ροή ειδήσεων

Οι "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι περιφερειάρχες να πάνε πρώτα σε κέντρα απεξάρτησης

Έτσι έχουν μάθει. Δεν φταίνε αυτοί. Και αυτοί τα έμαθαν από αλλού και με τη σειρά τους αποτελούν "σχολή" για τους επόμενους. Η αίσθηση αιδούς όμως φαίνεται πως τελικά αγγίζει και τους υποψήφιους περιφερειάρχες ... της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στα νησιά μας. Ντρέπονται όμως; Ή μήπως φοβούνται πως η αποκάλυψη της πολιτικής τους ταυτότητας θα τους στοιχίσει την καρέκλα και φοράνε ως εκ τούτου τον μανδύα του ανεξάρτητου, για να τον βγάλουν μόλις πετύχουν αυτό που προσδοκούν διακαώς; Όπου αν επιτύχουν να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους, θα ισχύσει το γνωστό κυβερνητικό μοτίβο: " είπα, ξείπα, στην έφερα ".

"Ανεξάρτητος υποψήφιος" λοιπόν, για να καλύψουν όλα τα γούστα και, ει δυνατόν, για να πάρουν όλες τις ψήφους. Και των μεν και των δε. Και κυρίως, για να απαγκιστρωθούν από τα προδοτικά ατοπήματα των κομματικών εμπνευστών τους, γρανάζια των οποίων υπήρξαν και οι ίδιοι ανήκοντας ενεργά στους κομματικούς μηχανισμούς των.

Δεν πείθουν όμως: Ήταν γερή "η ντόπα". Τόσο γερή που χρειάζονται χρόνια απεξάρτησης, για να απογαλακτιστούν "οι ανεξάρτητοί" μας κύριοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αντίστοιχα. Τα κατάλοιπα των παραισθησιογόνων ουσιών και των πάσης φύσεως δόσεων που έχουν πάρει από τα κόμματα τους ρέει ακόμα στο αίμα τους και θα ρέει για πολύ. Βέβαια αποτοξινώνεσαι, αν θες. Προϋπόθεση να θες. Όσο "τρυπιέσαι" όμως είσαι ακόμα υπό την επήρεια. Εν προκειμένω πολιτική επήρεια. Απαιτείται ένταξη σε πρόγραμμα πολιτικής απεξάρτησης. Άλλως είσαι εξαρτημένος. Επ’ουδενί ανεξάρτητος. Δεν είναι κακό. Όπως λέει και ο Βολτέρος, θα υπερασπίζομαι και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη το δικαίωμα σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις. Κακό είναι να λένε ότι είναι πολιτικοί στην ουσία α-πολιτικοί. Α-πολιτικοί που τους ενδιαφέρει η πολιτική από χόμπι; Χομπίστες πολιτικοί δηλαδή. Αν είναι κάτι άλλο να μας το πουν, γιατί ο κοινός νους αυτό αντιλαμβάνεται. Εκτός και αν απευθύνονται κάπου αλλού, είναι συμπαντικοί!!!

Ας μη γελιόμαστε . Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι στην πολιτική. Είναι σχήμα οξύμωρο. Είναι σαν να λέμε είμαι πολίτης άπολις ή Πάπας άθεος. Καταλαβαίνω τις μετεγγραφές. Παντού υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Δε μου ταιριάζεις, προδίδεις τα πιστεύω μου, σε αλλάζω. Απλά, λιτά και απέριττα. Το να μου ταιριάζεις όμως και παράλληλα να ντρέπομαι να το πω είναι αστειότητα η οποία απέχει από την πολιτική σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Βγάλτε τις μάσκες επιτέλους και κοιτάξετε κατάματα τους ψηφοφόρους. Αλλιώς συνεχίζετε να είστε "πολιτικές καρικατούρες". Μόνο που οι αποκριές τελείωσαν και διανύουμε προεκλογική περίοδο. Ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν τις εκλογές με την υπευθυνότητα και σοβαρότητα που απαιτείται και όχι ωσάν καρναβάλι.

Γιώργος Παπακαλοδούκας
Φιλόλογος (PHD)

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη
"Νησιωτική ανατροπή" του Μπενέτου Σπύρου.
giorgospapakalodoukas@yahoo.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/4/14 21:44

    Έλα φίλε Παπακαλοδούκα μας....δουλεύεις κανονηκότατα
    Δηλαδής ο Μπενέτος είναι ανεξάρτητος?. Δηλαδής ο Μιχαλάκης Κόκκινος είναι ανεξάρτητος¨?
    Δεν είστε από το σκληρό ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει.
    Άντε καλή ........επιτυχία στο δούλεμα......με το μεγάλο θράσος που σας διακατέχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *