ροή ειδήσεων

Δήλωση - πρόκληση του Ερντογάν για τους νεκρούς διαδηλωτές: «Δεν θα κάνουμε μνημόσυνο για κάθε θάνατο -Πέθανε,τέλος» [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον διαδηλωτή

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο των δύο διαδηλωτών στην Τουρκία, ο ένας εκ των οποίων πέφτει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ο Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί ξανά...



Ο Τούρκος πρωθυπουργός βάζει ξανά «φωτιές», τόσο για το γεγονός ότι εκθειάζει την ψυχραιμία της Αστυνομίας στα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει, έπειτα από την τραγωδία στην Σόμα, όσο και για τις προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε σε όσους διαδηλώνουν για τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν, λέγοντας ότι ο θάνατός του ανήκει πλέον στο παρελθόν.

«Τι είναι αυτό; Θέλουν να κάνουν μνημόσυνο στο Μπερκίν Ελβάν. Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε θάνατο; Πέθανε, και τέλος», ανέφερε σήμερα ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του ΑΚΡ στον απόηχο των διαδηλώσεων στη συνοικία Οκμεϊντανί που στοίχισαν τη ζωή δύο ανθρώπων.

Ο Μπερκίν Ελβάν έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο, έπειτα από οκτώ μήνες σε κώμα, όταν στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί τραυματίστηκε από μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου.

Μία επιμνημόσυνη τελετή έλαβε χώρα χθες στην Οκμεϊντανί και για τα θύματα της τραγωδίας στο ανθρακωρυχείο της Σόμα και τον Ελβάν, προτού η αστυνομία διαλύσει το πλήθος.

«Απορώ με την ψυχραιμία της Αστυνομίας»

Την ίδια στιγμή, στον απόηχο του εν ψυχρώ πυροβολισμού ενός διαδηλωτή από αστυνομικούς, ο τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για μία αστυνομία, η οποία διατηρεί την ψυχραιμία της

«Για όνομα του Θεού, πρέπει η αστυνομία να κάθεται άπραγη απέναντι σε όλα αυτά; Δεν καταλαβαίνω πως είναι τόσο ψύχραιμοι» αναφερόμενος μάλιστα και στους τραυματισμούς των αστυνομικών μετά από βόμβερ μολότωφ που πέταξαν εναντίον τους διαδηλωτές.

Επίθεση στους χρήστες του Twitter

Σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους χρήστες τους Twitter μετά την τραγωδία στη Σόμα. «Αυτοί που επέκριναν την κυβέρνηση για την αποτυχία έγκαιρης βοήθειας στη Σόμα, που χάθηκαν 301 ανθρακωρύχοι, παρά να προβάλλουν την βοήθειά της στην Αφρική σαν μεγάλη επιτυχία, είναι αδίστακτοι», τόνισε ο Ερντογάν. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η Τουρκία, χάρη στην κυβέρνησή της, ήταν αρκετά δυνατή για να βοηθήσει και τη Σόμα και τη Σομαλία.

«Για όνομα του Θεού, τι κατανόηση είναι αυτή που έχουν», διερωτήθηκε.

«Κρατώντας στο χέρι το smartphone τους, κάθονται, λένε ψέματα και προβοκάρουν. Αυτό κάνουν. Μπορείται να είστε ήσυχοι ότι ένα ζήτημα δεν σημαίνει κάτι για αυτούς αν δεν είναι στη λίστα των trend στο Twitter. Οταν γράφουν μηνύματα 140 χαρακτήρουν πάνω σε θέματα της ατζέντας του Twitter, αρχίζουν να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως σωτήρες του κόσμου», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *