ροή ειδήσεων

Γιατί γελάνε οι Χιώτες με τους Τούρκους;

Συνέχεια στις έρευνες για τον εντοπισμό του F-16 που κατέπεσε το 1996 στην θαλάσσια περιοχή της Χίου δίνουν οι Τούρκοι με σχετική NAVTEX που εκδόθηκε χθες.
Οι έρευνες των Τούρκων αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την 1η Μαΐου, ενώ αρχικά...



επρόκειτο να ολοκληρωθούν χθες.
Οι τουρκικές εφημερίδες παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα ενώ χθες υπήρχαν αναφορές από τα μέσα της γειτονικής χώρας ότι βρέθηκαν κομμάτια μετάλλου στον βυθό. Παρόλα αυτά δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί αν αυτά ανήκουν στο μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι έρευνες που διεξάγονται στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων παρακολουθούνται στενά από το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, έως τώρα δεν έχει βρεθεί τίποτα.

Γελούν οι Χιώτες ψαράδες

Για τους κατοίκους της Χίου, η προσπάθεια του Τουρκικού Ναυτικού να εντοπίσει το αεροσκάφος έχει γίνει πλέον ανέκδοτο.

Όπως ισχυρίζονται, οι ψαράδες του νησιού το στίγμα του αεροσκάφους είναι τόσο ευκρινές, όσο πιθανά και μια καρφίτσα σε ένα πλακάκι. Μάλιστα οι περισσότεροι ψαράδες στα νοτιόχωρα το έχουν εντοπίσει με τα βυθόμετρα των αλιευτικών σκαφών τους άπειρες φορές.

«Είναι ανέκδοτο. Το στίγμα του αεροπλάνου είναι άμεσα εντοπίσιμο και οι περισσότεροι που ψαρεύουμε χρόνια στα νερά της Χίου γνωρίζουμε και την ακριβή του θέση. Ένα μεταλλικό αντικείμενο μεγάλου μεγέθους, πόσο μάλλον ένα αεροσκάφος, φαίνεται πεντακάθαρα ως στίγμα και ως μέγεθος στα βυθόμετρα, ακόμη και στα ερασιτεχνικά όπως τα δικά μας», αναφέρουν στον «Πολίτη».

Προκειμένου μάλιστα να ενδυναμώσουν τους ισχυρισμούς τους είναι διατεθειμένοι να δείξουν το σημείο στους Τούρκους, για να μην παιδεύονται...

«Άλλα πράγματα ψάχνουν... Όχι ένα αεροσκάφος... Το θέμα που μας προβληματίζει είναι πώς στη διαδικασία αυτή έχει εμπλακεί ενεργά και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας. Είναι δυνατόν να μπαίνουμε στη διαδικασία ερευνών; Αφού προφανώς ήδη το έχουν εντοπίσει... Ας βγουν να πουν τί συμβαίνει και ποια είναι η πραγματικότητα», υπογραμμίζουν οι ψαράδες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *