ροή ειδήσεων

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις της Α' Λυκείου – Χτυποκάρδια για 80.000 μαθητές

- Οι βαθμοί της Α' Λυκείου θα “μετρήσουν” στις πανελλαδικές εξετάσεις - Πως θα γίνει η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων της Α' Λυκείου...- Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιεύονται τα θέματα για όλα τα μαθήματα - Τι πρέπει να κάνουν μαθητές και καθηγητές πριν τις εξετάσεις

Τα ... πειράματα συνεχίζονται στις πλάτες χιλιάδων μαθητών. Από φέτος αλλάζει για ακόμη μια φορά το σύστημα των εξετάσεων.


Οι μαθητές της Α' Λυκείου είναι εκείνοι που εγκαινιάζουν το νέο σύστημα με την τράπεζα θεμάτων.
Πλέον μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα τα θέματα των εξετάσεων τα οποία θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα θεμάτων.

Τα ερωτήματα που θα υπάρχουν στην τράπεζα θεμάτων ανά μάθημα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη Διαφάνεια.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις ο διευθυντής του κάθε γενικού λυκείου θα στείλει στο υπουργείο το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Μια ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα “ανοίγει” το κεντρικό σύστημα της τράπεζας των θεμάτων. Ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα σε κάθε τμήμα μέσω ενός ειδικού κωδικού που θα έχει θα μπαίνει στην τράπεζα θεμάτων ώστε να γίνει η κλήρωση του 50% των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές.

Στη συνέχεια ο καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα και θα ξεκινάει η εξέταση.
Η βαθμολόγηση θα γίνεται από τον καθηγητή της τάξης.

Ο βαθμός θα μετράει στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα δίδουν οι μαθητές στην Γ' Λυκείου.

Με τον νέο τρόπο επιλογής των θεμάτων οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μια εβδομάδα πριν να βλέπουν το σύνολο των θεμάτων και έτσι να προετοιμαστούν καλύτερα.

Ταυτόχρονα σε κάθε σχολείο η θεματολογία θα είναι διαφορετική αφού ουσιαστικά θα γίνονται ξεχωριστές κληρώσεις, ενώ τα μισά θέματα θα είναι της επιλογής κάθε καθηγητή ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά στα μαθήματα επιλογής τα θέματα θα επιλέγονται στο σύνολό τους από τους καθηγητές κάθε τάξης και δεν θα υπάρχουν ερωτήματα από την τράπεζα θεμάτων.
newsit.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/4/14 13:41

    ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/14 18:09

    ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΟΣ Κ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/5/14 18:27

    Ο αναγνώστης να το στυλη στο υπουργείο η και να το δει ευχαριστώ .
    Γειά σας κύριε αρβανιτοπουλε κύριε μαραντα και γενικά υπουργείο παιδείας φτάνουμε στο τέλος των μαθημάτων και πάμε για εξετάσεις με συστημα η χωρίς εάν είναι και εισχηση να ξέρετε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από παντού γιατί λειτουλγητε με ψυχρότητα αν ισχυση δε θα περάσει έτσι δεν έχετε μπει ποτέ σε σχολείο δημόσιο για μπείτε και θα δούμε τι θα πείτε είναι τόσοι εργαζόμενοι στο υπουργείο και επυδει τρια άτομα θέλουν να εισχηση δηλαδή τι ρόλο βαράνε η άλλη αφήστε του χρόνου τη τράπεζα διαφορετικά θα υπάρξουν εντάσεις φτάνει ενα παιδί διαβάζει δύο ώρες και έχει προβλήματα μάθησης προσπαθεί κρίμα τα παιδιά τα έχετε στυλη στα ιδιωτικά στα ιδιωτικά δε κάνουν τίποτα δηλαδή οι επόμενες γενιεσ θα κάνετε και τα γυμνάσια .
    Περιμένουμε απαντήσεις αν εισχηση η όχι αν ναι θα υπάρξουν μεγάλες εντάσεις αυτοί πού θα πουν για φέτος ντροπή τους σας να περιμένετε καταληλεσ αντίδρασης με της απάντησης σας ευχαριστώ τους ονομαζοντεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/6/14 18:24

    Καλησπέρα σας...οντας μαθητής της Α λυκειου ζω καθημερινα το <>...Φτασαμε πια στην μεση των εξετάσεων και οδεύουμε προς το τελός...ο υπουργος παιδειας ειπε πως εφαρμοσε αυτο το συστημα για περισοτερη αντικειμενικοτητα και για να βγαζουν οι καθηγητες ολη την υλη κατι που δε κανανε προηγουμενως...ποια αντικειμενικοτητα και ποια υλη υλη κ.Υπουργε...ειμαστε σοβαροι....μας ζητατε να μαθουμε αυτολεξη ενα βιβλιο ιστοριας με 150+ σελ. εξεταστεας υλης και να απαντησουμε σε θεματα απο τραπεζα που δεν εχουμε δουλεψει ποτε με τους καθηγητες μας....μας ζητατε να μαθουμε 90+ σελ. εξεταστεας υλης στο μαθημα της βιολογιας απο ενα βιβλιο το οποιο αρχικα προοριζοταν να διδαχθει στην Β λυκειου και οχι στην Α ΛΥΚΕΙΟΥ...χωρις να φτανει αυτο ανοιγετε την τραπεζα τρεις μερες πριν την εκκινηση των ενδοσχλικων εξετασεων με τη δικαιολογια πως δε θελετε να γινει αντικειμενο εκμεταλευσης απο τους μαθητης....ποια εκμεταλευση κ. Υπουργε...??? Μας λέγατε πως η τραπεζα θα ειναι ανοιχτει στους καθηγητες απο τον Οκτωβριο, μετα ειπατε το Νοέμβριο(ενταξει λεμε <>), στη συνεχεια τον Ιανουαριο(τελος πατων λεμε<< καλιο αργα παρα ποτε>>, μετα το Φεβρουαριο(αρχισαμε να πιστευουμε πως το συστημα δε θα εφαρμοστει ποτε το συστημα) και λιγο πριν το πασχα ανακοινωνεται πως η τραπεζα θα ανοιξει μια εβδομαδα πριν τις εξετασεις(λεμε<>)...τελικα την ανοιγετε 3 ημερες πριν τις εξετασεις(θα επρεπε απλως να ντρεπεστε).Αν εχετε την εντηπωση πως ενα μυαλο ενος δεκαεξαχρονου μπορει να συγκεντρωσει τοσες πληροφοριες τοτε κανετε πολυ μεγαλο λαθος...προφανως δε περασατε ποτε απο αυτη την ηλικια και δε ξερετε τι σημαινει...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΝΡΕΠΕΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/7/14 14:04

    Θα επιθυμούσα να σταλεί στον υπουργό παιδείας κ. Λοβέρδο .
    Αναφέρομαι στο κ. Δερμετζόπουλο και τον κ. Λοβέρδο λοιπόν είδατε το σύστημα πόσο καταστροφικό ήταν ξεπέρασε το όριο φέτος κάναμε τόσες πορείες ειρηνικούς σας παρακαλούμε πάρτε μασ με σοβαρότητα και ακόμα είμαστε ήρεμη .Ο κ. Αρβανιτοπουλοσ έβαλε το σύστημα με το έτσι θέλω και τον πέταξαν έξω καλό θα ήταν οι φετινοι μετεξεταστεη να περάσουν γιατί ήταν η πρώτη χρόνια που εφαρμόστηκε και όχι μόνο μια έλεγε τελικά δε θα εισχηση και στο τέλος φυσικά και θα εισχηση και γινόταν μπάχαλο στα σχολεία σας το ξανά λέω πάλι εγώ ειμαι ήρεμος άσχετα που γίνονται πορείες μεν αλλά ειρηνική αν δεν γίνει κάτι από μέρους σας θα κάνουμε πορείες έξω από το υπουργειο παιδείας και Θρησκευμάτων για να μιλήσουμε ή και με διάθεσης που γίνονται καθημερινά . Όπου και νανε ο κ. Αρβανιτοπουλοσ θα το πλήρωση και οποίος άλλος συμφώνησε για φέτος τα παιδιά σας θα ζήσουν σε αυτό το κόσμο μην το διαλύεται όσο υσχυη το σύστημα τόσες και πιο πολλές πορείες θα υπάρξουν ακόμα είμαστε ηρηνικη και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο κ.Λοβέρδος τουλάχιστον δε θα αιφνιδίαση ούτε γονείς ούτε παιδιά είναι καλή κίνηση αυτή ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε και πράξτε υπεύθυνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/11/14 16:21

    Θα σας παρακαλέσω πολλή να σταλεί στο υπουργείο παιδείας στην Αθήνα. . Γειά σας όντας στο νεο λύκειο - τράπεζα θεμάτων απευθύνομαι. σε όλ ο ο υπουργείο και πρώτα από όλα στο κ. Δερμετζόπουλο - κ.Λοβέρδο άκουσε με έχουν ξεκινήσει πορείες στης 3-11-2014 και θα γίνει πάλι στης 7-11-2014 αι προχορισαν κάπια σχολεία σε κατάληψη μέχρι να ακύρωση το νέο λύκειο - τράπεζα θεμάτων το υπουργείο και να εφαρμοστεί το παλιό διαφορετικά θα Σας συνεχίσου
    με ετσι κληνουμε ενα χρόνο νέου λύκειου
    περίπου κ. Λοβερδο και κ. Δερμεντοπουλε * δερμετζόπουλε . Τι κόσμο θα κάνουν τα παιδιά σας στη ζωή αυτή. Θα σας παρακαλώ κ. Λοβέρδο να βγείτε στη τηλεόραση και να πείτε της απόψεις σας τους λόγους όλα δηλαδή . Σχετικά με της κατάληψης κάνεισ κατάληψη αλλά θα αναπληρώθουν καπια μέρα αλλά το κάνουμε για να αλλάξει το υπουργείο το νέο λύκειο διαφορετικά συνεχίζουμε . Βγητε στη τηλεόραση να μας πείτε κάποια πράγματα. :-):-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/11/14 19:43

    Γειά σας κύριοι του υπουργείου παιδείας και προπαντός κ. Λοβέρδο αναφέρομαι στη τράπεζα θεμάτων την οποία ρυθμίσάτε πέρσι η τράπεζα λέτε κ. Λοβέρδο ότι στοχεύει στο κριτικό πνεύμα, αλλά αντίθετα δεν στοχεύει εκεί μας οδηγη στα φροντιστήρια όπως χρήματα εσείς δεν έχουμε ούτε εμείς . Οι κατάληψης γίνονται για να πιεστείτο υποτιθέμενο υπουργείο το οποίο κάνει οτι γουστάρει . Πορείες θα συνεχιστούν - κατάληψης ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα θα συνεχιστούν οι κατάληψης γιατί δεν είναι πράγματα αυτά πάντε μπείτε στα σχολεία τι γίνεται το 40% της δεν είναι τίποτα τα υπόλοιπα . Εάν μπορείτε να τα εξειγητε καλύτερα και κατανοητά αλλά και να βγάλετε την ύλη ελάτε να διδαξετε εσείς λοιπόν το επίπεδο των μαθητών είναι καλό και το γνωρίζετε με βοήθεια από ιδιαίτερα ή φροντιστήρια . Θέλουμε να μας μιλήσετε στο στα παιδιά στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων ή στο κ. Παπαδάκη όπως είπατε για τη τράπεζα λοιπόν είπατε την προιγουμενη φορά περιμένουμενα να δούμε εάν θα είναι μειωμένη η ύλη σας αποδυκνιο ότι δεν θα μειωθεί ούτε το 1/3 του βιβλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *