ροή ειδήσεων

«Μάχη» για τα ελληνικά χρώματα: Σε 2 Ολυμπιάδες «κατεβαίνει» ο Αθηναγόρας

Όχι μια αλλά σε δύο Ολυμπιάδες θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο μαθητής από τη Ρόδο, Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, ο οποίος έχει καταπλήξει τους πάντες με τις ικανότητές του...


Το «παιδί -θαύμα» από τη Ρόδο θα βρεθεί φέτος σε δύο μαθητικές Ολυμπιάδες, μία στα Μαθηματική και μία στη Φυσική, ενώ είναι ο πρώτος μαθητής που συμμετέχει σε δύο Ολυμπιάδες.

Σύμφωνα με το Greek Reporter, ο Αθηναγόρας αναδείχθηκε πρώτος προσθέτοντας ακόμη μια διάκριση στο ενεργητικό του.

Η πρωτιά που κατέκτησε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής, του επιτρέπει να πάρει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Ιουλίου στο Καζακστάν. Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική μαθητική ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος φέτος.

Πριν από μερικές ημέρες ο Ροδίτης μαθητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, επιτυγχάνοντας μάλιστα άριστη επίδοση (40/40). Η διάκριση αυτή του έδωσε το εισιτήριο για να πάρει μέρος και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, από τις 3 ως τις 11 Ιουλίου.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο, καθώς, το σχολικό έτος 2012 -2013 συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών και έλαβε μέρος στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κολομβία.

Σε αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση, όπου συμμετείχαν 528 μαθητές από 97 χώρες, ο Αθηναγόρας, μαθητής τότε της Β΄ τάξης του Λυκείου, κατέκτησε εύφημη μνεία.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2011-2012, ως μαθητής της Α' Λυκείου, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε το 2012 στην Αργεντινή.

Πηγή:kosnews24.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *