ροή ειδήσεων

Γαλλικό όχημα μάχης πολλαπλών αποστολών (MPCV)

Οι δοκιμές ενσωμάτωσης και εργοστασιακής αποδοχής του MPCV ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο ...

2013. (MBDA)

To πολλαπλών αποστολών όχημα μάχης (MPCV) είναι ένα τροχοφόρο όχημα με ενσωματωμένο ένα μικρού βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για να εκτοξεύει τον πύραυλο εδάφους-αέρος Mistral 2.

Το όχημα έχει αναπτυχθεί απο τη βιομηχανία MBDA σε συνεργασία με την Rheinmetall Defence Electronics (RDE). Η βάση του συστήματος MPCV είναι το θωρακισμένο όχημα παντός εδάφους Sherpa 3A της βιομηχανίας οχημάτων Renault Trucks-Defence.

To MPCV μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορα θωρακισμένα οχήματα με δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου 3 τόνων.





Μέτα απο τέσσερα χρόνια εξέλιξης, η MBDA παρέλαβε τον Φεβρουάριο 2011 την πρώτη εξαγωγική παραγγελία του MPCV απο τη Σαουδική Αραβία. (MBDA)

Ανάπτυξη του MPCV

Για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του MPCV χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την MBDA. Η πρώτη εξαγωγική παραγγελία του MPCV έγινε το 2011 από τη Σαουδική Αραβία. Η ενσωμάτωση του συστήματος MPCV στο όχημα που επέλεξε ο αγοραστής διήρκεσαν περίπου τρία χρόνια και οι δοκιμές διαμόρφωσης και εργοστασιακής αποδοχής ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο 2013.

Στα τέλη 2009 η MBDA πραγματοποίησε δυο εκτοξεύσεις πυραύλων Mistral με σκοπό να αξιολογήσει το σύστημα MPCV. Μετά την αποδοχή του MPCV το 2010, πραγματοποιήθηκε ένας αριθμός δοκιμαστικών εκτοξεύσεων συμπεριλαμβανομένου ενός σεναρίου προσομοίωσης αντιμετώπισης αεροπορικής επίθεσης στο κέντρο δοκιμής πυραύλων της Γαλλικής υπηρεσίας αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) στο Biscarrosse της Γαλλίας τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Η MBDA σχεδιάζει να εξελίξει μία ειδική έκδοση επίγειων επιχειρήσεων του MPCV η οποία θα μπορεί να δεχθεί το νέο επιθετικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς Missile Moyenne Portee (MMP) o οποίος επίσης εξελίσσεται από την εταιρεία.





Εκτόξευση πυραύλου εδάφους-αέρος Mistral 2. (MBDA)

Χαρακτηριστικά και σύστημα μάχης του MPCV

To υψηλής κινητικότητας 4Χ4 και 6Χ6 τροχοφόρο MPCV εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο προστασίας στο προσωπικό παρέχοντας σύστημα ΧΒΡΠ και προστασία απο βλήματα μικρού διαμετρήματος και θραύσματα βομβών. Έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης, παρακολούθησης και εμπλοκής κινούμενων στόχων.

Το σύστημα MPCV αποτελείται από ένα κινούμενο μηχανικά πύργο τοποθετημένο στην οροφή του θωρακισμένου οχήματος. Ο πύργος διαθέτει ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες, τέσσερις πυραύλους Mistral 2 και ενα πολυβόλο μικρού διαμετρήματος. Το όχημα μεταφέρει επίσης τέσσερις επιπρόσθετους πυραύλους για επαναγέμιση του συστήματος.





Φορητός σταθμός εργασίας του MPCV. (MBDA)

Αισθητήρες, σύστημα πυρός και επικοινωνίες του MPCV

Οι γυροσκοπικά σταθεροποιημένοι ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες του θερμικού/ημέρας συστήματος πυρός και οι επικοινωνίες του MPCV αναπτύχθηκαν απο την RDE. Διαθέτει οθόνη και σκοπευτικά υπερύθρων (IR), αποστασιόμετρο λέιζερ και αυτόματη παρακολούθηση παρέχοντας στο όχημα τη δυνατότητα εκτέλεσης παρακολούθησης ημέρα ή νύχτα.

Το MPCV είναι επίσης εξοπλισμένο με μία οθόνη TL-248 των 19 ιντσών του συστήματος ελέγχου πυρός η οποία ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο χειρισμού HMI (Human Machine Interface), μία 17 ιντσών οθόνη TX-243 για τον αρχηγό η οποία διαθέτει καταγραφικά αποστολής για την ενημέρωση μετά την αποστολή και για εκπαίδευση.

To τακτικό σύστημα ασύρματης επικοινωνίας φωνής/δεδομένων VHF PR4G-F@STNET της Thales έχει ενσωματωθεί στο MPCV. Το σύστημα επικοινωνιών έχει τη δυνατότητα αναμετάδοσης φωνής και δεδομένων αντίστοιχα, έχει, ακόμη και την ικανότητα κλήσεων σε εχθρικό περιβάλλον.





Διαμόρφωση του πληρώματος. (MBDA)

Επιδόσεις του οχήματος μάχης πολλαπλών χρήσεων

Οι πύραυλοι που έχουν ενσωματωθεί στο MPCV εξασφαλίζουν την αναχαίτιση κινούμενων ιπτάμενων στόχων όπως ελικόπτερα, αεροσκάφη και UAV εντός εμβέλειας έξι χιλιομέτρων και υψομέτρου 3000 μέτρων.

Η ικανότητα “Fire-and-forget” του πυραύλου Mistral 2, διευκολύνει τον χειρισμό του και η μεγάλη αξιοπιστία του προσδίδει ανώτερα πλεονεκτήματα απόδοσης.

Η ικανότητα υψηλής κινητικότητας και ο μικρός χρόνος απόκρισης των δύο δευτερολέπτων αυξάνει τις αντιαεροπορικές δυνατότητας κατά αρκετών απειλών. Μία μονάδα τεσσάρων MPCV χρειάζεται λιγότερα από 15 δευτερόλεπτα για να αναχαιτίσει 16 διαφορετικούς εισερχόμενους στόχους από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σταθερό σημείο με ένα χειριστή ή με πλήρωμα δύο ατόμων συμπεριλαμβανομένου του ομαδάρχη.

Το σύστημα MPCV μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω τηλεχειρισμού δια μέσου ενός τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως φορητού σταθμού εργασίας ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί εντός κτηρίου, οχυρωματικής θέσης ή οποιαδήποτε προστατευόμενης θέσης, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του χειριστή.





MPCV. (MBDA)
http://limitofadvance.wordpress.com


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *