ροή ειδήσεων

Τυνήσιος είχε στήσει «εταιρία εύρεσης εργασίας» και εξαπατούσε Έλληνες ανέργους!

Την απόγνωση τουλάχιστον 102 ανέργων εκμεταλλεύτηκε, με το πρόσχημα... της εύρεσης εργασίας, ένας 59χρονος Τυνήσιος λαθρομετανάστης, αποκομίζοντας παράνομα, ποσό που ξεπερνά τις 62.000 ευρώ.

Τελικά τη δράση του σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από έρευνα έβαλαν τέλος στη δράση παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας, που όπως εκτιμάται απέφερε στον 59χρονο υπήκοο Τυνησίας έσοδα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Για τον δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων και σύλληψης από την Ιντερπόλ, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο λαθρομετανάστης, τον Ιούλιο του 2012, χρησιμοποιώντας ψευδή ελληνικά στοιχεία ταυτότητας, ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης.

Μετά την «αλίευση» των θυμάτων, που γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, το παράνομο γραφείο σύναπτε με τους ενδιαφερόμενους ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο-σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αξίωνε την καταβολή των 600 ευρώ, υποσχόμενο την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2013, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο 59χρονος ίδρυσε εταιρεία χρησιμοποιώντας πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μια εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *