ροή ειδήσεων

Ο Αλ.Τσίπρας από τα Χανιά: "Με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ" (Video)


To δίλημμα των εκλογών θα είναι "Με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα σε ανοικτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά....
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, στα "παπαγαλάκια", αλλά και στον Β. Σόιμπλε για την ευθεία προεκλογική ανάμιξη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη του στην Καθημερινής υπέρ του Α. Σαμαρά. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης με έμφαση στο θέμα των χημικών της Συρίας και στην απαθή στάση του αρμόδιου υπουργού Ε. Βενιζέλου

"Τούτες τις μέρες και μέχρι τις εκλογές θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν και το ψέμα είναι το ποιο έντιμο από αυτά, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξουν την ατζέντα" είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Τους απαντάμε : άδικος κόπος.Την ατζέντα όσο κι αν προσπαθούν δε τη διαμορφώνουν τα παπαγαλάκια των δελτίων της διαπλοκής, ούτε οι μονταζιέρες του Μαξίμου. Την ατζέντα, δηλαδή αυτό που σκέφτεται και προσδοκά ο λαϊκός κόσμος από την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, τη διαμορφώνει η ίδια η πραγματικότητα, η ίδια η ζωή.Η ίδια η ζωή ιεραρχεί τα προβλήματα και τις καταστάσεις".

Αναφερόμενος στη συνέντευξη Σόιμπλε ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε με νόημα ότι γίνεται αναφορά μόνον στους κ. Σαμαρά και Στουρνάρα. "Παραλείπει όπως βλέπετε τον κύριο Βενιζέλο, για να αποδειχτεί ότι οι στυλοβάτες των μνημονίων είναι αναλώσιμοι. Μιας χρήσεως."

Περιγράφοντας το τελικό δίλημμα των εκλογών. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Όποιος ψηφίζει Σαμαρά στην Αθήνα ψηφίζει Μέρκελ και Σόιμπλε στην Ευρώπη. Λένε όλοι τους τα ίδια. Για τη λιτότητα, για το χρέος για το κατοχικό δάνειο, για την Ευρώπη. Έτσι ο χερ Σόιμπλε έκανε τα πράγματα άθελά του απλά για τον Έλληνα πολίτη, που θα προσέλθει σε λίγες εβδομάδες στις κάλπες. Μας έθεσε το δίλημμα της κάλπης: Με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Σόιμπλε ή με τον ΣΥΡΙΖΑ."

Τέλος απευθυνόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Αλ Τσίπρας ότι ανεξάρτητα με τίς επιθυμίες του ας ετοιμάζεται όμως ταυτόχρονα, καλού κακού, να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Και να αντιμετωπίσει μια ελληνική κυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *