ροή ειδήσεων

Η Ρόδος εν έτη 2019 - Μέρος Α’


Κατά τη φάση της προεκλογικής περιόδου, διανεμήθηκε το πρόγραμμα της παράταξης «Δύναμη Πολιτών», γεγονός που εκτιμήθηκε θετικά από την πλειοψηφία του Ροδιακού λαού, σύμφωνα...
 με το εκλογικό αποτέλεσμα. Έτσι, με βάση αυτό το πρόγραμμα θα επιχειρηθεί η σκιαγράφηση της Ρόδου, πέντε χρόνια μετά, μέγιστο χρονικό διάστημα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος. Βέβαια, επειδή το πρόγραμμα είναι μακροσκελές, έχει επιλεχθεί η κατάτμησή του. Επίσης, οι αριθμοί έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα, αφού το πρόγραμμα , δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι είναι αντιπροσωπευτικά, στο μέτρο του δυνατού, αφού δεν έχουν γίνει γνωστά, τα απαραίτητα δεδομένα για την ποσοτικοποίησή τους. Θεωρώ ότι, η νέα δημοτική αρχή, θα προβεί, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, σε διορθώσεις – ελπίζω αυξάνοντας τους αριθμούς, συχνότητες, ποσότητες κλπ- του παρόντος κειμένου, προκειμένου να λάβουμε πλήρη γνώση, για το πότε ,πώς και με ποιους πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους), θα θαυμάσουμε τη Ρόδο μας όπως μας έχει υποσχεθεί προγραμματικά.

Ενότητα ανάπτυξης: Ποιότητα Ζωής

Η Ρόδος θα:

α/ έχει ομορφύνει λόγω της αύξησης- διαμόρφωσης του αστικού πρασίνου και συγκεκριμένα έκταση διαστάσεων 0,15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνολικά, εντός της πόλεως και κάθε κοινότητας. Ενώ, έχουν δημιουργηθεί νέοι πνεύμονες πρασίνου, όπου δεν υπήρχαν.

β/ είναι πιο ανθρώπινη, δεδομένου ότι διαθέτει δέκα ανοιχτούς χώρους εκδηλώσεων, εκ των οποίων οι δύο είναι εντελώς νέοι, και οι οκτώ έχουν αναβαθμισθεί αισθητικά. Επίσης, δεν υπάρχει πλέον, καμία αυθαίρετη παρέμβαση ιδιώτη στους ελεύθερους ανοικτούς χώρους.

γ/ είναι ελκυστική, μετά από αισθητικές παρεμβάσεις σε όλες τις πλατείες της και τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο καθαριότητας, αφού καθαρίζονται καθημερινά.

δ/ είναι φωτεινή, αφού έχουν τοποθετηθεί 1500- νέοι ή με αντικατάσταση , με φωτοβολταϊκή λειτουργία - φωτιστικοί στύλοι. Επίσης με κατάλληλες διατάξεις έχει επιτευχθεί μείωση 5% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα πλαίσια εφαρμογής συστήματος καθολικής διαχείρισης.

ε/ γίνεται η απομάκρυνση των αστικών απορριμμάτων δύο φορές την ημέρα, ενώ υπάρχει δεκαεξάωρη παρουσία συνεργείων καθαρισμού, κατά τους θερινούς μήνες και δεκάωρη τους χειμερινούς, σε βάρδιες. Επίσης, γίνεται προγραμματισμένος καθαρισμός του οδοστρώματος - στην πόλη και στις κοινότητες- με τέσσερα αναρροφητικά σάρωθρα, τουλάχιστον, κάθε δεκαπενθήμερο. Παράλληλα, λειτουργεί σύστημα περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών –πλαστικό, χαρτί, γυαλί- στη πηγή.

στ/ γίνεται προγραμματισμένος καθαρισμός των δασών, σύμφωνα με τον οποίο κάθε δασική έκταση καθαρίζεται τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο.

ζ/ έχουν κατασκευαστεί εκατό ράμπες πρόσβασης και έχουν τοποθετηθεί τριάντα μηχανισμοί – αναβατήρες, για άτομα με ειδικές ικανότητες, σε σχολεία και δημόσια κτίρια.

η/ έχουν βελτιωθεί 20 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και έχουν συντηρηθεί 30 χιλιόμετρα εντός της πόλεως και 100 χιλιόμετρα για τις κοινότητες .Σημειώνεται βέβαια ότι, 5 χιλιόμετρα, οδικού δικτύου, δύναται να συντηρείται κάθε μήνα,

θ/ έχει αποκατασταθεί η λειτουργικότητα όλων των δημοσίων κτιρίων, αυξάνοντας την ικανοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοτών, τουλάχιστον, κατά 25% και έχει μειωθεί το κόστος συντήρησης 15% κατ’ έτος.

ι/ έχουν αναπτυχθεί 20 χιλιόμετρα δικτύου προσβάσιμων πεζοδρομίων, πλάτους ενός μέτρου τουλάχιστον η ελεύθερη ζώνη όδευσης και έχουν κατασκευαστεί 20 χιλιόμετρα δικτύου ποδηλατοδρόμων ενώ έχει συνδεθεί με το υπάρχον (τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα κατ’ έτος). Επίσης, όλα τα πεζοδρόμια του εμπορικού κέντρου, έχουν οδηγό όδευσης τυφλού 0,30-0,40 μέτρων. Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί ειδικοί βομβητές σε όλα τα φανάρια του αστικού ιστού.

ια/ μετά την εκπόνηση μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλεως Ρόδου, υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις, αυξάνοντας έτσι τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους πολίτες κατά 15%, με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου των μετακινήσεων του μέσου πολίτη κατά 10%.

ιβ/ έχουν κατασκευαστεί δύο υπόγειοι χώροι στάθμευσης 400 θέσεων ο καθένας και δύο υπέργειοι χώροι 150 θέσεων ο καθένας. Σύνολο, 1200 νέες θέσεις στάθμευσης.

ιγ/ έχουν γίνει 50 έργα – σε 42 κοινότητες και σε 8 γειτονιές της πόλεως- υλοποιώντας δέκα έργα κάθε χρόνο.

Ενότητα ανάπτυξης: Νεολαία και εθελοντισμός

ιδ/ Υλοποιήθηκαν 120 δράσεις – τουλάχιστον, δύο κάθε μήνα- με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικότητας και την κοινωνική συμμετοχή. Τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο και στον ιστοχώρο του Δήμου Ρόδου.

ιε/ Με την ενθάρρυνση του εθελοντικού κινήματος, αυξήθηκε κατά 20% ο αριθμός των εθελοντών που συμμετέχουν στις αντίστοιχες ομάδες του Δήμου. Επίσης, ενισχύθηκαν οι υφιστάμενες εθελοντικές οργανώσεις και οργανώθηκαν με την υποστήριξη του δήμου 120 δράσεις (τουλάχιστον, δύο δράσεις το μήνα).

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με τιμή

Μιχαήλ Β. Μαντικός (Σμήναρχος ε.α)



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *