ροή ειδήσεων

Ποιές άδειες αλιείας Καταργεί το Yπουργείο ναυτιλίας!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ...


ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε/Ν.ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.


Απογοήτευση στους ερασιτέχνες ψαράδες και ειρωνικά σχόλια προκαλούν οι διευκρινήσεις του υπουργείου ναυτιλίας μετά την δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα σκάφη.
Οι διευκρινήσεις «πάγωσαν» το χαμόγελο των ερασιτεχνών καθώς ο νόμος δεν εξαιρεί αυτούς, αλλά μόνο τους σκαφάτους.
Τελικά κερδισμένοι βγαίνουν όσοι έχουν σκάφος αναψυχής άνω των 7 μέτρων, καθώς μόνο γι αυτούς ισχύει η κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας.
Στόχος είναι, όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας, να δοθεί η δυνατότητα σε τουρίστες που ναυλώνουν σκάφος αναψυχής κατά τις διακοπές τους στη χώρα μας να μπορούν απρόσκοπτα να ψαρεύουν χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο λιμεναρχείο για να πάρουν τις άδειες....
Οι «σκαφάτοι» δωρεάν και οι βάρκες με χαράτσι Όπως αναφέρεται στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 «Γενικές Διατάξεις» του νομοσχεδίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί για Δημόσια Διαβούλευση:
«Η διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας από τους επιβαίνοντες των πλοίων αναψυχής επιτρέπεται χωρίς να απαιτείται ο εφοδιασμός του πλοίου ή των επιβαινόντων με αντίστοιχες άδειες ερασιτεχνικής αλιείας.
Οι διατάξεις του άρθρου 6 του π.δ. 373/1985 (Α” 131) δεν εφαρμόζονται στα πλοία αναψυχής για τα οποία δεν απαιτείται εφεξής ο εφοδιασμός με ερασιτεχνική άδεια αλιείας.
Οι επιβάτες των πλοίων αναψυχής μπορούν να πραγματοποιούν ερασιτεχνικές καταδύσεις αναψυχής, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας».
Σημειώνεται ότι στο άρθρο 1 του ίδιου νομοσχεδίου ως πλοίο αναψυχής θεωρείται «κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (7) μέτρων ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο, το οποίο έχει τη δυνατότητα από τη γενική κατασκευή του να χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής».
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας προτίθεται να προχωρήσει στη σύνταξη υπουργικής απόφασης για την κατάργηση ανανέωσης των αδειών αλιείας κάθε δύο χρόνια, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, προκειμένου στελέχη του λιμενικού να απεγκλωβιστούν και να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις του σώματος.
Παράλληλα μελετάται το ενδεχόμενο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανανέωση της άδειας να επεκταθεί σε περισσότερα χρόνια, ίσως σε τέσσερα ή πέντε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/3/14 10:54

    Είστε για γέλια και για κλάματα, γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε τις απύθμενης βλακείας γκάφες σας!! Δηλαδή η όλη δικαιολογία βασίζεται στην απαλλαγή των λιμενικών από τον φόρτο εργασίας "ορισμένων σκαφάτων" ενώ η πλειοψηφία των σκαφών είναι κάτω από 7 μέτρα!!!!!!!!!!!!!!!!! δηλαδή μια τρύπα στο νερό, αφού ο φόρτος εργασίας θα μειωθεί ίσως μόνο κατά 5% ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!!!!!! Αν όμως "κόπτεστε" για τον φόρτο εργασίας των λιμενικών, γιατί δεν θα μπορούσε την ίδια δουλειά να την κάνουν και τα ΚΕΠ?? ώστε να αποκεντρωθεί ο φόρτος εργασίας για τον οποίο τόσο πολύ σας νοιάζει? Δεν θα μπορούσε ο κάθε ερασιτέχνης-σκαφάτος να πληρώνει μέσω ίντερνετ? Αλλά μάλλον οι ανεγκέφαλοι που εισηγήθηκαν την εξαίρεση αυτή δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Μπορεί κάποιος να μας πει πόσα έσοδα θα χάσει το Ελληνικό Δημόσιο από την εξαίρεση αυτή? ΤΡΟΙΚΑ Τ'ΑΚΟΥΣ??? Γιατι μετά θα κόψουν συντάξεις και μισθούς σαν έυκολη λύση αυτοί οι ανεγκέφαλοι που τα κάνανε πλακάκια με το κεφάλαιο. Αντί να γενικευτεί ο κανόνας ακόμα και σε όσους ψαρεύουν και από την ακτή έστω και ένα συμβολικό 5Ευρω όπως σε όλες τις "πολιτισμένες" χώρες για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας, εμείς σαν ΠΛΟΥΣΙΑ και ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΑ, για να "βολέψουμε κάποιους ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ σκαφάτους, τους κάνουμε ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ και τους υπόλοιπους ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥΣ. "Οψέ θεών αλέουσι μύλοι, αλέουσι δε λεπτά" Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *