ροή ειδήσεων

Κική Τσακίρη: παράδειγμα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή και την πολιτική για άλλους ΑΜΕΑ

Την Παρασκευή 11. 4. 2014 πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη Διεθνές Συμπόσιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις δυνατότητες συμμετοχής των ΑΜΕΑ στην ενεργό πολιτική.... Στο συνέδριο, που οργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την κυβέρνηση της Αυστρίας, έγινε παρουσίαση της Κική Τσακίρη, υποψήφιας στις δημοτικές εκλογές στη Ρόδο, ως εξαίρετο παράδειγμα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή και πολιτική για άλλους ΑΜΕΑ στην Ευρώπη και διεθνώς. Αναγνώσθηκε στο κοινό επιστολή της, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αποφάσισε να μην αποδεχθεί τον κοινωνικό αποκλεισμό και να γίνει δραστήρια πολίτης, και να αποδείξει πως ένας άνθρωπος, ακόμη και ολικά ανάπηρος, μπορεί να προφέρει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, στα κοινά.

“Κάνω ότι μπορώ αξιοποιώντας το μοναδικό εργαλείο που λειτουργεί, τα μάτια μου!” έγραψε η Κική, εξηγώντας ότι παρά την ολική της παράλυση, ήταν υποψήφια στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές εκλογές με το Κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, και τώρα υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος, και ότι δεν το βάζει κάτω. Η ευχαριστήρια επιστολή που έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στη Βιέννη ανέφερε πόσο εκτιμήθηκε η επιστολή της από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, που συμπεριλάμβαναν τον Πρόεδρο της Αυστρίας, κ. Heinz Fischer, τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Nils Muiznieks, άλλους Υπουργούς, καθώς και εκπρόσωπους Ευρωπαϊκών και Εθνικών Οργανώσεων για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Η Κική Τσακίρη επικοινωνεί με όλους μέσω της τεχνολογίας, γράφοντας με τα μάτια σε ειδικό υπολογιστή. Κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Γιώργου Υψηλάντη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *