ροή ειδήσεων

ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΙΔΑ

Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε λίγες ημέρες με τη συμμετοχή για πρώτη φορά εκατοντάδων υποψηφίων.... δίνουν δύο μηνύματα: ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν διάθεση να κάνουν έργα και ότι, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων, οι κάτοικοι έχουν "πολιτικοποιηθεί" (όχι κομματικοποιηθεί) και ζητούν λύσεις για τα ζητήματα του τόπου τους.
Χωρίς αμφιβολία από τις Δημοτικές Κοινότητες στο νησί της Ρόδου που επλήγησαν βαριά από την πλημμύρα το Νοέμβριο του 2013 που είχε και ανθρώπινα θύματα, ήταν η Παστίδα.
Δυστυχώς και παρά τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις δημόσια των αρμοδίων ότι όλα θα τακτοποιηθούν, η Παστίδα όχι απλώς ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να επουλώσει τις πληγές της, αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο καθώς ήδη ξεκίνησε η πολλά υποσχόμενη τουριστική περίοδος.
Δρόμοι κεντρικοί με γέφυρες κατεστραμμένες, δρόμοι βομβαρδισμένοι από τις πλημμύρες, θανατηφόρες λακούβες, καλαμιές στιβαγμένες κατά μήκος του χειμάρρου σε σχέδιο…τεράστιας μπάλας, χάσκουν σε κοινή θέα περιμένοντας πιθανόν την ίδια τη Φύση να τις ξεριζώσει στην επόμενη καταρρακτώδη βροχή. Ο κεντρικός δρόμος Παστίδας-Κρεμαστής παραμένει κλειστός αναγκάζοντας εκατοντάδες αυτοκίνητα να περνούν μέσα από ιδιωτικούς δρόμους, στενούς και με επικίνδυνες στροφές λόγω έλλειψης ορατότητας. Δρόμοι με ανύπαρκτο φωτισμό, σα να μη μένουν εκεί πολίτες που πληρώνουν τα "φουσκωμένα" δημοτικά τέλη.
Εξαιτίας της οργής των Παστιδενών κάποια έργα έχουν αρχίσει να γίνονται, ωστόσο δε γνωρίζει κανείς εάν θα τελειώσουν έγκαιρα και για πόσο καιρό θα διατηρηθούν. Μην κοροϊδευόμαστε : η προχειρότητα είναι εμφανής και δεν ξεγελιόμαστε πως τα ελάχιστα έργα άρχισαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Η γέφυρα που κατασκευάζεται στον κεντρικό δρόμο, άρχισε πριν 1,5 μήνα, αφού πέρασε μισός χρονος από τις καταστροφές.
Πρόβλημα που ζητά άμεση επίλυση αποτελεί και η σήμανση, που είναι ελλιπής και αναγκάζει αρκετούς Ρόδιους και κυρίως τουρίστες να καταλήγουν σε λάθος προορισμό, διώχνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά έσοδα για τον τόπο μας. Παράλληλα, κομμάτι της ιστορίας της Παστίδας είναι και τα παλιά κτήρια που χρειάζονται αναπαλαίωση και κυρίως αξιοποίηση και θα δώσουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέων χώρων για πολιτιστικές δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων και, γιατί όχι, δημόσια βιβλιοθήκη που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα της Παστίδας μας και θα αποτελέσει χώρο δημιουργικής απασχόλησης των νέων μας. Εξάλλου, σε ένα τέτοιο χώρο θα μπορούσε να στεγαστεί και ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, όπως προβλέπεται και στο πρόγραμμα του Συνδυασμού ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ, όπου συμμετέχουμε.
Η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων θεσμών και αναδιοργάνωσης των υπαρχόντων είναι επιτακτική, αφού η Παστίδα των 1.400 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι στην πραγματικότητα μια κωμόπολη περίπου 5.000 κατοίκων. Αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί οριστικά με την ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου και την εφαρμογή και σχεδιασμό οικιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, όπως καθορίζεται στο ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ. Σε μια τέτοια οργανωμένη κοινότητα, το ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ θα γίνει πραγματικότητα και με τη στήριξη των τοπικών εθελοντικών ομάδων, καθώς έμπρακτα θα προβάλλονται και θα συντονίζονται οι δράσεις τους.
Είμαι η Αριάδνη Κασσανή και μαζί με τη Μαρία Μοσχή και τον Αλέξανδρο Παππά αποφασίσαμε να κάνουμε το ενδιαφέρον μας για την Παστίδα πολιτική πρόταση με το συνδυασμό του Στράτου Καρίκη. Αφήνοντας πίσω τον ανταγωνιστικό παραγοντισμό, το μικροκομματισμό των υποσχέσεων και την επανάληψη των ίδιων λαθών και της αδιαφορίας, πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά και θα παραμείνουμε πρόθυμοι για αμέριστη βοήθεια στα προβλήματα των Παστιδενών, και μετά το κλείσιμο της κάλπης!

ΚΑΣΣΑΝΗ ΑΡΙΑΔΝΗ
Υποψήφια Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας
με το ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ του Στράτου Καρίκη


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/5/14 19:18

    Afto olo posous mines pire na graftei ?
    Kala lene sta logia ola kala kai meta folla to karpouzi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *