντας "παρών" στο άρθρο 14.

Ο Κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε να υπάρξει δίμηνη παράταση της λειτουργίας των οργανισμών ρυθμιστικών σχεδίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, να εξαιρούνται οι έγκυες και οι λεχώνες από τη διαθεσιμότητα, να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο και για τη συνυπηρέτηση συζύγων στην παραμεθόριο. Αντίθετα δεν αποδέχθηκε τη διακομματική τροπολογία για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Ρόδου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *