ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα ίσως βιώσει ένα από τα πιο καυτά καλοκαίρια !!

Το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, ίσως να είναι ένα από τα πιο καυτά των τελευταίων ετών, με
θερμοκρασίες ρεκόρ που θα φτάνουν στα ύψη...


Αυτό δείχνουν και οι τελευταίες μας αναλύσεις για την πιθανή πρόβλεψη του καιρού το φετινό καλοκαίρι στην χώρα μας. Επίσης ξένα μετεωρολογικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δείχνουν πως φέτος θα εμφανιστεί το φαινόμενα Ελ Νίνιο στον πλανήτη μας, το οποίο όσες φορές έχει εμφανιστεί, έχει δώσει στην χώρα μας, αρκετή ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φέτος, το πιο πιθανό σενάριο έχει ως εξής:

Ζέστη αρκετά έντονη θα επικρατήσει ήδη από την Μάιο σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρατηρηθούν αρκετοί καύσωνες μέσα στο καλοκαίρι και κυρίως από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, με την κορύφωση των θερμών εισβολών να γίνεται περίπου από τα τέλη Ιουλίου, μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, πάντα βέβαια με μικρές αποκλείσεις μερικών ημερών. Θα επικρατήσουν κυρίως νοτιάδες, αρκετά ενισχυμένοι ιδιαίτερα στα πελάγη, πράγμα πολύ κακό καθώς ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα είναι τεράστιος. Δεν θα λείψουν ωστόσο τον Μάιο και τον Ιούνιο κυρίως αλλά και μέσα στον Αύγουστο, μέρες με καταιγίδες, που πρόσκαιρα θα ρίξουν την θερμοκρασία. Οι καύσωνες ωστόσο που δείχνουν οι αναλύσεις μας, θα φέρουν θερμοκρασίες που ίσως για την χώρα μας να αποτελέσουν και θερμοκρασίες ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές που είχαμε καυτά καλοκαίρια, όπως ήταν και το καλοκαίρι του 2007.

Να επισημάνουμε, ότι αυτή η πρόβλεψη, βγαίνει κατά προσέγγιση και με πιθανότητες λάθους, καθώς στην φύση τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα λειτουργούν βάση πιθανοτήτων. Η μακροπρόθεσμη μας αυτή πρόβλεψη, βγαίνει από παρατηρήσεις που έχουν γίνει και κατά την διάρκεια του χειμώνα αλλά και κατά την διάρκεια της Άνοιξης στον καιρό όλου του βόρειου ημισφαιρίου, της Ευρώπης και της Ελλάδας.

.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *