ροή ειδήσεων

Ιός MERS: Ο ταξιτζής και άλλοι 25 παρακολουθούνται για τυχόν συμπτώματα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος Έλληνας φορέας της νόσου

Ο 69χρονος που έφτασε τη Μεγάλη Πέμπτη από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα νοσηλεύεται στην εντατική.... του νοσοκομείου «Σωτηρία» - Εντοπίστηκε και υποβλήθηκε σε εξετάσεις ο οδηγός ταξί που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη του ΠειραιάΣε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού MERS σε 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, που έφτασε στην Αθήνα τη Μεγάλη Πέμπτη, με πτήση από την Τζέντα.

Ο 69χρονος ασθενής νοσηλεύεται πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας της Α' Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς.

Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου τον 69χρονο ασθενή.

Ο οδηγός ταξί υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον οδηγό ταξί, ο οποίος, κατά πληροφορίες, βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλειστό το κινητό του, παρακολουθούνται και άλλοι 25 άνθρωποι, οι οποίοι συνταξίδεψαν με τον 69χρονο φορέα του ιού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τους έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα εκδήλωσης του ιού (όπως π.χ. ο υψηλός πυρετός ή η διάρροια), να σπεύσουν αμέσως σε κάποιο νοσοκομείο ή γιατρό.

Τα πρώτα συμπτώματα, συνήθως, κάνουν έξι μέρες έως ότου εκδηλωθούν και να υπάρξει μια πρώτη κλινική εικόνα. Με δεδομένο ότι ο 69χρονος έφτασε στην Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη, το χρονικό διάστημα των έξι ημερών εκπνέει, ωστόσο, για να πει κανείς μετά βεβαιότητος ότι δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του ιού, χρειάζεται να περάσουν άλλες δύο εβδομάδες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *