ροή ειδήσεων

Πως οι πολιτικάντικες σκοπιμότητες φρενάρουν την ανάπτυξη ενός τόπου. Το παράδειγμα του χωριού μου

Με το νόμο Καποδίστρια το 97, έγιναν οι πρώτες συνενώσεις κοινοτήτων σε δήμους, με σκοπό την βελτίωση της διοικητικής τους λειτουργίας. Στην περίπτωση της Αρχίπολης... σαν άλλη Ιφιγένεια, έπρεπε να θυμιασθεί, για να γίνει η κοινότητα Αφάντου, δήμος. Μάλιστα επειδή δεν υπήρχαν καν όρια, με νόμο τα δημιούργησαν.
Το τότε κοινοτικό συμβούλιο μας συμφώνησε με την θεωρείσα από εμένα, τερατογένεση.
Ενώ η Ελεούσα, Διμυλιά έχουν κοινά χαρακτηριστικά αγροτικής περιοχής, κι απέχουν μόνο 3χλμ το ένα χωριό και 4 το δεύτερο, μας χώρισαν και αποδυνάμωσαν μια φωνή κοινών επιδιώξεων και συμφερόντων. Είχαμε κοινό λεωφορείο που μας συνέδεε καθημερινά με την Ρόδο. Εξυπηρετούσε μαθητές που πήγαιναν γυμνάσιο-λύκειο στη Σορωνή. Είχαμε καθημερινά κοινό ταχυδρόμο, το γραφείο της κοινότητας ήταν ανοιχτό, εξυπηρετούσε ο γραμματέας τους κατοίκους. Με την συνένωση έκλεισε το κοινοτικό γραφείο, ο γραμματέας μεταφέρθηκε Αφάντου, το λεωφορείο συνδέει μόνο το χωριό με Αφάντου, και όταν έχουν οι μαθητές διακοπές, δεν έρχεται καν, μια ταχυδρόμο 3 φορές τη εβδομάδα από Σάλακο. Όσοι προλάβουν όταν έρχεται και ανοίγει το γραφείο της κοινότητας, παίρνουν τα γράμματά τους. Οι υπόλοιποι τα ψάχνουμε σε ένα τραπέζι που είναι αφημένα.
Το σπουδαιότερο είναι πως θεωρούμαστε τουριστική περιοχή και έχουμε αποκλεισθεί από κοινοτικά προγράμματα αγροτουριστικής ανάπτυξης, π. Χ leader.
Ευτυχώς με τον ενιαίο δήμο, μπορούν να ξαναζωντανέψουν τα χωριά με υπάρχοντες πόρους.
Πχ με μια παράκαμψη 3χλμ το λεωφορείο που συνδέει Απόλλωνα με Ρόδο, θα μπορεί να εξυπηρετεί κι εμάς. Για να ευλογήσω και τα γένια μου, νοσηλεύτριες της Ρόδου δεν έρχονται να εργαστούν σε εμένα ελλείψει συγκοινωνίας. Θέλω να έχω την επιλογή όπως και άλλοι γονείς να πάει το παιδί μου στο λύκειο Σορωνής. Εάν διαφημιστεί κατάλληλα κι η διαδρομή, τουρίστες εκτός " all inclusive", θα μπορούν να έρχονται. Μια σημαντική παρουσία για την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος, είναι του υδρονομέα.
Ο υδρονομέας το καλοκαίρι απαραίτητος για την διανομή νερού και την συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Τώρα όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε.
Εχθρός μου οι πολιτικές αστυφιλίας που ερημώνουν τα χωριά μας. Πιστεύω πως και η όποια νέα δημοτική αρχή προκύψει θα έχει την ίδια αντίληψη.

Κική Τσακίρη
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Υψηλάντη

Ρόδος πορεία ανατροπή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *