ροή ειδήσεων

Πούτιν: Το Διαδίκτυο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της CIA

Το ψυχροπολεμικό διπλωματικό κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, μεταφέρεται τώρα και στο Διαδίκτυο, για το οποίο πολλές θεωρίες συνωμοσίας ... υποστηρίζουν ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών...

Όπως αναφέρει το thetoc.gr. «Το Ιντερνετ είναι ένα πρότζεκτ της CIA και ακόμη αναπτύσσεται ως τέτοιο», είπε ο Πούτιν. Τις θεωρίες αυτές, φαίνεται πως υποστηρίζει και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σύμφωνα με το Associated Press, δήλωσε πως «το Ιντερνετ είναι ένα πρότζεκτ της CIA και ακόμη αναπτύσσεται ως τέτοιο» και δεσμεύθηκε να προστατέψει τα διαδικτυακά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το AP, το Κρεμλίνο προσπαθεί να αποκτήσει όλο και μεγαλύτερο έλεγχο στο Διαδίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά ρώσοι ακτιβιστές για να προωθήσουν τις ιδέες τους.
Τον τελευταίο καιρό, έχουν βγει στο φως τις δημοσιότητας αρκετές περιπτώσεις στις οποίες το διαδίκτυο χρησιμοποιείται ως όπλο, όπως για παράδειγμα ο «πόλεμος» μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων χάκερ, η αμερικανική υπηρεσία διαδικτύου που έχει ως αποστολή να περιορίσει το online κήρυγμα της Αλ Κάιντα, αλλά και η είδηση πως πρώην χάκερ των Anonymous έκανε επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες ξένων χωρών, για λογαριασμό του FBI. Ιδιαίτερης σημασίας, είναι και η ερώτηση του Εντουαρντ Σνόουντεν προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με το θέμα των υποκλοπών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *