ροή ειδήσεων

Μονομαχία 35 ημερών για την πρώτη θέση

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ

Με «όπλο» τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις καλές ειδήσεις που θα υπάρξουν μέσα στο επόμενο διάστημα... (επικύρωση πλεονάσματος από τη Eurostat, διανομή κοινωνικού μερίσματος και σημαντική πρόοδος στην άτυπη πλην όμως ουσιαστική συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους), ο κ. Αντ. Σαμαράς μπαίνει στην προεκλογική μάχη αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Αντ. Σαμαράς: Διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και «στροφή» προς το Κέντρο
Αλ. Τσίπρας: Θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση

Την ίδια ώρα ο κ. Αλ. Τσίπρας θα επιδιώξει να ξεπεράσει το ταχύτερο δυνατό τις εσωκομματικές του εντάσεις και να συνεχίσει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, ανεβάζοντας τους τόνους και προχωρώντας σε αντεπίθεση, με στόχο -προφανώς- την πόλωση του πολιτικού κλίματος στην τελική ευθεία.

Στόχος του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκλογική πρωτιά στην αναμέτρηση της 25ης Μαΐου, που θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της προσέλκυσης των αναποφάσιστων.

Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, πάντως, με σειρά δημόσιων παρεμβάσεών του, αναμένεται να απευθυνθεί στους αναποφάσιστους - κεντρώους ψηφοφόρους, θέτοντας ως βασικό διακύβευμα των εκλογών τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας. Γνωρίζει ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν θέλει περιπέτειες και πιστεύει ότι θα του αναγνωριστεί από το εκλογικό σώμα το γεγονός ότι η πολιτική που ακολούθησε απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Κατά συνέπεια, η προβολή της ανάγκης για πολιτική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανάδειξη των εσωκομματικών διαφωνιών του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βασικοί άξονες της προεκλογικής του τακτικής που θα έχει ως στόχο κατ' αρχήν τον «επαναπατρισμό» των ψηφοφόρων της ΝΔ που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι αλλά και την προσέλκυση των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι. Αλλωστε, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πολιτική του επιλογή για «στροφή» προς το κέντρο, μια προσπάθεια που στηρίζεται από όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του και ειδικότερα από τον κ. Κ. Καραμανλή και την κυρία Ντ. Μπακογιάννη.

Το «σήμα» θα το δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις που θα κάνει αμέσως μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ετοιμάζει μια σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα των περιοδειών του στην περιφέρεια. Θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, την Τρίπολη, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο και πιθανότατα τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο.

Παρεμβάσεις στελεχών
Σε επίπεδο στελεχών οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης θα έχουν το επόμενο διάστημα πιο συχνές δημόσιες παρεμβάσεις, τονίζοντας την ανάγκη ανάδειξης της κεντροδεξιάς φυσιογνωμίας της ΝΔ. Στο ίδιος μήκος κύματος «κινείται» ήδη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου, ενώ οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης θα συνεχίσουν να δίνουν την πιο σκληρή μάχη της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θεωρείται αναγκαίο καθώς εξυπηρετεί -σύμφωνα με τους αναλυτές- τον στοχο της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Επίσης, τον κ. Σαμαρά και τον σχεδιασμό του τον διευκολύνουν και πρόσωπα όπως είναι ο κ. Γ. Κουμουτσάκος και οι κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος και Στ. Καλαφάτης που λόγω της υποψηφιότητάς τους θα έχουν ήδη πυκνές δημόσιες εμφανίσεις. Και οι τρεις θεωρούνται μετριοπαθείς και μπορούν να υπηρετήσουν τον στόχο της διεύρυνσης προς το κέντρο.

Αντίστοιχη βοήθεια θα προσφέρουν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ. Ξαρχάκος, Κορκίδης, Μομφερράτος και Αμυράς, καθώς κανείς εξ αυτών δεν προέρχεται από τον λεγόμενο «κομματικό σωλήνα», ενώ αντίθετα όσοι έχουν παρακολουθήσει τις δημόσιες παρεμβάσεις τους μπορούν εύκολα να τους κατατάξουν στο πολιτικό κέντρο.

Γιάννης Σαραντάκος



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/4/14 09:44

    Αφου στοχος του Σαμαρουλη ειναι ο τσιριζα και αιχμη του δορατος ο προδοτης Βοροδης, τοτε γιατι ξαμολησε ο Βοριδακος δυο πρωην εθνικιστες στην Θεσσαλονικη και τραπεζωνουν τους παλαιους αγωνιστες του Ελληνικου μετωπου και της ΕΠΕΝ; Φυσικα το μονο που εισπρατουν ειναι φασκελα αλλα αυτοι δεν πτοουνται. Η ΝΔουλα θαπαρει στις εκλογες τ αρχεια μας. Ερχεται ο Μαιος ολοταχως και θα γελασουμε πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *