ροή ειδήσεων

Economist: Υπό κατάρρευση το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα

Άρθρο του βρετανικού περιοδικού για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού
Αφιέρωμα στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού... στην Ελλάδα, φιλοξένησε το βρετανικό περιοδικό «Economist» στην έκδοση του Μεγάλου Σαββάτου.

Το άρθρο που τιτλοφορείται «Remaking the political landscape», ξεκινά με μια αναφορά στην οικονομική κατάσταση που το περιοδικό βλέπει να βελτιώνεται.

Μέσα στα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι η έξοδος στις αγορές έφερε κλίμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη της πλειονότητας των ψηφοφόρων να μην ψηφίσουν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η ελληνική οικονομία βελτιώνεται μεν -με έξοδο στις αγορές, αύξηση των τουριστικών ροών και ελπίδες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων- ωστόσο το κύμα αισιοδοξίας δεν φαίνεται να διαχέεται και στους έλληνες ψηφοφόρους ώστε να επιστρέψουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς η ανεργία παραμένει άνω του 26%, η εργασιακή ανασφάλεια είναι διάχυτη και η φτώχεια απειλεί ευρεία κοινωνικά στρώματα.

«Η κεντροδεξιά ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται από την πλειονότητα των Ελλήνων, οι υπαίτιοι της κρίσης αλλά και της κατάρρευσης του συστήματος πατρωνίας των τελευταίων 30 ετών!», γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.

«Το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η εποχή όπου το πολιτικό σύστημα ήταν υπεύθυνο να βρει μία θέση εργασίας για τον έλληνα ψηφοφόρο -ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα- έχει περάσει ανεπιστρεπτί», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Ορισμένοι Έλληνες στράφηκαν στα λεγόμενα αντισυστημικά κόμματα, τα οποία ευαγγελίζονται ριζοσπαστικές ιδέες. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, δύο νέα κεντροαριστερά κόμματα, η Ελιά και το Ποτάμι, αναμένεται να διεκδικήσουν τη ψήφο του ελληνικού λαού, αναπληρώνοντας το κενό του ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται επίσης.

Στο δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ως «ακροαριστερό κόμμα», του οποίου ηγείται ο πύρινος 39χρονος Αλέξης Τσίπρας. «Το αντιπολιτευόμενο κόμμα συνιστά εχθρό των ελλήνων επιχειρηματιών, καθώς τους απειλεί με την επιβολή εκτεταμένων φόρων. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ηγέτης του ΠΑΣΟΚ δέχεται ισχυρή επίθεση από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου», σημειώνεται.

Η ΝΔ, πάντως, έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με το περιοδικό, «το πιο ανθεκτικό κόμμα, καθώς κατάφερε να επιβιώσει, αλλάζοντας μόνο ηγεσία».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *