ροή ειδήσεων

«What If»: Θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ αν πέσει κάτω από 20% στις Ευρωεκλογές;

Ζήτημα διαδοχής για τον Α. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ θα θέσει αυτομάτως τυχόν υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος στις ευρωεκλογές κάτω από το 20%. Αυτό αφήνουν να εννοηθεί...
κορυφαία στελέχη του κόμματος με την Ν. Μπακογιάννη να εξωτερικεύει την σκέψη… της, καθώς επίσης και άλλα κορυφαία στελέχη να κοιτούν στραβά προς της Συγγρού κατηγορώντας την ότι διέλυσε τον κομματικό μηχανισμό τοποθετώντας ένα ακατάλληλο στέλεχος στη θέση του γενικού γραμματέα, τον Α. Παπαμιμίκο.

H διάλυση του κομματικού μηχανισμού, πράγμα απαράδεκτο για τη ΝΔ δεδομένου ότι δεν είναι κυβέρνηση αλλά συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος, η οποία θα γίνει απολύτως αντιληπτή το βράδυ των εκλογών άσχετα με το τι λένε οι δημοσκοπήσεις.

Ήδη, ένας μεγάλος αριθμός κομματικών στελεχών τις ΔΑΚΕ έχει αποχωρήσει από τη ΝΔ και έχει μεταπηδήσει σε άλλα κόμματα ακριβώς για το λόγο ότι ο Α. Σαμαράς δέχθηκε να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ που ισοπέδωσε τη χώρα και λήστεψε το λαό όσο κυβερνούσε, ενώ τώρα «χέρι χέρι» λαμβάνουν μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Η απομάκρυνση δε από την κυβέρνηση του γενικού γραμματέα Τ. Μπαλτάκου και το κόψιμο από το ευρωψηφοδέλτιο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Φαήλου Κρανιδιώτη, απέδειξε πώς ο Α. Σαμαράς έχει καταστεί έρμαιο του ΠΑΣΟΚ και του Ευ. Βενιζέλου που ζητά τη δίωξη των δεξιών από το κράτος και την κυβέρνηση.

Η πολιτική του Α. Σαμάρα οδηγεί λοιπόν το καράβι της ΝΔ κατευθείαν στα βράχια και δεν σώζεται με τίποτα παρά τις προεκλογικές παροχές των 500 ευρώ σε όσους πεινούν και την απάτη της εξόδου στις αγορές και της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν τα ευρήματα τους μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ μπορεί να εμφανίζουν τη ΝΔ να «στέκεται», αλλά επί της ουσίας πρόκειται για την αποπληρωμή ενός γραμματίου προς την κυβέρνηση που τους έκανε δώρο την παράταση της διεξαγωγής ερευνών έως και δύο ημέρες πριν τις εκλογές. Πρόκειται για «χρυσοφόρες» δημοσκοπήσεις.

Έτσι, οι εταιρείες βγάζουν τη ΝΔ να υστερεί σε ποσοστά που δεν υπερβαίνουν πολλές φορές τη μία μονάδα από το ΣΥΡΙΖΑ ή την εμφανίζουν ακόμη και να προηγείται με μικρή διαφορά. Κι όλα αυτά με το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ή των αναποφάσιστων σε διψήφιους αριθμούς και πάνω από το 20%.

Η επερχόμενη συντριβή στις Ευρωεκλογές έχει γίνει αντιληπτή από τους κορυφαίους της ΝΔ και έχει βάλει σε… θέση μάχης τους δελφίνους.

Πρώτη η Ν.Μπακογιάννη, τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών έριξε τη «βόμβα». «Η ΝΔ σήμερα, είναι μικρό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που γνώρισα εγώ», είπε και έσπευσε να συμπληρώσει πώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τα νέα δεδομένα στο πολιτικό πεδίο.

«Τα πολιτικά κόμματα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, «γιατί μόνο σ' αυτές είναι πολιτική η ψήφος».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται ως ένας επίσης διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος της ΝΔ εκφράζοντας την «πατριωτική δεξιά».

Η επαναφορά των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις και η προσπάθεια του για την εφαρμογή του Ελληνικού Γένους ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές (σκόνταψε στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ), όπως και μία σειρά πολιτικών κινήσεων ενίσχυσαν το προφίλ του.

Αναγνωρίζεται επίσης στον Δ. Αβραμόπουλο το «fair play» όσον αφορά στις εξελίξεις στα εσωτερικά της ΝΔ.

Ως «δελφίνος» παρουσιάζεται ο Μ. Βορίδης, αλλά είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ και από το υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ο Ν. Δένδιας βασίζεται πολύ στα ελληνοαμερικανικά και αμερικανοεβραϊκά λόμπι, αν και οι χειρισμοί του στο θέμα της Χρυσής Αυγής έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια.

Η «κούρσα» της διαδοχής λοιπόν είναι έτοιμη να ξεκινήσει στη ΝΔ για την αντικατάσταση του Α.Σαμαρά την αμέσως επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών. Το ακριβές αποτέλεσμα θα δείξει και την ταχύτητα των διαδικασιών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/14 11:27

    ΕΞΑΠΑΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΩΡΙΜΑ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΑΝ! ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΕΛΙΑ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/14 00:48

    στο διαολο αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *