ροή ειδήσεων

Ο θάνατος των ελληνικών περιπτέρων: Γιατί δεν θα υπάρχουν πια σε λίγα χρόνια

Μέχρι και τραγούδια έχουν γραφτεί για τους περιπτεράδες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί ...που έχουν σχεδόν προσωπικές σχέσεις μαζί τους, από το «καλημέρα» μέχρι πιο εξομολογητικά λόγια. Τώρα, όμως, τα περίπτερα μοιάζουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία, αφού σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου κάθε φορά που θα κλείνει ένα περίπτερο ή θα πεθαίνει ο ιδιοκτήτης του η άδεια δεν θα μεταβιβάζεται.

Εντονες αντιδράσεις υπήρξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη διάταξη που θα οδηγήσει στον αφανισμό μια παραδοσιακή μικρή επιχείρηση των πόλεων, ενώ στα social media άρχισαν σήμερα να υπάρχουν αντιδράσεις με κυρίαρχη την έκπληξη.

Ταυτόχρονα, στο δήμο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης των κλειστών περιπτέρων από τα πεζοδρόμια. Συνολικά θα απομακρυνθούν 300, τα οποία έχουν βάλει λουκέτο είτε λόγω κρίσης, είτε λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά, εντός των ορίων της πρωτεύουσας βρίσκονται 1.080 περίπτερα, εκ των οποίων τα μισά είναι κλειστά. Από αυτά έχει ξεκαθαριστεί ότι τα 300 είναι εγκαταλελειμμένα και χρήζουν άμεσης απομάκρυνσης. Μέχρι στιγμής έχουν ξηλωθεί 90 κιόσκια και έπεται η συνέχεια.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *