ροή ειδήσεων

Λογίστρια θέλει να γίνει... λογιστής με τα λεφτά του ΟΑΕΕ - Ζητάει 47.000€ για εγχείρηση αλλαγής φύλου!

Το θέμα έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, όπου μία γυναίκα θέλει να γίνει άντρας, ζητώντας
διακαώς να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου.... Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης

από το 2007, καθώς η εν λόγω γυναίκα όχι μόνο θέλει να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, αλλά ζητά από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (πρώην Τ.Ε.Β.Ε.) να καλύψει πλήρως τη δαπάνη, η οποία ανέρχεται στις 47.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, το σπάνιο αίτημα της να νοσηλευτεί στην χειρουργική κλινική Bogenhausen του Μονάχου με όλα τα έξοδα καλυμμένα από τον ΟΑΕΕ έφτασε στην Διοικητική Επιτροπή του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη στις 6 Νοεμβρίου του 2007.



Το μέγεθος της δαπάνης, αλλά και η σπανιότητα της περίπτωσης ανάγκασε την Επιτροπή να ζητήσει γνωμάτευση από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), καθώς η αιτούσα επικαλέσθηκε διαφυλική διαταραχή, μία ψυχική διαταραχή που προκαλεί κατάθλιψη και ο μόνος τρόπος «ίασης» είναι η αλλαγή φύλου.

Μπορεί η απόφαση του ΚΕΣΥ να ενέκρινε τη μετάβαση στο Μόναχο για νοσηλεία, ωστόσο, η Επιτροπή του ΙΚΑ απέρριψε το αίτημα, με την αιτιολογία πως πρόκειται για «ψυχική διαταραχή, χωρίς να τεκμηριώνεται η γενετική και ενδοκρινολογική διαταραχή, συνεπώς η αλλαγή φύλου δεν είναι απαραίτητη».

Ο ΟΑΕΕ επικαλέσθηκε πως η εν λόγω απόφαση της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής είναι «δεσμευτική» βάσει νόμου, γι' αυτό και απέρριψε το αίτημα. Μάλιστα, η θέση του Οργανισμού ήταν πως «πρόκειται για ψυχική διαταραχή ιάσιμη δια ψυχοθεραπείας σε συνδυασμό με τη λήψη αντικαταθλιπτικής αγωγής», στοιχείο που δεν τεκμηριώνει την ανάγκη νοσηλείας σε κλινική του εξωτερικού.



Η γυναίκα – η οποία ασκεί καθήκοντα λογιστή στη Θεσσαλονίκη – έκανε έφεση, και, όταν αυτή απορρίφθηκε ομόφωνα από τον ΟΑΕΕ, προχώρησε σε προσφυγή κατά της απόφασης στις 21 Μαΐου του 2008.

Η υπόθεση πέρασε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση απόφασης, μέχρι να υπάρξει εκ νέου γνωμάτευση από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή. Όταν αυτή έγινε, το Πρωτοδικείο αποφάνθηκε πως είναι αναρμόδιο και έστειλε την υπόθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Τελικά αυτό απέρριψε την προσφυγή, βάζοντας τέλος στη δικαστική διαμάχη της με τον ΟΑΕΕ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *