ροή ειδήσεων

Το Ποτάμι ψάχνει φίλτρο για τα λύματα

Τη στρατηγική άμυνας απέναντι στις εντεινόμενες επιθέσεις αναζητεί το επιτελείο του κόμματος...

Στην πολιτική δεν υπάρχει μήνας του μέλιτος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναγκάστηκε βιαίως να το συνειδητοποιήσει, σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Οσο όμως οι δημοσκοπικές του επιδόσεις βελτιώνονται, τόσο οι επιθέσεις αυξάνονται σε αριθμό και οξύτητα, φέρνοντας τους ανθρώπους του Ποταμιού ενώπιον ενός κομβικού διλήμματος: Απαντάμε στα ίσια; Ή εκδηλώνουμε σιωπηρώς την ανωτερότητά μας;
Το δίλημμα είναι πια καθημερινό, καθώς τα βέλη πέφτουν από τα ερτζιανά, το twitter, τα παράθυρα. Ολοι έχουν λίγο δηλητήριο για Το Ποτάμι. Από τον Ζουράρι μέχρι τον Παπαδημούλη, και από τον Λαζόπουλο μέχρι τον Μουρούτη. Πώς πρέπει να αντιδράσει ένα κόμμα που έχει ως βασικό του πρόταγμα ότι κομίζει νέο ήθος στην πολιτική;
Στο επιτελείο του Ποταμιού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πέσουν στην αρένα της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Σε μία περίπτωση, ωστόσο, αποφάσισαν να σηκώσουν το γάντι. Την περασμένη Κυριακή ο Θεοδωράκης βρισκόταν Ρόδο. Εκεί πληροφορήθηκε ότι ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, είχε εκφράσει, σε τοπικό ραδιόφωνο, βαρείς υπαινιγμούς για τη χρηματοδότηση του Ποταμιού.
Η απάντηση ήταν σφοδρή, αλλά δεν ήταν αυθόρμητη. Ο Θεοδωράκης προβληματίστηκε αν έπρεπε να απαντήσει και πώς. Τηλεφώνησε σε στενούς του συνεργάτες. Κάποιοι του είπαν να αποφύγει την προσωπική επίθεση. Εκείνος, ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει την πρόκληση αναπάντητη. Το σκεπτικό που επικράτησε ήταν ότι «οι πολίτες δεν μπορεί να μας βλέπουν να δεχόμαστε χτυπήματα και να παίζουμε μόνο άμυνα. Θέλουν και να απαντάμε». Κάπως έτσι προέκυψε η ηχηρή δήλωση που αμφισβητούσε την πανεπιστημιακή ανέλιξη του Κρεμαστινού και κατήγγελλε ρουσφέτια στην οικογένειά του.
Στο Ποτάμι λένε ότι η επίθεση στον Κρεμαστινό ήταν η εξαίρεση. Η στρατηγική τους δεν αλλάζει. Ο Θεοδωράκης και τα στελέχη του θα εξακολουθήσουν να είναι καταγγελτικοί απέναντι στο πολιτικό σύστημα, αποφεύγοντας ωστόσο τις επιθέσεις με ονοματεπώνυμο.


ΤΟ «ΣΑΒΟΥΑΡ ΒΙΒΡ». Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που εμφανίζονται πλέον καθημερινά στα τηλεπαράθυρα, θα τηρούν το «σαβουάρ βιβρ», υπηρετώντας έτσι επικοινωνιακά την εικόνα του νέου κόμματος, ακόμη κι όταν κινδυνεύουν να καλύπτονται από τα ντεσιμπέλ των τηλεκαβγάδων.
Στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις λάσπης θα απαντούν με τη «μέθοδο της καρυδόπιτας» - ειρωνευόμενοι τον επιτιθέμενο, όπως είχαν κάνει όταν ο Πάνος Καμμένος είχε ισχυριστεί ότι ο Θεοδωράκης είναι ανιψιός της Δάφνης Σημίτη.
Τη «μέθοδο Κρεμαστινού», λένε, δεν σκοπεύουν να την επιστρατεύσουν ξανά. Ελπίζουν πάντως ότι λειτούργησε παραδειγματικά, ως μήνυμα. Διδακτικά, δηλαδή, για όσους θα σκεφτούν στο μέλλον να σπιλώσουν το κόμμα, αφήνοντας υπαινιγμούς για τη χρηματοδότησή του. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν αποφασίσει να απαντούν τουλάχιστον ένα-δυο κλικ εντονότερα.

Παραιτήθηκε ο Νίκος Δήμου
Την αποχώρησή του από Το Ποτάμι ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Δήμου. Μέσω του μπλογκ του γνωστοποίησε ότι έστειλε την παραίτησή του, καθ’ ότι ο Στ. Θεοδωράκης κράτησε αποστάσεις από τα όσα ο συγγραφέας είχε δηλώσει για το Αγιο Φως. «Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή. Εξακολουθώ να στηρίζω Το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά» ανέφερε.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *