ροή ειδήσεων

Έρευνα: Μόλις 3 στους 10 Έλληνες ασκούνται συστηματικά!

Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αυξάνει επικίνδυνα τα επίπεδα παχυσαρκίας στον πληθυσμό.
Στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. βρίσκεται η Ελλάδα.... όσoν αφορά στο χρόνο που αφιερώνουν οι πολίτες σε άσκηση. Την απουσία σωματικής δραστηριότητας από τη ζωή του νεοέλληνα επιβεβαιώνουν τα πορίσματα του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία, το 69% των Ελλήνων δηλώνει ότι επιδίδεται σπάνια ή ποτέ σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης. Την ίδια στιγμή, 4 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι περνάνε πάνω από 5,5 ώρες της ημέρας τους στον καναπέ ή μπροστά στην τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τα παραπάνω ευρήματα που προέρχονται από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο για την άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα, είναι σίγουρα απογοητευτικά, καθώς τα υψηλά επίπεδα έλλειψης σωματικής άσκησης που διαπιστώνονται στην ΕΕ σαφώς και δημιουργούν ανησυχία στους ειδικούς του κλάδου της υγείας, ιδιαίτερα λόγω της σύνδεσης της καθιστικής ζωής με την παχυσαρκία και τα νοσήματα που τη συνοδεύουν.

Αναλυτικά και σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, μόνο των 7% των πολιτών στην Ελλάδα γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα, και επιπλέον ένα ποσοστό της τάξης του 24% από 1-4 φορές την εβδομάδα.

Η εικόνα στην Ευρώπη και ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο δεν είναι και πολύ καλύτερη, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου,το 59% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιδίδεται καθόλου ή επιδίδεται σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης, ενώ το 41% ασκείται μία φορά την εβδομάδα.

Πιο δραστήριος ο Βορράς
Η βόρεια Ευρώπη είναι περισσότερο δραστήρια από τη νότια και την ανατολική Ευρώπη, καθώς το 70% των ερωτηθέντων στη Σουηδία δήλωσε ότι επιδίδεται σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχοντας μικρή διαφορά από τη Δανία (68%) και τη Φινλανδία (66%), ακολουθούμενη από την Ολλανδία (58%) και το Λουξεμβούργο (54%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το 78% των ερωτηθέντων στη Βουλγαρία δεν ασκείται καθόλου, ακολουθούμενη από τη Μάλτα (75%), την Πορτογαλία (64%), τη Ρουμανία (60%) και την Ιταλία (60%). Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι οι χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκίας, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *