επικαιρότητα

Πόλεμος του Ν. Χατζηνικολάου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Real News, η οποία «έπαιζε» συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, θέτει σήμερα θέμα αξιοπιστίας και ηθικής για την «εισαγγελέα» του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν.... τον τελευταίο καιρό σε πολιτικό-εκδοτικό επίπεδο. Συμμαχίες σπάνε, αλλαγή γραμμής εφημερίδων γίνεται όλο και πιο συχνά και φιλίες καταστρέφονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Real News η οποία «έπαιζε» συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα και σε σημερινό θέμα της θέτει θέμα αξιοπιστίας και ηθικής για την «εισαγγελέα» του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως λέει η εφημερίδα, η μητέρα της βουλευτού, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, έπαιρνε επίδομα ανηλίκου για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το ρεπορτάζ είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρήζει έρευνας, επειδή ενδεχομένως προκύπτουν ποινικές ευθύνες για διάφορους εμπλεκόμενους. Από την άλλη, η επιλογή του εκδότη Ν. Χατζηνικολάου να το προτάξει στην πρώτη σελίδα ίσως εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν κάποιοι ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να «κοντύνουν» τον «θηλυκό Ιαβέρη» της Κουμουνδούρου η οποία είχε…. σηκώσει πολύ τον αμανέ τελευταία.

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας της κ. Κωνσταντοπούλου είναι το γεγονός ότι στη δήλωσή της εμφανίζεται έκπληκτη γιατί η συγκεκριμένη εφημερίδα επέλεξε να την «χτυπήσει». Ωστόσο, τόσο από την απάντησή της όσο και από την απάντηση της μητέρας της, κ. Αλεξίου, δεν προκύπτει από πουθενά ότι το ρεπορτάζ δεν ισχύει. Η κ. Αλεξίου μάλιστα αναφέρει ότι κι άλλοι 400 δημοσιογράφοι σαν κι αυτήν παίρνουν το επίδομα κι ότι έχει υποβάλλει ένσταση αλλά υπάρχουν… δυσλειτουργίες στο Ταμείο των δημοσιογράφων. Για την «ταμπακιέρα» ούτε κουβέντα.


Συγκεκριμένα η κ. Αλεξίου τονίζει:

«Στο φύλλο της 23ης Μαρτίου 2014 της εφημερίδας «RealNews», δημοσιεύεται (με πρωτοσέλιδη καταχώριση και διαφήμιση) καταγγελία πoυ πλήττει την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου. Επειδή κανένας –“συντάκτης” ή “υπεύθυνος”- δεν επικοινώνησε μαζί μου για να μου ζητήσει, όπως θα όφειλε, οποιαδήποτε διασταύρωση ή διευκρίνιση, οφείλω από την πλευρά μου να απαντήσω ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν είναι “πόζα” αλλά ουσία και το “λαβράκι” στη δημοσιογραφική πρακτική είναι είδηση πλήρης, κατ΄ ουσίαν και όχι κατ’ επίφαση, με την απάντηση του εκάστοτε θιγόμενου –στη δική μου περίπτωση βαρύτατα.

Η κατάδηλη σκοπιμότητα του “αποκαλυπτικού” δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ.

Επειδή στο επίμαχο δημοσίευμα εμφανίζομαι ως… κλέπτουσα το Ταμείο Συντάξεων των Δημοσιογράφων, περιορίζομαι να αναφέρω ότι σαν κι εμένα, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη δεοντολογική “δημοσιογραφία” της RealNews, ως κλέφτες εμφανίζονται και άλλοι, περίπου 400, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού.

Αυτό πώς δεν το ξέρει η RealNews;

Απάντηση στην ένσταση που έχω καταθέσει στο Ταμείο (για την οποία επίσης ουδέν αναφέρει το δημοσίευμα) δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα και, συνεπώς, ούτε εγώ ούτε και οι εκατοντάδες συνάδελφοί μου είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε ποιός ευθύνεται για τον διασυρμό και την άδικη ταλαιπωρία μας.

Εν κατακλείδι, η ελάχιστη ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να έχει εκλείψει. Η δημοσιογραφική δεοντολογία, όμως, θα υπάρχει έστω και αν την υπηρετούν ελάχιστοι. Για την υπεράσπισή της άλλωστε προσφεύγω στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Και όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για “ειδήσεις και λαβράκια” μπορεί, αν θέλει, να έχει το πλήρες και έγκυρο ρεπορτάζ στο οποίο σκοπίμως δεν προχώρησε η RealNews, δεδομένου ότι ο φερόμενος ως συντάκτης του “θέματος”, γνώριζε άσχετα και ασύνδετα με το θέμα γεγονότα, με πλείστες όσες λεπτομέρειες, τις οποίες “αξιοποίησε” επιλεκτικά και με συγκεκριμένη προσωπική στόχευση.

Αυτά προς το παρόν».

Η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου περί ανέμων και υδάτων, αλλά για την υπόθεση ούτε αυτή απαντά.Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η σημερινή εναντίον μου επίθεση της Real News αποδεικνύει ότι στο ούτως ή άλλως εντελώς ναρκοθετημένο πεδίο της ενημέρωσης λιγοστεύουν εκείνοι που δεν ενδίδουν στο να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να διακινούν εκβιασμούς με αποδέκτες όσους ενοχλούν το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο.

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ο αναγνώστης δικαιούται να βρει τα σοβαρότερα θέματα για να ενημερωθεί. Ο αποπροσανατολισμός και η λασπολογία δεν μπορούν να υποκαθιστούν την είδηση.

Αντί άλλης απάντησης στο «θέμα» που φιλοξενεί (χωρίς έρευνα και διασταύρωση, φυσικά) στο πρωτοσέλιδό της η Real News, συνδέοντάς το μάλιστα με εμένα και διαφημίζοντάς το ως αποκάλυψη που δήθεν με αφορά, με φωτογραφίες και υποτιμητικά σχόλια, διατυπώνω το ερώτημα: γιατί συγκεκριμένα και σοβαρότατα θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και εγείρουν μείζον δημόσιο ενδιαφέρον και απασχόλησαν το Κοινοβούλιο δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο και δεν πέρασαν ούτε «στα ψιλά γράμματα»;

Προσωπικά δεν πρόκειται να ενδώσω σε κανέναν εκβιασμό, μιντιακό, πολιτικό ή άλλο, από όπου κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον μου, όπως επιβάλλει η συνείδησή μου και όπως υποχρεούμαι απέναντι στους πολίτες.

Προς τους υπευθύνους της Real, που επέλεξαν αυτό το «κάτω από τη μέση» χτύπημα, χωρίς να μπουν στον κόπο ούτε καν να διασταυρώσουν αυτά που γράφουν και διαφημίζουν, για να επιτύχουν «ευκαιρίας δοθείσης», «με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια», λέω τα εξής:

Κύριοι, η πολιτική κριτική επί πραγματικών γεγονότων που αφορούν τη δημόσια σφαίρα, είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη. Το να επιχειρείτε, όμως, να με χτυπήσετε πολιτικά, για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω σχέση και το οποίο παρουσιάζετε μονομερώς, διαστρεβλώνοντας τις πτυχές του, παραπληροφορώντας το κοινό και συκοφαντώντας, χωρίς καν να επιχειρήσετε να διασταυρώσετε, δεν είναι δημοσιογραφία. Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιου είδους χτυπήματα είχα συνηθίσει από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Δεν περίμενα, όμως, ότι θα έφθανε να υιοθετήσει αυτές τις πρακτικές η εφημερίδα σας.»

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

 1. Ανώνυμος24/3/14 09:54

  ΑΜΑΡΤΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....HELP ...HELP....ΜΕ ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος25/3/14 19:56

  Καλά κυρία Κωνσταντοπούλου,΄έχω μια απορία, αν έκανες ένσταση όπως λες αλλά εξακολουθούσαν να σου δίνουν το επίδομα, γιατί δεν το κατέθετες στο ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ ως όφειλες? Αλλά όπου δεν τα φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/3/14 20:13

  Προς την βουλευτήνα του ΣΥΡΖΑ, εδώ ταιρίαζει το......

  Τα λόγια είναι ασήμι, αλλά η σιωπή χρυσός!!! αρχαιοελληνική παροιμία

  Κρείττον του λαλείν το σιγάν, αρχαιοελληνική παροιμία

  «το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι' αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει» Πλάτων

  Η μόρφωση δεν προέρχεται από την πολυμάθεια, αλλά από το αν έχει απαλλαγεί κανείς από τα πάθη του. Πυθαγόρας

  Πολλά εστι του θυμού φοβερά, πολλά δε και γελοία. Πλούταρχος

  Ο αν μη ίδης, μη λέγε. Ειδώς σιγά. Σόλων

  Αρχή άνδρα δείκνυσι. Βίας ο Πριηνεύς

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά