ροή ειδήσεων

"Κόλαση" στο Αιγαίο με συνεχείς "αποβάσεις" μεταναστών - 235 σ΄ ένα 24ωρο

Το μπαράζ ''απόβασης'' παράνομων μεταναστών από την Τουρκία σε ελληνικά νησιά του...
Αν. Αιγαίου συνεχίζεται και οι Ευρωπαίοι στον νιρβάνα τους!

Μόνο το τελευταίο 24ωρο - και χωρίς να έχει τελειώσει ακόμα η μέρα- έχουν βγει πάνω από 200 (235 για την ακρίβεια!) παράνομοι μετανάστες στη Σάμο (σε πεντε ακτές!), στη Λέσβο (σε δυο ακτές ),στις Οινούσσες,στην Ψέριμο ( σε τζετ σκι!), στον Άγιο Ευστράτιο.

Τι κάνει η υπηρεσία του ΟΗΕ στην Ελλάδα;

Όλα μαζί αυτά αθροιζόμενα είναι μια <<μεσαία>> ή και <<αντίστοιχή>> ''Λαμπεντούζα'' - και αυτό γίνεται κάθε μέρα όλο το τελευταίο διάστημα! Δεν μπορούν να σιωπούν ούτε οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ στην Ελλάδα και των διαφόρων ευρωπαϊκών οργανώσεων και να κοιτάνε μόνο για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών. Ας κοιτάξουν ποιοι είναι οι ''διακινητές'', από ποιες ακτές ξεκινούν, ποιοι τους διευκολύνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο... Διότι δεν είναι μόνο οι μετανάστες που έχουν προβλήματα. Και οι κάτοικοι των νησιών έχουν προβλήματα, αντιμετωπίζουν κρίση... Τα νησιά στενάζουν! Η ελληνική οικονομία στενάζει. Ας αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες της και το ποσοστό μεταναστών που της αναλογεί. Δεν είμαστε κατά των διωκόμενων μεταναστών που θέλουν να σωθούν στην Δύση . Θέλουμε να σταματήσει η υποκρισία της ΕΕ και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τι κάνουν οι ξένοι ανταποκριτές;

Και δεν μπορούν επίσης να σιωπούν οι διαπιστευμένοι ξένοι ανταποκριτές των ΜΜΕ της Ευρώπης , των ΗΠΑ και όλου του κόσμου! Και αυτό δεν είναι μόνο σήμερα ή μόνο χθες ή μόνο προχθές... Απλώς το OnAlert.gr έχει ξεκινήσει να προβάλει πιο πολύ τα θέματα αυτά για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και με την σειρά τους να ενημερώσουν την ΕΕ και όποιον άλλο αρμόδιο. Δεν πάει άλλο, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους - και οι χώρες της ΕΕ το ποσοστό μεταναστών που τους αναλογεί.
Δεν είμαστε κατά των διωκόμενων μεταναστών που θέλουν να σωθούν στην Δύση. Να τους βοηθήσουμε! Δίκαια όμως. Με σχέδιο και αναλογία. Ανθρώπινα.
Θέλουμε να σταματήσει η υποκρισία της ΕΕ και να αναλάβει τις ευθύνες της.
Θέλουμε τα συναρμόδια υπουργεία - Ναυτιλίας και Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Εξωτερικών , Άμυνας κ.α.- να κινητοποιηθούν και να τα πουν στην ΕΕ και κάθε άλλο αρμόδιο...Θέλουμε π.χ. η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης να ενημερώνει τους ανταποκριτές για αυτή την λαίλαπα κάθε μέρα ...

Αναλυτικά , με βάση τα σχετικά δελτία τύπου του Λιμενικού, οι περιστατικά:

Η Φινλανδική Συνοριοφυλακή

---Είκοσι πέντε (25) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ” της ν. Σάμου.
Συγκεκριμένα, σκάφος της Φινλανδικής Συνοριοφυλακής αφού εντόπισε λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, περισυνέλεξε δεκαπέντε (15) μετανάστες και τους παρέδωσε στη Λιμενική Αρχή Σάμου όπου συνελήφθησαν από στελέχη της, καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Η πνευστή λέμβος καταστράφηκε, ενώ η μηχανή κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Στη συνέχεια, κατά την διάρκεια περιπολίας, εντοπίστηκαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, στην ίδια περιοχή, δέκα (10) ακόμη παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

---Τριάντα εννέα (39) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ” της ν. Σάμου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής.Οι μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου, συνελήφθησαν.Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Με καταδίωξη!

--- Δύο (02) διακινητές και είκοσι (20) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου Λέσβου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που περιπολούσε στην περιοχή στο πλαίσιο της μικτής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, εντόπισε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος, να αποβιβάζει μετανάστες στην εν λόγω περιοχή.Ακολούθησε καταδίωξη του σκάφους, ακινητοποίηση του και σύλληψη των χειριστών, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Πλωμάρι Λέσβου, οι είκοσι (20) παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Έπεσε στην Θάλασσα!

---Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στη Χίο.Ένας (01) διακινητής και δεκαέξι (16) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες την 24-05-2014, στη νήσο “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ .
Ειδικότερα, περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, εντόπισε ύποπτο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Στο σημείο έσπευσε και δεύτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για παροχή συνδρομής λόγω ελιγμών στους οποίους, προέβη ο χειριστής του σκάφους προκειμένου να διαφύγει. 
Στη συνέχεια, το σκάφος ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα των πλωτών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ ο φερόμενος ως διακινητής ο οποίος έπεσε στη θάλασσα, περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο λιμένα Χίου όπου και παραδόθηκε σε όργανα του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής.
Οι δεκαέξι (16) παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, μεταφέρθηκαν με πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Με jet ski- και τις αποδείξεις χρημάτων στα χέρια!

---Ένας 31χρονος αλλοδαπός διακινητής και δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή της ν. Ψερίμου.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα πλαίσια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε ύποπτο jet ski με τρεις (03) επιβαίνοντες.Το jet ski ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης και συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και οι δύο (02) αλλοδαποί συνεπιβαίνοντεςστερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δύο (02) αποδείξεις ανάληψης μετρητών.


---Τριάντα δύο (32) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά του Αγίου Ευστρατίου.Οι μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

---Τριάντα (30) μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΑΝΤΙΣΣΑΣ» Λέσβου.Οι ανωτέρω, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Σιγρίου. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

---Τριάντα τρεις (33) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες στην περιοχή “ΒΛΑΜΑΡΗ” της ν. Σάμου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής.Οι μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου, συνελήφθησαν.

--- Δεκαέξι (16) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες στην περιοχή “ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ” της ν. Σάμου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι συνελήφθησαν καθότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Και εγλωβισμένος σε βράχια

--Δεκαέξι (16) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΤΗΣ” της ν. Σάμου.Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια περιπολίας, εντοπίστηκαν από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην ανωτέρω περιοχή, δεκαπέντε (15) παράνομοι μετανάστες, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων .Κατά δήλωση των μεταναστών υπήρχε ακόμα ένας (01) αλλοδαπός εγκλωβισμένος σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή.Άμεσα στην περιοχή έσπευσε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους «ΚΩΣΤΑΣ-ΣΟΦΗ» , έγινε ασφαλής απεγκλωβισμός του αλλοδαπού.Οι μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου και συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *