ροή ειδήσεων

Τρέμουν 10 νέα βίντεο Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής

Πληροφορίες για ακόμη δέκα βίντεο-Συνομιλητές Μπαλτάκου μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής,λίγο μετά την δολοφονία Φύσσα-Pressing στην κυβέρνηση από Γιώργο-48 λεπτά ο διάλογος, είδαμε μόνο τα 2....

Τρέμει στην κυριολεξία το Μαξίμου από την πιθανότητα το επίμαχο βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη να μην ήταν το μοναδικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δέκα (10) «καυτά» βίντεο με συναντήσεις του πρώην γραμματέα της Κυβέρνησης με όχι μόνον τον Ηλία Κασιδιάρη -άλλωστε η επίμαχη συνάντηση κράτησε 48 λεπτά και στη δημοσιότητα δόθηκαν μόνο τα 2- , αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων των Νίκου Μιχαλολιάκου και Χρήστου Παππά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr υπάρχουν τουλάχιστον δέκα (10) ακόμη βίντεο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές οι συναντήσεις έλαβαν χώρα σε ιδιωτικό χώρο και όχι στο γραφείο του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Μαξίμου, καταρρίπτοντας και τοεπιχείρημά του περί γειτνίασης των γραφείων. 

Ο εκνευρισμός του Πρωθυπουργού, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση χθες το μεσημέρι, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής σε όσους βρισκόταν δίπλα του. Ο ίδιος έδωσε εντολή στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα, να ζητήσει από τον πρώην πλέον γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο να υποβάλλει την παραίτησή του.

Δεν θέλησε ούτε να δει τον συνεργάτη και πολιτικό του φίλο τα τελευταία 30 χρόνια, με τον οποίο η ταύτιση απόψεων μεταξύ τους, σε μια σειρά από σοβαρά θέματα, ήταν κοινό μυστικό στα στελέχη της ΝΔ.

Το Μαξίμου από χθες το απόγευμα επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Μπαλτάκο ως «αυτονομημένο». Ως ένα άνθρωπο δηλαδή που εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού λειτουργούσε κατά το δοκούν.

Για τον Πρωθυπουργό, λέει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, «είναι άλλο πράγμα η προσπάθεια να “επαναπατρίσει” τη μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και είναι άλλο πράγμα την ίδια ώρα που χαρακτήριζε “δολοφονική”οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, ο στενός συνεργάτης του και γραμματέας της Κυβέρνησης να συναντιέται, στο γραφεία του στη Βουλή, με υπόδικα στελέχη του εν λόγο κόμματος και μάλιστα να εμπλέκει υπουργούς της Κυβέρνησης σε παιχνίδια συνωμοσίας». 

Αίσθηση προκάλεσε και η χθεσινοβραδινή παρέμβαση-ολική επαναφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή, του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η οποία προκάλεσε και τον εκνευρισμό της Χαριλάου Τρικούπη.

Για τον κ. Παπανδρέου οι ευθύνες της κυβέρνησης στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι προφανείς και «δεν αρκεί η απομάκρυνση Μπαλτάκου».

Την ίδια ώρα την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια, ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες,

Το «κακό» για τον Πρωθυπουργό timing του «Μπαλτάκος γκέιτ» 

Το «Μπαλτάκος Γκέιτ» ήρθε τη χειρότερη στιγμή για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν είχαν προλάβει να χωνέψουν το δείπνο, μετά πολλών επαίνων για την προσπάθεια της Κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. Τη στιγμή που ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και να βγει η χώρα στις αγορές. Στην κορύφωση δηλαδή του «success story» και μία ανάσα πριν από τις διπλές κάλπες του Μαΐου.

Το «Μπαλτάκος Γκέιτ» ήρθε τη χειρότερη στιγμή για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε στις 18:30 χθες το απόγευμα από το Μαξίμου, αφού πρώτα είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και αφού είχε δώσει εντολή τόσο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου όσο και στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νίκο Δένδια, εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων να «αποδομήσουν» με κάθε δυνατό τρόπο τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη.

«Είναι μια τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βάση,δεν υπήρξε καμία παρέμβαση δική μου στην προϊσταμένη του πρωτοδικείου», είπε ο κ. Αθανασίου και διαμήνυσε ότι δεν παραιτείται όπως ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», απάντησε ο Ν. Δένδιας, ενώ και η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, το όνομα της οποίας ακούγεται στον διάλογο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, με δήλωσή της σημείωσε ότι ενήργησε «με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν και το νόμο».

Το καταστροφικό όμως για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό είναι ότι, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Σαμαρά, «αν και η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να κρύψει ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να συζητούσε ο κ. Μπαλτάκος στις συναντήσεις του στο γραφείο του στη Βουλή με στελέχη της Χρυσής Αυγής».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *