επικαιρότητα

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του φράγματος Γαδουρά

Την υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής του φράγματος του Γαδουρά ανακοίνωσε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. Μετά την διετή διακοπή.... των εργασιών, η Περιφέρεια ανέλαβε την διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε το μεγαλύτερο έργο του νησιού (συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ) να ολοκληρωθεί και τον Ιούνιο να ξεκινήσει η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας.

Το σύγχρονο ταχυδιυλιστήριο θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται και να τροφοδοτεί το δίκτυο της περιοχής με 60.000 κ.μ. νερού ημερησίως, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η δεύτερη φάση σύνδεσης των αγωγών ώστε να υδροδοτηθούν και οι γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η Περιφέρεια έχει αναλάβει «να βάλει νερό στην δεξαμενή», ωστόσο η αρμοδιότητα διαχείρισης του έργου πρέπει να περάσει στον Δήμου Ροδίων. Επιπλέον, έτοιμα προς ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα είναι και τα έργα υδροδότησης μέχρι τη Λαχανιά και τα Καλαβάρδα (προϋπολογισμού 87 εκ. ευρώ).

Ενόψει της μεταφοράς προσωπικού της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Ρόδου προς την Περιφέρεια, θα δημιουργηθεί τμήμα υδραυλικών έργων εντός της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας το οποίο θα επωμιστεί την παρακολούθηση του φράγματος του Γαϊδουρά και των λοιπών έργων υδροδότησης, όπως και το φράγμα Σχοινιά στην Κάρπαθο και της Κρητηνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διεκδικεί πάντα τις αρμοδιότητες στους τοπικούς φορείς να διαχειρίζονται όλα τα έργα.
vimatisko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/14, 11:46 μ.μ.

    Έχει να πέσει πολύ μάσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/14, 5:47 μ.μ.

    μαχαιριδη φερε τον θεοδωρακη του ποταμιου να το εγκαινιαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα εδώ κ δύο μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα απευθύνθηκα παντού Αλλά κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει...θα παρακαλούσα πολύ να με ενημερώσετε κ να με ακούσετε κ να βρούμε μια λύση σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου κ πιο συγκεκριμένα το γεφύρι Μακκαρη... έχουμε την επιχειρήσει (πρατήριο υγρών καυσίμων) κατανοώ την επικινδυνότητα κ βέβαια αποδέχομαι όλα Αλλά το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το γεγονός ότι μου κλείσατε απ τον κόμβο Λίνδου προς Ροδο κ πιο συγκεκριμένα στην διασταύρωση κατασκήνωση Μασσαρι Γιατί εκεί η επιχείρηση απ το γεφύρι είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος θα σας παρακαλέσω να κλείσετε το δρόμο πιο πάνω κ συγκεκριμένα έξω απ την επιχειρήσει μου ...Υπάρχουν δύο χωριά που τους εφοδιαζω με καύσιμα κ πέρα απ αυτό έχουμε σύμβασης με το ΚΤΕΛ κ δεν μπορούν να έρθουν όπως επίσης κ με τουριστικά γραφεία για την καλοκαιρινή σεζόν... σας παρακαλώ πολύ ακούσετε την διαμαρτυρία μου κ βοηθήστε να βρεθεί μια λύση προσωρινή

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά