ροή ειδήσεων

Τι υποστήριξε ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Να βγάλει εντελώς έξω από το «κάδρο» της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον Γιάννη Καζατζόγλου, επιχείρησε στην συμπληρωματική του απολογία ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς....

«Ο Καζατζόγλου δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας. Τον συνάντησα λίγη ώρα πριν για να του δώσω φέιγ βολάν. Εκεί τον πήραν τηλέφωνο και αφηρημένος ενώ μιλούσαμε άφησε το κινητό του κάπου στο αυτοκίνητο. Εφυγε τελικώς από το σημείο και εγώ είδα το κινητό και το μάζεψα στο ντουλαπάκι για να του δώσω την επομένη».

Το ίδιο υποστήριξε και ο Καζατζόγλου απολογούμενος σήμερα συμπληρωματικά στις ειδικές ανακρίτριες, αρνούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντήσει στις ερωτήσεις των δύο δικαστικών λειτουργών καθώς όπως είπε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού δεν βρισκόταν καν στην περιοχή...

Ο ήδη προφυλακισμένος ως δράστης της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς πάντως, στην πολύωρη απολογία του που απαριθμεί συνολικά 52 σελίδες, φαίνεται να έδωσε, επτά μήνες μετά, λεπτομέρειες τις οποίες όπως φέρεται να υποστήριξε δεν «θυμόταν», λόγω σύγχυσης, τις πρώτες φορές που βρέθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Για τη βραδιά της δολοφονίας είπε πως «Μου τηλεφώνησε στις 11.30 ο απόστρατος Γ. Δήμου και μου είπε κατέβα στη τοπική.
Ανακρίτρια: Γιατί πήγατε;
Απάντηση: Νόμιζα ότι είχαν βάλει βόμβα όπως στα γραφεία του Πειραιά την προηγούμενη βδομάδα ή πως ήταν μαζεμένοι αναρχικοί. Πήγα και εκεί μας είπαν πως έχει εγκλωβιστεί ένας δικός μας στο Κερατσίνι και πάμε να τον απεμπλέξουμε. Μόλις φτάσαμε έξω από την καφετέρια Κοράλι είδαμε τους αναρχικούς και ήταν μαζί και ο Φύσσας. Πήγαινα σιγά-σιγά με το αυτοκίνητο. Δεν μπορούσα να σταματήσω και εκεί ο Φύσσας μου φώναξε "τι κάνεις εδώ ρε , φύγε". Προχώρησα παρακάτω και έκανα το γύρο του τετραγώνου. Εκεί με ξαναείδε ο Φύσσας με άλλα 4 άτομα και μου είπε "πάλι εσύ; έλα εδώ να σε κανονίσω. Άρχισαν να πλησιάζουν προς το μέρος μου και ο Φύσσας με έβριζε. Με το που τους βλέπω αρπάζω τον πτυσσόμενο σουγιά από το αυτοκίνητο για εκφοβισμό και μόνο. Ανοίγω την πόρτα κάνω ένα δυο βήματα , και τότε έπεσε πάνω μου ο Φύσσας και μου έριξε 4-5 μπουνιές. Πάνω στην αυτοάμυνα τον χτύπησα.
Ανακρίτρια: Αφού είστε μόνος στο αυτοκίνητο και βλέπετε 4-5 να έρχονται γιατί δεν φεύγετε;
Απαντηση: Είχα θολώσει. Θύμωσα γιατί μου έβρισε το σπίτι. Οπως είχα παρκάρει, η πλευρά της πόρτας μου ήταν προς τον Φύσσα. Ό,τι κι αν έκανα θα με προλάβαινε».

Ο Ρουπακιάς εξέφρασε την πεποίθηση πως μεταξύ των ατόμων με τις μηχανές στο σημείο ήταν και ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι για το θάνατο του Π.Φύσσα έμαθε τηλεφωνικά από τον Ρουπακιά που επικοινώνησε μαζί του ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία και του είπε «σκότωσα άνθρωπο».

Σύμφωνα πάντως με τον συνήγορό του Γιώργο Ρουμπέκα, ο Γ.Ρουπακιάς κατά την απολογία του «ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από τους γονείς και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια γιατί κατέστρεψε
δυο οικογένειες , του Παύλου Φύσσα και τη δική του».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *