ροή ειδήσεων

Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Πολλούς και δυνατούς μετασεισμούς αναμένουν το επόμενο 48ωρο οι σεισμολόγοι....
Ο Καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κ. Παπαζάχος, τόνισε ότι πρόκειται για γνωστό ρήγμα που έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. "Θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία ειδικά τις πρώτες 48 ώρες" σημείωσε, και πρόσθεσε "να είμαστε προσεκτικοί", μιλώντας στο BHMA FM.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις της σεισμολόγου Γεωργία Πανοπούλου, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε ότι αναμένεται αρκετή μετασεισμική ακολουθία.
Ο τομέας Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ επίσης ανακοίνωσε μέγεθος σεισμού στους 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Καρακώστας Διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δόνηση έγινε μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, 25 χλμ νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης. "Πρόκειται για σεισμό, που έγινε στο σύστημα της τάφρου του βορείου Αιγαίου, όπου έχουν σημειωθεί ισχυροί σεισμοί στο παρελθόν. Είναι η προς τα δυτικά προέκταση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας".
Όπως τόνισε ο κ Καρακώστας, "η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι θα έχουμε μια μετασεισμική ακολουθία, η οποία θα διαρκέσει για μερικές εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να μπορέσει κανείς να εκτιμήσει αν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός το προσεχές διάστημα. Το θετικό για τους κατοίκους των νησιών της περιοχής είναι ότι ο σεισμός έγινε σε θαλάσσιο χώρο".
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωδαισίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, καθηγητής Εμίλ Μπότεφ ο σεισμός εντάσσεται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα του Βορείου Αιγαίου.
"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα στη φύση. Η προσωπική μου εκτίμηση, βάση της μακροχρόνιας εμπειρίας μου, είναι ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός ενώ θα υπάρξουν χιλιάδες μετασεισμοί", ανέφερε ο κ . Μπότεφ.
Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις
Με εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου τέθηκε σε ετοιμότητα ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφ' όσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, μετά τον σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας.
Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε σχετικές οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια βρίσκεται ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Με εντολή του κ.Σαμαρά, στην περιοχή μεταβαίνει ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, όπως και ειδικά κλιμάκια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *