επικαιρότητα

Μοντέλο ιδιωτικού τομέα με πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο

"Μαχαίρι" στις μη μισθολογικές παροχές

Πώς οραματίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Δημόσιο. Ποιες παροχές μπαίνουν στο στόχαστρο για να αποφευχθούν άλλες μειώσεις αποδοχών...

Να καταργηθούν οι επετηρίδες και η μισθολογική ισοπέδωση, να επιβραβευθούν οι αξιότεροι και να αποκτήσουν κίνητρα οι εργαζόμενοι για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες...

Έτσι περιγράφουν συνομιλητές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη το όραμά του για το Δημόσιο, μετά τις απολύσεις και το πρόγραμμα διαθεσιμότητας/κινητικότητας.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές του aftodioikisi.gr, είναι στις προθέσεις του να ανακοινώσει τη δυνατότητα χορήγησης μπόνους, ως επιβράβευσης για την παραγωγικότητα δημοσίων υπαλλήλων, είτε με τη μορφή πρόσθετης αμοιβής για εργαζόμενους σε θέσεις ευθύνης, με βάση το νέο τρόπο ανάδειξης προϊσταμένων, είτε με τη μορφή έκτακτης παροχής (πριμ παραγωγικότητας) κατόπιν αξιολόγησης.

Παρόλο που αυτός ο σχεδιασμός εντάσσεται στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις και ξεφεύγει από τις πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στο Δημόσιο, είναι αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις, γιατί συνδικάτα όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ αμφισβητούν τις προθέσεις του ΥΠΔΜ να εφαρμόσει κανόνες αξιοκρατίας και, αντίθετα, υποστηρίζουν ότι έχει κρυφή "ρουσφετολογική" ατζέντα.

Μαχαίρι στις μη μισθολογικές παροχές

Κατασκηνώσεις, ειδικές άδειες, εφάπαξ παροχές, προνοιακές διευκολύνσεις, ακόμη και αναγνώριση πλασματικών χρόνων για σύνταξη μπαίνουν στο στόχαστρο των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να συνεχιστεί η μείωση δαπανών στο Δημόσιο, χωρίς άλλες μειώσεις αποδοχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει ακτινογραφία όλων των μη μισθολογικών παροχών που δίνονται σε δημόσιους υπαλλήλους, προκειμένου να εξορθολογιστούν και να υπαχθούν σε καθεστώς διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρόλο που έχουν κοπεί συνδικαλιστικές άδειες ή άδειες για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι υπάρχει ακόμη "λίπος", ειδικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου συχνά εμφανίζεται χαλαρότητα στην υλοποίηση περιοριστικών πολιτικών, όπως αποδείχθηκε και με την εκτεταμένη παραβίαση του ενιαίου μισθολογίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/4/14, 10:40 μ.μ.

    Ε ρε μάσα που θα πέσει πάλι, να δω ποιός και με ποιά κριτήρια θα δίνονται τα πριμ...... καλά εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν ακόμα δεν ξεχάσαμε κάποιες παλιές κακές συνήθειες..... δηλαδή να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να αυξάνουμε τον μισθό μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης