ροή ειδήσεων

Suxess(Ε) story : Ελληνίδα μάνα με το παιδί της… έτρωγαν Σαρακοστιανά… από τα σκουπίδια (Φωτό)

Μία ακόμα εικόνα της κρίσης που σε κάνει να ανατριχιάζεις και να εξοργίζεσαι με την κατάντια στην οποία έφεραν οι δανειστές τους πολίτες....Στην Ελλάδα του μνημονίου, στην Πάτρα της ανεργίας και των λουκέτων, μία γυναίκα έψαχνε στον κάδο απορριμμάτων για… σαρακοστιανά!



Τη συγκλονιστική αυτή εικόνα αντίκρισε το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας ένας καταστηματάρχης στην πλατεία Νόρμαν. Μετά το μεσημεριανό σαρακοστιανό τραπέζι στο σπίτι του πήγε στο μαγαζί του, ένα σαντουιτσάδικο που λειτουργεί στην περιοχή.
Μόλις κάποια στιγμή κοίταξε προς τα έξω υπέστη σοκ βλέποντας, όπως μας περιέγραψε, μία καθ’ όλα αξιοπρεπή γυναίκα μαζί με το παιδί της δίπλα της (!) να ανακατεύει τα σκουπίδια μέσα στον κάδο των απορριμμάτων προκειμένου να βρει κάτι φαγώσιμο για να δώσει στο παιδί της και να τραφεί και η ίδια! «Πραγματικά ανατρίχιασα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έβλεπα. Και μιλάμε για μια γυναίκα πολύ ευγενική, που η εικόνα της δεν σε έκανε να αντιληφθείς πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τόσο μεγάλου βαθμού», μας είπε, μεταξύ άλλων.
Και ευτυχώς που την είδε ο ίδιος και χωρίς να το σκεφθεί αποφάσισε να βοηθήσει τη γυναίκα. Την πλησίασε και την κάλεσε στο μαγαζί του μαζί με το παιδί της. Τους έφτιαξε μερικά σάντουιτς με ό,τι νηστίσιμο είχε και εξασφάλισε τη διατροφή τους για την ίδια αλλά και για την επόμενη μέρα. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένιωσα οργή για όσους ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση. Για το ότι άνθρωποι, νοικοκυραίοι και φιλήσυχοι μεροκαματιάρηδες και βιοπαλαιστές, έφθασαν στο σημείο να αναζητούν τροφή στα σκουπίδια…», δήλωσε στον «Κόσμο» με νόημα ο καταστηματάρχης.


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η… ΜΑΘΗΤΡΙΑ
!Άλλα δύο περιστατικά που είχαν συγκλονίσει…Δυστυχώς, το συγκεκριμένο δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της πόλης της Πάτρας. Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2013 είχε σοκάρει μία άλλη εικόνα μιας κυρίας η οποία έψαχνε για φαγητό ψάχνοντας σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο KEΤΧ και στο Parko cafe. Η συγκεκριμένη γυναίκα, μάλιστα, είχε ψάξει μέχρι και στον κάδο ανακύκλωσης, προσπαθώντας να βρει κάτι φαγώσιμο! Αλλά η εικόνα που είχε συγκλονίσει σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν αυτή που ο «Κόσμος» είχε αποκαλύψει τον περασμένο Δεκέμβριο. Της… μικρής μαθήτριας (!) η οποία άρπαξε ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς από τα σκουπίδια και άρχισε να το τρώει! Το περιστατικό είχε σημειωθεί στα Ζαρουχλέικα, έξω από το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής και το μικρό κορίτσι είχε γίνει αντιληπτό από διερχόμενους και κηδεμόνες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *