ροή ειδήσεων

ΕΔΕ από Λιμενικό σε βάρος του υιού Μπαλτάκου μετά τα επεισόδια στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο νεαρός Μπαλτάκος εισέβαλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον 1ο όροφο του Κοινοβουλίου, υβρίζοντας και απειλώντας με αφορμή....
τις αποκαλύψεις που αφορούν τον πατέρα του, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του υιού του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βραβιτσιώτης επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, όπου υπηρετεί ο υιός Μπαλτάκου, και του ζήτησε να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο νεαρός Μπαλτάκος εισέβαλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον 1ο όροφο του Κοινοβουλίου, υβρίζοντας και απειλώντας με αφορμή τις αποκαλύψεις που αφορούν τον πατέρα του.

Όπως μάλιστα κατήγγειλαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο νεαρός αξιωματικός χειροδίκησε εναντίον των κ.κ. Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Η παραίτηση Μπαλτάκου έγινε λίγη ώρα αφότου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο-συνομιλία όπου ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να ισχυρίζεται παρέμβαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου, στη Δικαιοσύνη για τις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αργά το μεσημέρι πήγαν στο γραφείο του Φρουράρχου της Βουλής και ζήτησαν να καταθέσουν μήνυση για το επεισόδιο αλλά ο Φρούραρχος τους απάντησε πως αρμόδια υπηρεσία για να απευθυνθούν είναι το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Καταδίκη από τα κόμματα

«Εγώ αυτό που είδα ήταν πρωτοφανείς σκηνές με ξυλοδαρμούς που μόνο στο φάρ ουέστ θα βλέπαμε», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και ζήτησε «να διερευνηθούν τα γεγονότα που είδε με τα μάτια του και άκουσε με τα αυτιά του» και που δεν έχουν καμία θέση στο κοινοβούλιο και δήλωσε έτοιμος να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Εμείς καταδικάζουμε κάθε επεισόδιο που παραπέμπει σε τραμπουκισμό. Όποιος συμπεριφέρεται τραμπούκικα θα τιμωρηθεί γι’ αυτό το οποίο κάνει, από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε, ότι και «εδώ υπάρχει και πάλι ατομική ευθύνη, ενδεχομένως και οικογενειακή αν ο γιος του Γραμματέα της Κυβέρνησης προκάλεσε επεισόδιο μέσα στη Βουλή».

Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε όμως και στο περιεχόμενο του βίντεο το οποίο αποκαλύφθηκε σήμερα σημειώνοντας, ότι «η ευθύνη είναι εντελώς ατομική. Ανελήφθη από τον Γραμματέα της Κυβέρνησης ο οποίος παραιτήθηκε. Ήδη είχε προηγηθεί δήλωση του πρωθυπουργού από την οποία προκύπτει ότι κατ’ ουσίαν ο Γραμματέας της Κυβέρνησης αποπέμφθηκε. Από εκεί και πέρα η ΝΔ δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και εξετάζει συγκεκριμένα στοιχεία, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό και προπαγανδιστικά να πάμε σε ένα βίντεο που ουσιαστικά κινδυνεύει να αθωώσει και εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται αυτή η Οργάνωση».

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν γνωρίζω ποιος ήρξατο χειρών αδίκων», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από τα ΜΜΕ, ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας. Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία».

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν αστοχία, ήταν ομολογία αντιδημοκρατικών πράξεων και μεθοδεύσεων. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση που δεν μπορεί να την ξεπεράσει κρυπτόμενη πίσω από την παραίτηση κ. Μπαλτάκου»
skai.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/14 23:49

    Τους "ημέτερους" τους φυγαδεύουμε, αν ήταν κανένας άγνωστος θα τον είχαν κάνει τουλούμι στο ξύλο η φρουρά της βουλής! Ωραίο πολίτευμα έχουμε, να το χαιρόμαστε και μετά κατηγορείτε την Χ.Α. για φασιστικές μεθόδους!!! Και φυσικά οι "έντιμοι"ο πολιτικοί και συμμέτοχοι στην χειροδικία, "εξαφανίστηκαν" για να μην περάσουν αυτόφορο καλυπτόμενοι από τους "υψηλά ιστάμενους"! Ποιοί??? Αυτοί που πριν από λίγο μας μίλαγαν για την τήρηση των νόμων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *