ροή ειδήσεων

Αλλαγές στους λογαριασμούς του ρεύματος - Ποιοι ευνοούνται από την 1η Ιουνίου

Αλλαγές στις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας, αλλά και σημαντικές.... μειώσεις για τις επιχειρήσεις αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σε ότι αφορά τα οικιακά τιμολόγια, οι σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ θα φέρουν μειώσεις 5- 11% στις πάγιες χρεώσεις και αυξήσεις έως 5,4% στις χρεώσεις ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αρχής η συνολική αύξηση για τους οικιακούς πελάτες (αθροιστικά για τις χρεώσεις χρήσης Συστήματος και Δικτύου) στον λογαριασμό ενός τυπικού νοικοκυριού, είναι μεταξύ 0,5% και 0,8%.

Αναλυτικότερα, οι νέες χρεώσεις που ισχύουν από 1ης Ιουνίου 2014 έχουν ως εξής:

- Για τους πελάτες που συνδέονται στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες), οι μοναδιαίες χρεώσεις χρήσης Συστήματος μειώνονται κατά 4,9%, σε σχέση με τις τρέχουσες χρεώσεις.

- Για τους πελάτες που συνδέονται στη μέση τάση (βιομηχανίες μεσαίου μεγέθους, μεγάλες και μεσαίες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις), οι χρεώσεις για το δίκτυο μεταφοράς μειώνονται κατά περίπου 29%, ενώ οι χρεώσεις για το δίκτυο διανομής μειώνονται κατά 1,8% ως προς το σκέλος ενέργειας και αυξάνονται κατά 3,4% ως προς το σκέλος ισχύος.

- Για τους οικιακούς πελάτες η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

Δίκτυο διανομής: χρέωση ισχύος 0,56 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,63), μείωση 11,11%. Χρέωση ενέργειας 0,0214 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,0203 (αύξηση 5,4%).

- Δίκτυο μεταφοράς: χρέωση ισχύος 0,16 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,17), μείωση 5,8%. Χρέωση ενέργειας 0,00563 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,00541), αύξηση 4%.

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων, η χρέωση ισχύος τόσο για το δίκτυο μεταφοράς όσο και για το δίκτυο διανομής παραμένει μηδενική ενώ η χρέωση ενέργειας αυξάνεται κατά 4% (μεταφορά) έως 4,9% (διανομή).

Ολα αυτά ισχύουν τόσο για τους πελάτες της ΔΕΗ, όσο και για εκείνους που επιλέξει άλλους προμηθευτές, καθώς οι χρεώσεις αυτές είναι ενιαίες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/5/14 08:38

    πατε καλα? συνεχεια κομπινες ειναι και κοινωνικο τιμολογιο εχω αλλα οι μαγκες μου εστελναν συνεχεια εναντι επειτιδες για να το χασω και μου χρεωσαν ενα σκασμο ρυθμιζομενες χρεωσεις εξτρα το χαρατσι τσιπα δεν εχουν πηρα στη δεη να το πω γελαγαν ειπαν να παρω τη διευθυνση της δεη πηρα μου ειπαν ετσι ειναι απο κει μου ειπαν παρε τον υπουργο .......εδω γελαμε . τους ειπα εγω να παρω αυτος θα μου μιλησει και περνω το σηκωνει μια κοτα τι θα θελατε τον υπουργο? οταν της εξηγησα γελασε τον υπουργο να πεις για τη δεη μου λεει γελωντας..... ναι της λεω εγω τον ταιζω εγω τον ποτιζω και αν δεν ημουν εγω δεν θα καθοταν εκει που καθεται εκνευριστηκε μονο που δεν με εβρισε κ σενα της ειπα εγω σε ταιζω κ ολος ο ελληνικος λαος γαιδαρα. το βουλωσε. ο μονος τροπος ειναι να παμε να ψηφισουμε διαφορετικα. τετοιο φασισμο δεν ξαναδα. αχ καημενη ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *